Nummer 14 van 37

Review Fotoquelle fotoboek

Fotoquelle eindigt dit jaar op de 14e plek in onze fotoalbum test. Men levert kwalitatief best een goed boek, tegen redelijke prijzen. In onderstaande Fotoquelle review gaan wij in op onze ervaringen met Fotoquelle.

Untitled-1
75 / 100
Redelijke prijs
11 van 37
Goede kwaliteit
9 van 37
Goede service
21 van 37
Redelijk complete software
Online
Levertijd
7 dagen

Fotoquelle fotoboek prijs:

Fotoquelle heeft ten opzichte van de test van vorig jaar een aantal wijzigingen in haar assortiment doorgevoerd. Zo biedt men nu, naast haar eigen boeken, ook CEWE fotoboeken aan. Best vreemd, want we zijn over het algemeen meer tevreden over de kwalitatief van Fotoquelle, dan de kwaliteit van de CEWE boeken.

De prijzen van de “eigen”  Fotoquelle fotoboeken zijn best goed in vergelijking met andere aanbieders. Zo kan je bijvoorbeeld al een 21x21 cm of een A4 staand/liggend fotoboek met fotokaft kopen voor €24,93. Dat is ongeveer:

 • €7 goedkoper dan Albelli
 • €2 goedkoper dan Fotofabriek
 • €5 (21x21)-€10 (A4) goedkoper dan CEWE

Ook de grotere formaten fotoboeken (30x30, A3 staand/liggend) zijn zeker niet duur. Een Fotoquelle fotoboek wordt echter een stuk duurder in vergelijk met andere aanbieders, wanneer je veel extra pagina’s toevoegt. Dan zie je al snel dat aanbieders als Fotofabriek en in mindere mate Albelli goedkoper zijn.

Review Fotoquelle software

Wanneer je op de website van Fotoquelle kiest voor de eigen fotoboeken, dan dien je gebruik te maken van online fotoalbum software. Het online pakket is gebruiksvriendelijk en valt zeker niet tegen qua opties. Mocht je kiezen voor de CEWE fotoboeken, dan word je doorgeleid naar de CEWE pagina. Je kan dan vanzelfsprekend ook van de CEWE software gebruik maken (zie o.a. de CEWE review). In deze review zijn wij uitgegaan van de eigen Fotoquelle fotoboeken software.

Fotoquelle levertijd fotoboek

De levertijd van het Fotoquelle fotoboek valt dit jaar een beetje tegen. Het duurt namelijk 7 dagen voordat wij het fotoboek thuis ontvangen. In de test van 2019 was de levertijd 8 dagen, terwijl dit in 2018 nog 3 dagen was. De Fotoquelle levertijden variëren dus nogal eens.

Kwaliteit Fotoquelle fotoboek

De kwaliteit van het Fotoquelle fotoalbum is door ons testpanel beoordeeld. Zij gaven Fotoquelle een 7,37 gemiddeld. Dat is goed voor een 9e positie op het testonderdeel kwaliteit. Wat viel ons panel op?

 • De kleuren en scherpte van de kaft zijn goed, maar niet super
 • De afwerking van het boek is oke, maar zeker niet foutloos.
 • De kleuren en scherpte van de foto’s in het boek zijn prima
 • Huidskleuren ogen iets te rood
 • Het papier plakt enorm (vond iedereen in ons panel erg jammer)

Opmerking buiten het testpanel om:

Het boek is enkele weken na aanschaf al iets kromgetrokken. Dat kon ons panel niet zien, maar is wel opvallend en zou wat ons betreft niet moeten mogen.

Score per onderdeel

Kwaliteit
Prijs
Software
Levertijd
Service
73,7%
80%
77,9%
65%
79,4%

Conclusie over het Fotoquelle fotoalbum:

Fotoquelle eindigt op de 14e positie in onze test. Had ons panel het fotoalbum enkele weken later gezien, dan had men mogelijk een lagere testscore op kwaliteit gegeven.

Fotoquelle

Review Fotoquelle: eerdere recensies vanuit de fotoalbum test

Bekijk hieronder onze Fotoquelle ervaringen die we hebben opgedaan in eerdere versies van onze fotoalbum vergelijking. 

 • Fotoquelle fotoalbum review 2019
 • Review Fotoquelle 2018
 • Fotoquelle fotoboek test 2017
Geen klantreviews

Zelf een review schrijven