Spannend jaar voor het HEMA fotoalbum

Voor HEMA en het HEMA fotoalbum is dit een spannend jaar. Niet alleen staat het bedrijf onder financiële druk, maar ook heeft men ervoor gekozen om een nieuwe stap te zeten met de fotoservice. Voorheen werden alle boeken gedrukt door Albelli en gebruikte men ook deze software. Per half februari neemt men afscheid van Albelli en laat men de boeken drukken door Fuji. HEMA fotoboekDat is nogal een verschil, want de kwaliteit van de HP printers van Albelli staat hoger aangeschreven dan hetgeen Fuji levert. Dat betekent tevens dat men afstapt van de veelgeprezen software en ook niet meer het logo “Best getest consumentenbond” mag voeren, aangezien dat de Albelli boeken betrof.

 

Prijs HEMA fotoalbum

Update April 2016: De prijzen van HEMA zijn na het uitvoeren van onze test behoorlijk aangepast, zoals we ook al hadden verwacht. Albelli hanteert hogere tarieven die in overeenstemming zijn met de kwaliteit. Het HEMA fotoalbum is goedkoper geworden dan voorheen en dat is natuurlijk prima. Toch zijn ongeveer 10 aanbieders uit onze test nog steeds goedkoper.Hema logo

 

Software

Bij het schrijven en doen van deze test gebruikt HEMA nog steeds de Albelli software. Half februari zal definitief duidelijk zijn welk pakket men gaat gebruiken, maar tot op dit moment werkt men nog met de prima software van Albelli. Gebruiksvriendelijk en compleet zijn de woorden die daar wat ons betreft goed bij passen. Wanneer het pakket aangepast wordt, zullen wij onze bevinden toevoegen.

UPDATE 16 FEBRUARi 2016:

Hema heeft vandaag haar nieuwe software gelanceerd. Het is dezelfde software als Foto.com gebruikt. Samengevat: een zeer beperkt pakket dat nauwelijks extra opties biedt. Onbegrijpelijk dat HEMA een dergelijke keus maakt.

Hema verpakking

 

Levertijd

Het HEMA fotoboek dat wij bestelden, werd na 5 dagen bij ons thuis afgeleverd. Dat is ongeveer even snel als de meeste andere aanbieders. De verpakking is netjes en stevig.

 

Kwaliteit

Wij zijn altijd de laatste periode van het jaar bezig met de nieuwe fotoalbum test. Op dat moment was nog niet bekend dat HEMA ging veranderen van afdrukcentrale. Hema dorpjeWellicht voor HEMA een voordeel, want de drukkerij van Albelli staat hoog aangeschreven. Ook uit de beoordeling van ons panel blijkt dit weer, al wordt het HEMA fotoboek wel iets lager gewaardeerd dan het boek van Albelli. Eigenlijk valt er niet veel aan te merken. De kleuren zijn mooi, de afwerking is netjes en het papier voelt prettig. Niet te dik en niet te dun.

Update februari 2016: We hebben opnieuw een HEMA fotoalbum besteld. Er zijn een aantal wijzigingen. Zo is het logo niet meer zichtbaar, wat voor ons een vooruitgang is. Wat echter erg tegenvalt zijn de kleuren in het boek. Deze zijn echt een stuk minder dan bij de oude leverancier. Jammer, want dit gaat HEMA klanten kosten.

Service

Wat ons betreft is de HEMA klantenservice al jaren een echt aandachtspunt. Wij stuurden meerdere e-mails en moesten in alle gevallen een week wachten op een antwoord. Dat is wat ons betreft veel te lang. Wat men echter goed doet is het reageren op verzoeken via social media. Daar reageert men wel snel. Qua betalingsmogelijkheden blijft HEMA ook een beetje achter, al heeft men het grote voordeel dat je ook cash kan betalen in de winkel. Een echte pre!

