HEMA fotoboek maken

Fotoalbum test: een HEMA fotoboek maken

Het maken van een HEMA fotoboek is een goed idee. HEMA is een solide middenmotor in onze fotoalbum test 2012. Hoewel een HEMA fotoboek wat duurder is dan bij de meeste aanbieders, maakt de goede kwaliteit en de uitgebreide fotoalbum software van Albumprinter (ook gebruikt door Albelli) veel goed. Een HEMA fotoboek maken is wat ons betreft dan ook een goed idee.

HEMA heeft een uitgebreid aantal fotoboeken. Wil je een HEMA fotoboek maken, dan kan je kiezen tussen 9 verschillende formaten, met afwerkingen in linnen, hardcover, spiraal en softcover. Ook de overige fotoproducten van HEMA zijn trouwens uitgebreid te noemen. Bij een HEMA fotoalbum krijg je standaard 24 pagina’s en bij het fotoboek maken kan je dit uitbreiden tot 120.

De prijsstelling van een HEMA fotoboek maken valt ons tegen. Van het grootste en bekendste warenhuis van Nederland verwacht je eerlijk gezegd toch een lagere prijs voor een fotoboek. Hier scoort men dan ook heel wat minder dan de directe concurrentie. De hoge prijs van een HEMA fotoalbum wordt mede beinvloed door het forse bedrag dat men rekent voor het toevoegen van een foto op de cover. De HEMA rekent geen verzendkosten, maar wel verwerkingskosten???

De software van HEMA voor het fotoboek maken is erg uitgebreid en makkelijk in gebruik. Wat wij handig vinden is dat je zelfs als je nog bezig bent met je album, je het formaat kan wijzigen. Hierdoor kan je toch nog omschakelen van een 21x21cm boek naar een 30x30cm boek zonder overnieuw te hoeven beginnen. Hema fotoboek makenDe fotobewerkingsmogelijkheden zijn wel wat minder dan bij Fotogoed en Fotofabriek, maar daarentegen heeft HEMA bijvoorbeeld weer spellingscontrole op teksten. De software is overigens van Albumprinter en hetzelfde als gebruikt wordt door Albelli.

Tot zover het HEMA fotoboek maken en op naar de bestelling van het HEMA fotoalbum. De levertijd is erg snel! Op vrijdag einde middag bestellen wij ons fotoalbum en op woensdagochtend ligt deze al in de bus. Ook de kwaliteit van het album is goed. De kleuren zijn mooi en ook het contrast in de foto’s is goed.

Als laatste testten wij de klantenservice. Wij stuurden een email naar HEMA via de website en kregen na een paar dagen een prima reactie. Op zich natuurlijk goed, maar als consument wilden wij eigenlijk niet zo lang wachten voordat we verder konden met het fotoboek maken.

Wat ons betreft raden wij een HEMA fotoboek maken van harte aan. De fotoalbum kwaliteit is prima en de levertijd is goed. Nu de fotoboek prijzen nog wat omlaag en we zien een topper voor de fotoalbum test 2013 aankomen.

Benieuwd naar de beoordelingen van andere fotoboek afdrukservices? Kijk hier.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

HEMA
Average rating:  
 2 reviews
by Anonymous on HEMA

Je bestelt voor zo'n 200 euro aan foto-albums online, omdat ze 15% korting geven. Helaas vergeet je bij één bestelling om de kortingscode in te vullen. Ach, effe een mailtje naar de klantenservice, die regelen het wel. Tenslotte heb je er gewoon recht op, net als andere klanten...

Toch?

Nee hoor!!! Halsstarrig verwijzen ze naar de voorwaarden. Kan niet meer achteraf geregeld worden. De 'coulance' ligt bij het hoofdkantoor en de klantenservice kan er niks aan doen...

Wat een "service"... NON-service dus!!!

Volgende keer maar gewoon bij Albelli of Pixum. Ook betere kwaliteit! Of bij Kruidvat desnoods, maar niet meer HEMA dus... Zo goedkoop zijn ze trouwens niet eens... Pixum geeft momenteel zelfs 20% korting! Jammer HEMA, héél jammer...

by Anonymous on HEMA

Ik ben een echte HEMA fan. De fotoboeken maak ik al jaren met veel plezier bij de HEMA

3 Reacties

 1. Erik

  Heb alleen ervaring met fotoboeken van de HEMA waar ik wat kwaliteit foto’s betreft aardig tevreden ben. Wat mij wel tegenviel bij een aantal fotoboeken is het feit dat ze scheef gesneden zijn waardoor foto’s aan de randen van de pagina’s aflopen. Of dit bij andere leveranciers beter is weet ik niet.

  Antwoord
 2. Marianne

  Al jaren maak ik gebruik van Albelli.
  In verband met meer nostalgische plaatjes om in te voeren, koos ik, omdat het een speciaal bepaald album moest worden, voor de Hema. Software werkt hetzelfde. Prijzen zijn ongeveer hetzelfde.
  Resultaat is hetzelfde.
  Levering is snel.
  Het feit dat jezelf helemaal het formaat van je foto’s kan aanpassen spreekt mij zowel bij Albelli als bij de Hema erg aan.En dat je per 2 extra pagina’s kan invoegen.

  Antwoord
 3. Dick

  Al mijn fotoboeken heb ik met grote tevredenheid bij HEMA gemaakt. De prijs is wellicht iets hoger, maar ik gebruik regelmatig een aktie om een album af te drukken. Momenteel 25% korting. Foto’s bewerken die ik vooraf in een ander programma. Achtergronden (thema,s zoals nostalgisch os sport) of leuke plaatjes haal ik van internet. Het is dus niet noodzakelijk dat de HEMA dit alles in een programma heeft. Het zou fijn zijn als er kortingen kwamen bij afname van meerdere exemplaren van een boek!

  Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.