Tips en inspiratie

Tips voor een geslaagd vakantie fotoalbum

01 juli 2020Geen reacties

Tips voor een geslaagd vakantie fotoalbum

Als je op vakantie gaat, mag de fotocamera natuurlijk niet ontbreken. Er zijn genoeg momenten die voor altijd vastgelegd mogen worden. Wat is er leuker dan alle mooie herinneringen in een vakantie fotoalbum verzamelen? Zo kun je de vakantie herleven met elke pagina die je omslaat.

Teveel foto's voor in je vakantie fotoboek

De ervaring leert dat je vaak thuiskomt met een gigantische stapel foto’s waar je zelf niet doorheen komt. In samenwerking met De Vakantiezoeker hebben we een aantal tips op een rijtje gezet, zodat je makkelijk een prachtig fotoalbum kunt maken! Ditmaal niet voor een digitaal album, dat je laat afdrukken bij een afdrukservice, maar een fotoboek dat je echt helemaal zelf maakt.

Plaats veel verschillende foto's in je fotoalbum

Het leukste is om veel verschillende soorten foto’s in het album te plaatsen. Dus niet alleen de geposeerde foto’s voor bijvoorbeeld het standbeeld van Dalí, maar juist ook de spontane foto’s die een glimlach op je gezicht brengen. Of twee foto’s met verschillende perspectieven, foto’s waar je even bij stil staat, foto’s waar je beweging op ziet of foto’s die iets toevoegen aan het verhaal.

Bij welke aanbieder wil je jouw vakantie foto's laten printen?

Als je hebt besloten welke foto’s je in het fotoalbum wilt hebben, is printen de volgende stap. Als je beschikt over een goede fotoprinter, kun je het zelf thuis doen. Zorg er wel voor dat je genoeg inkt en mooi fotopapier hebt, zodat de foto’s van de beste kwaliteit zijn. Je kunt het ook laten doen bij een bedrijf dat een foto print service aanbiedt, zoals de HEMA, Albelli of Fotoalbum.nl. De foto’s worden op goede kwaliteit fotopapier afgedrukt en je kan zelf de afmetingen bepalen. Het duurt een paar dagen, maar dan heb je ook wat.

Het fysieke vakantie fotoboek kopen

Voordat je de foto’s geprint en wel in huis hebt, kan je alvast een fotoalbum te kopen. Tijdens deze stap is het belangrijk dat je een beetje in je hoofd heb hoe je de foto’s in het album wil hebben. Welke foto’s verdienen een hele bladzijde en welke foto’s kunnen samen? Hoe groot moet het album zijn? Er zijn heel veel verschillende maten, dus er is vast een album dat perfect bij jouw fotoalbum wensen past! Bij bijvoorbeeld HEMA of een fotospeciaalzaak heb je best een redelijke keuze.

Inplakken van de foto's

Als je de foto’s én het album in huis hebt, kun je aan de slag met het inplakken. Begin niet meteen met het plakken zelf, maar leg ze er eerst bladzijde voor bladzijde in. Zo kun je alles nog aanpassen.

Een leuk idee is om er kleine stukjes tekst op aparte blaadjes bij te plakken. Zo kun je nooit vergeten waarom je juist deze foto’s in het album hebt gedaan. Het vertelt het verhaal van jouw geweldige vakantie en het ziet er ontzettend leuk uit. Wees creatief en noem niet alleen de feiten, maar gebruik ook leuke anekdoten en notities.Als alle foto’s zijn ingeplakt en de binnenkant dus af is, kun je de buitenkant nog versieren met kaartjes of frutsels die je nog hebt liggen. Treinkaartjes, vliegtickets, kaartjes uit restaurantjes, noem het maar op. Of maak een hele mooie voorkant met een zelfverzonnen titel.

Vergeet vooral niet creatief te zijn! Alles mag, het is tenslotte jouw vakantiefotoalbum!

Geen zin om zelf te plakken? Bekijk dan eens onze fotoboek vergelijking en kies een afdrukservice waar je je fotoboek maken laat.

Geen reacties

Zelf een reactie schrijven

Zet het vinkje