Tips en inspiratie

Tips voor het maken van een extra leuk fotoboek

11 juli 2019Geen reacties
Online fotoboek maken ipv inplakken van foto's

Online fotoboek maken ipv inplakken van foto's

Op zoek naar extra tips voor het fotoalbum maken?

Wellicht heb je onze post gelezen over het maken van leuke foto's. Nu we goede foto’s hebben kunnen we ook beginnen aan het fotoalbum maken. Hieronder zijn onze tips weergegeven voor het samenstellen en maken van een fotoalbum.

Themaboeken

Het maken van een thema fotoboek is vaak een leuk onderwerp. Veel mensen maken een fotoalbum van een vakantie of een bijzondere gebeurtenis, maar heeft u er wel eens aan gedacht om een boek te maken waarin u het afgelopen jaar vastlegt? Wij maken elk jaar een fotoboek waarin wij alle foto’s van het afgelopen jaar verwerken. Niet alleen is dit een leuke herinnering, maar het schoont de computer en telefoon ook lekker op.

Veel aanbieders hebben in hun software al voor-opgemaakte boeken klaar staan in een bepaald thema. Bijvoorbeeld een baby-, of huwelijksboek. 

Software

Er zijn veel aanbieders die op hun website software aanbieden waarmee u een fotoalbum maken kunt. Wilt u liever een fotoalbum maken op internet, dan kan dit ook. Wij hebben een groot aantal aanbieders van fotoalbums vergeleken en ze beoordeeld op onder andere de software. Kijk hier voor de software vergelijking.

Tekstopmaak opslaan
Veel softwareprogramma’s bieden de mogelijkheid om de tekstopmaak vast te stellen. Iedere volgende tekst heeft vervolgens dezelfde opmaak. Uiteraard is dit weer aan te passen.

Foto’s bewerken
Heb je geen zin of tijd gehad om te foto’s te bewerken? Diverse fotoalbum makers bieden in de software de mogelijkheid om foto’s te bewerken. Je kan foto’s op maat maken door ze uit te snijden, rode ogen wegwerken of bijvoorbeeld foto’s in zwart-wit zetten

Ben je op zoek naar software tips per aanbieder? Kijk dan eens naar onze handige fotoalbum software tips.

Achtergronden

De meeste fotoalbum aanbieders geven de mogelijkheid om een de achtergrond van een fotoalbum pagina aan te passen. Zo kan je een eigen foto als achtergrond instellen, maar ook voorgedefinieerde achtergronden invoegen. Wij vinden een persoonlijke achtergrond altijd net de extra jus die het album perfect maakt.

Foto resolutie: niet te laag, maar zeker ook niet te hoog!

Voor een mooi fotoboek is het belangrijk dat de foto’s van goede kwaliteit zijn. De resolutie is daarbij erg belangrijk. Als u foto’s met een hoge resolutie aanlevert, dan zal uw afdruk waarschijnlijk veel beter zijn. Heeft u een foto van wat mindere kwaliteit? Geen zorgen. De meeste programma’s bieden de mogelijkheid om het formaat aan te passen. Let op: door de kwaliteit van de huidige fototoestellen kan het ook zijn dat de foto teveel pixels heeft. Hierdoor wordt de afdrukkwaliteit van de foto’s minder. Heeft u een camera die meer dan 12 miljoen pixels vastlegt in een foto? Overweeg dan om uw foto’s kleiner te maken alvorens u een fotoboek maken gaat. Dit komt de kwaliteit van uw bijzondere fotoalbum ten goede.

Aantal foto's per pagina

Probeer niet te veel foto’s op een fotoalbum pagina te zetten . Hierdoor lijkt een fotoalbum al snel rommelig. Varieer ook in het aantal foto’s, de ene keer slechts 1 of 2 foto’s en de andere keer kan je best 6 foto’s plaatsen.

Maak een aparte foto map voor het fotoboek

Ga je een fotoboek mkaken, dan is het handig om even wat voorbereiding te doen. Wij plaatsen zelf altijd onze foto's in een aparte map op onze computer. Hierdoor hoef je niet voortdurend te zoeken naar je foto’s.

Aanvullend materiaal in het fotoboek

Gebruik materiaal dat een aanvulling is op je fotoboek. Zo gebruiken wij regelmatig entreebewijzen van bezochte plekken en hebben wij ook wel eens foto van een bewerkte landkaart met reisroute in ons fotoboek gezet. Maar je kan ook denken aan gedroogde bloemen of aan het toevoegen van gelijmd zand.

Laat het fotoalbum even liggen en kom op nieuwe ideeën

Wij merkten dat het prettig is om je fotoboek niet in 1x te maken. Als je het een paar dagen laat liggen, dan doe je nieuwe ideeën en inspiratie op.

Wil je geen fotoboek maken bij een afdrukservice, maar er zelf één in elkaar zetten? Dat kan natuurlijk ook. Bekijk eens onze tips voor het maken van een leuk fotoboek met eigen foto’s..

Geen reacties

Zelf een reactie schrijven

Zet het vinkje