Conclusie HEMA fotoalbum test

HEMA stijgt een paar posities ten opzichte van vorig jaar. Dat komt met name door een goede beoordeling op kwaliteit. Natuurlijk was dat wel op basis van de Albelli drukkerij. Het is afwachten hoe goed dat met de nieuwe drukkerij gaat zijn. Maak nu je fotoboek bij HEMA en start meteen

[yasr_multiset setid=0]

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Tips Fotoalbum maken
Average rating:  
 0 reviews
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 7 reviews
by Anonymous on HEMA
onbeschoft

Vorige week heb ik een foto album laten maken en ook ontvangen. Echter, er hingen 22 bladzijden aan elkaar waardoor ik ze met een mesje van elkaar moest halen. het resultaat is, ondanks mijn voorzichtigheid met van elkaar halen, 22 beschadigde bladzijden. Ik heb hier nu al 4 mails voor gestuurd en gister ook gebeld met klantenservice. Ik moet volgens de procedure mijn boek opsturen, dan wordt het beoordeeld en dan pas gaan ze in actie schieten. Echter, er is aan mijn lichaam iets geamputeerd, en ik wou mijn vriendje verrassen met behoorlijk picante foto's. Dit fotoboek ga ik dus niet zomaar afgeven aan de balie om te laten controleren. Mijn voorstel is om foto's te maken van de beschadigde bladzijden maar dat wordt rigoureus geweigerd. Hun voorstel was om het boek opnieuw te drukken en bij ophalen moet ik dan het oude boek inleveren. Mijn idee is dat dit hetzelfde is wat men in eerste instantie vraagt en ik blijf erbij dat ik niet zomaar mijn boek aan een balie ga afgeven door de aard van de foto's. Hiermee is dus de kous af bij Hema. Ik heb vorige week ook nog 3 fotoboeken van een feest besteld en wou deze annuleren maar dat kan niet meer. Kan ik deze weigeren? Ik bestel ze liever ergens anders waar men wel als mens nadenkt.

by Anonymous on HEMA
slechte software update

Omdat ik een probleem had met het openen van mijn fotoproject (boek)waar ik dagenlang aan heb zitten werken, had ik telefonisch contact met een van de Hema medewerkers op foto service afdeling. Het bleek dat met het updaten van de nieuwe software van de Hema al mijn werk is gewist. Ik zie mijn omslag van het fotoboek nog wel, maar als ik het laad zijn alle bladzijden blanco.

Ik vind het een hele slechte zaak, dat ik niet gewaarschuwd wordt op het moment dat die update uitgevoerd gaat worden, zodat ik mijn maatregelen had kunnen nemen. Ik moet me registeren enz. enz. maar ze doen daar niets mee?

Ik vind dit zo balen, dat ik nooit meer bij de HEMA een foto boek zal laten drukken.

Ongelooflijk klantonvriendelijk en al mijn dagenlange werk voor niets!

by Anonymous on HEMA
Waardeloos.....

Fotoboek besteld... bevestiging gekregen via mail... tijdens het bestelling bleef programma hangen en ging niet verder naar betaling. Wel een bevestiging gekregen, "Bedankt voor uw bestelling"zodra uw bestelling gereed is ontvangt u een 2e email...... niet dus en na telefoontje met klantenservice blijkt hele ordernummer en boek niet meer te bestaan.... Jammer mislukt cadeau... 2 weken moeten wachten...geen mails meer ontvangen van de HEMA.. nooooit weer daar bestellen dus..

by Anonymous on HEMA
Spontane Software Updates

Altijd een trouwe klant van de Hema foto software. Al tientallen foto albums gemaakt en vrijwel altijd tevreden. Helaas nu voor de tweede keer met een spontane software update. Een album waar ik als drie maanden mee bezig was, kan ik nu niet afmaken (ik moest nog twee pagina's vullen)! Via de mail van de klantenservice geen enkele reactie. Ik ben Hema klant af nu...

by Anonymous on HEMA

Mijn boek is vier maal opnieuw gemaakt omdat het steeds niet goed was. Ik had een plat boek besteld en de pagina's golfden en dat is natuurlijk niet goed. Ook vind ik Hema erg duur geworden. Ook zijn de bladzijden erg dik, dat is ook nieuw voor mij. In mijn andere boeken kan ik beter bladeren. Ook ik heb twee maal een reactie op mijn mail gehad en mijn laatste mail is nooit beantwoord. Mijn boek had ik in augustus besteld en begin november had ik eindelijk een goed exemplaar. jammer

Page 1 of 2:
«
 
 
1
2
 
»
 

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.