Tips en inspiratie

Samen fotoboek maken: wat zijn de opties

11 juli 2019Geen reacties

Wil jij met vrienden of collega’s een leuk cadeau geven? Denk dan eens aan het samen maken van een fotoalbum. Lees hier de diverse opties.

Samen fotoboek maken

Op onze site vind je veel informatie over het maken van fotoboeken. Waar we voornamelijk bij stil staan zijn de fotoboeken die je bijvoorbeeld na de vakantie vanuit huis maakt. Maar er zijn natuurlijk ook veel voorbeelden van situaties waarbij je helemaal niet zelf, maar juist gezamenlijk een fotoboek wilt maken. De aanbieders die wij in onze test hebben meegenomen voorzien niet, niet of niet goed in de behoefte om met meerdere gebruikers een fotoalbum te maken. Gelukkig zijn er diverse partijen die deze optie wel aanbieden.

Samen fotoboek maken bij een aantal aanbieders

Wil je met meerdere gebruikers tegelijk een fotoboek maken, ook wel multi-users genoemd, dan kan je dit bij een aantal aanbieders doen. De bekendste voor ons is Belmondo.nl, maar ook Topixo.comFotovoordelig en Vriendenboeken.nl bieden deze optie.

  • De software van Belmondo werkt eenvoudig en online. Je kan mensen uitnodigen, eventueel vragen stellen die men moet beantwoorden en iedereen kan zelf foto’s toevoegen. Jij als beheerder behoudt de regie over het fotoalbum.
  • Het pakket van Fotovoordelig vinden wij het minst handig. Eigenlijk heb je alleen de mogelijkheid om foto’s op te vragen bij vrienden of collega’s. Echt samen aan een fotoboek werken is er niet bij.
  • Vriendenboeken.nl heeft een vergelijkbaar pakket als Belmondo. Ook hier kan je echt met meerdere personen een online fotoalbum maken en deze vervolgens laten afdrukken.
  • Topixo.com werkt eenvoudig en is een compleet pakket

Gezamenlijk een fotoalbum maken: hoe werkt dat?

Je meld je aan bij een van bovenstaande aanbieders als beheerder en nodigt vervolgens jouw vrienden of collega’s uit om samen een fotoboek te maken. Samen een fotoboek maken is natuurlijk erg leuk, maar levert bovendien een super cadeau uit. Als je bijvoorbeeld een trouwalbum maken wilt, van je eigen bruiloft, of voor een pas getrouw stel, dan kan je een grote groep mensen uitnodigen en samen een fotoalbum maken.

Samen fotoboek maken: prijs per aanbieder

Wil je een super leuk cadeau samenstellen, dan is het leuk om met meerdere personen een fotoboek te maken. De prijs voor het maken van een dergelijk fotoalbum valt reuze mee. Zo kan je bij:

  • Belmondo al vanaf €12,50 een klein fotoboekje maken. Wil je liever een 20x20cm of 30×30 cm hardcover boek? Dat kan ook en betaal je vanaf €27,50 of €37,50.
  • Een fotoboek bij Fotovoordelig is verkrijgbaar vanaf €28,95
  • Bij Vriendenboeken.nl zijn ze verkrijgbaar vanaf €37,95.
  • Topixo biedt de meeste formaten fotoboeken, startend vanaf 16,95

Op het eerste oog krijg je de goedkoopste fotoboeken bij Belmondo. Als we dit vergelijken met onze eigen fotoalbum test, dan valt op dat dit wel iets duurder is, maar daarentegen kan je bij de aanbieders uit onze test niet met meerdere users een fotoboek samenstellen.

Alternatief om samen een fotoboek te maken

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om bij partijen als Webprint, Albelli of HEMA een fotoboek te maken. In alle gevallen moet je dan een account aanmaken, werken met de online versie en de aangemaakte naam en gebruikersnaam beschikbaar stellen aan jouw vrienden/collega’s. Feit blijft dat er dan maar 1 iemand tegelijk met het fotoboek aan het werk is.

Wil je gezamenlijk een fotoalbum samenstellen als cadeau en deze laten afdrukken? Dan adviseren we jou een van de genoemde opties.
Veel plezier bij het online fotoboek maken!

Geen reacties

Zelf een reactie schrijven

Zet het vinkje