Samen fotoboek maken: wat zijn de opties

Wil jij met vrienden of collega’s een leuk cadeau geven? Denk dan eens aan het samen maken van een fotoalbum. Lees hier de diverse opties.

Samen fotoboek makenGezamenlijk fotoboek maken

Op onze site vind je veel informatie over het maken van fotoboeken. Waar we voornamelijk bij stil staan zijn de fotoboeken die je bijvoorbeeld na de vakantie vanuit huis maakt. Maar er zijn natuurlijk ook veel voorbeelden van situaties waarbij je helemaal niet zelf, maar juist gezamenlijk een fotoboek wilt maken. De aanbieders die wij in onze test hebben meegenomen voorzien niet, niet of niet goed in de behoefte om met meerdere gebruikers een fotoalbum te maken. Gelukkig zijn er diverse partijen die deze optie wel aanbieden.

 

Samen fotoboek maken bij een aantal aanbieders

Wil je met meerdere gebruikers tegelijk een fotoboek maken, ook wel multi-users genoemd, dan kan je dit bij een aantal aanbieders doen. De bekendste voor ons is Belmondo.nl, maar ook Topixo.com, Fotovoordelig en Vriendenboeken.nl bieden deze optie.Samen fotoboek maken

  • De software van Belmondo werkt eenvoudig en online. Je kan mensen uitnodigen, eventueel vragen stellen die men moet beantwoorden en iedereen kan zelf foto’s toevoegen. Jij als beheerder behoudt de regie over het fotoalbum.
  • Het pakket van Fotovoordelig vinden wij het minst handig. Eigenlijk heb je alleen de mogelijkheid om foto’s op te vragen bij vrienden of collega’s. Echt samen aan een fotoboek werken is er niet bij.
  • Vriendenboeken.nl heeft een vergelijkbaar pakket als Belmondo. Ook hier kan je echt met meerdere personen een online fotoalbum maken en deze vervolgens laten afdrukken.
  • Topixo.com werkt eenvoudig en is een compleet pakket

 

Gezamenlijk een fotoalbum maken: hoe werkt dat?

Je meld je aan bij een van bovenstaande aanbieders als beheerder en nodigt vervolgens jouw vrienden of collega’s uit om samen een fotoboek te maken. Samen een fotoboek maken is natuurlijk erg leuk, maar levert bovendien een super cadeau uit. Als je bijvoorbeeld een trouwalbum maken wilt, van je eigen bruiloft, of voor een pas getrouw stel, dan kan je een grote groep mensen uitnodigen en samen een fotoalbum maken.

 

Samen fotoboek maken: prijs per aanbieder

Wil je een super leuk cadeau samenstellen, dan is het leuk om met meerdere personen een fotoboek te maken. De prijs voor het maken van een dergelijk fotoalbum valt reuze mee. Zo kan je bij:

  • Belmondo al vanaf €12,50 een klein fotoboekje maken. Wil je liever een 20x20cm of 30×30 cm hardcover boek? Dat kan ook en betaal je vanaf €27,50 of €37,50.
  • Een fotoboek bij Fotovoordelig is verkrijgbaar vanaf €28,95
  • Bij Vriendenboeken.nl zijn ze verkrijgbaar vanaf €37,95.
  • Topixo biedt de meeste formaten fotoboeken, startend vanaf 16,95

Op het eerste oog krijg je de goedkoopste fotoboeken bij Belmondo. Als we dit vergelijken met onze eigen fotoalbum test, dan valt op dat dit wel iets duurder is, maar daarentegen kan je bij de aanbieders uit onze test niet met meerdere users een fotoboek samenstellen.

 

Zijn er nog andere opties?

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om bij partijen als Webprint, Albelli of HEMA een fotoboek te maken. In alle gevallen moet je dan een account aanmaken, werken met de online versie en de aangemaakte naam en gebruikersnaam beschikbaar stellen aan jouw vrienden/collega’s. Feit blijft dat er dan maar 1 iemand tegelijk met het fotoboek aan het werk is.

Wil je gezamenlijk een fotoalbum samenstellen als cadeau en deze laten afdrukken? Dan adviseren we jou een van de genoemde opties.
Veel plezier bij het online fotoboek maken!

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.