HEMA fotoalbum test 2017: op de weg terug

 

 

HEMA fotoalbum test 2017

HEMA is vorig jaar overgestapt op een andere leverancier van haar fotoboeken. Dat kwam haar op een storm van kritiek te staan. Mensen konden hun fotoboek niet meer afmaken en de kwaliteit die men gewend was (men drukte voorheen haar boeken bij Albelli af) bleek tegen te vallen. We zijn nu een jaar verder en zijn erg benieuwd naar de ontwikkeling die HEMA heeft doorgemaakt. Laten we kijken naar onze bevindingen uit de HEMA fotoalbum test.

 

 

Website

De website van HEMA is overzichtelijk en maakt dat we eenvoudig de diverse fotoproducten en dus ook de fotoboeken kunnen vinden. Wat we prettig vinden is dat er een prijsoverzicht is, waarbij we snel de prijzen van fotoalbums kunnen vergelijken.

 

Prijs van een HEMA fotoboek

HEMA biedt liefst 13 verschillende formaten fotoboeken. Qua prijs kunnen we stellen dat HEMA zeker niet een van de duurste aanbieders is. Daarentegen zien we ook dat er zeker 10 aanbieders goedkoper zijn. HEMA is qua prijzen goedkoper geworden dan toen men de boeken nog bij Albelli produceerde. Je kan bij HEMA besparen ten opzichte van andere aanbieders, omdat je ook kan kiezen voor het afhalen van je fotoboek in de winkel. Dat scheelt je €2,95 verzendkosten. De €1,50 verwerkingskosten betaal je altijd.

 

HEMA fotoalbum test: Software

HEMA heeft voor een softwarepakket gekozen dat op zich gebruiksvriendelijk is en ook nog eens beschikbaar is voor Windows, Mac, een internetbrowser en op een tablet. Groot voordeel van het pakket is dat je kan doorwerken vanaf je computer op je tablet of in je browser. Ongeacht waar je bent. Dat is wat ons betreft zeker een pré.

Het pakket kent behoorlijk wat opties, is uitgebreid qua pagina-indelingen en heeft veel verschillende achtergronden en cliparts. Wat ons betreft een prima keuze.

Bestellen en levertijd

Bestellen via de site van HEMA gaat prima. Je kan betalen via Ideal, Paypal en Creditcard.
Wij ontvingen ons fotoboek na 5 werkdagen in huis. Dat is op zich snel, maar er zijn behoorlijk wat aanbieders die sneller kunnen leveren.

 

De kwaliteit van het HEMA fotoalbum

Het HEMA fotoalbum wordt in eerste instantie beoordeeld op de verpakking. Want een fraai fotoboek, moet ook goed verpakt zijn. Bij HEMA is dat prima geregeld. Het boek zit in een stevige verpakking. Wel valt op dat andere aanbieders nog kiezen voor een extra plastic of foam verpakking en HEMA dat niet doet.

Ons panel heeft het HEMA fotoboek vervolgens vergeleken met liefst 32 andere aanbieders. Bij HEMA valt het panel over het lijmwerk van het fotoboek. Dit is behoorlijk ver doorgelijmd, waardoor het boek erg bol komt te staan. De afwerking van de binnenkant is verder goed. Het boek is precies evenwijdig ingelijmd op de kaft en we zien op de buitenkant geen storende barcode of reclame. We is het een beetje vreemd dat er achterin het fotoboek liefst 3 lege pagina’s zitten. Dat lijkt overbodig. De kleuren van het fotoboek worden als redelijk goed worden beoordeeld. Soms ogen ze wat aan de overdreven rode kant.

 

HEMA Service

Het laatste onderdeel in de test is service. Wat daarin opvalt is dat de bereikbaarheid van de HEMA klantenservice ons tegenvalt. Dat was vorig jaar ook het geval en nu weer. We belden de klantenservice en stuurden ook e-mails. Met name bij de e-mails was de reactietermijn tegenvallend. Zo kregen wij in 1 geval pas na 13 dagen een respons. Er zijn niet veel klanten die dit acceptabel zullen vinden. En dat is dus niet voor het eerst dat ons dat overkomt.

Verder wel een positief punt: men biedt een workshop op het HEMA hoofdkantoor in Amsterdam. Dat is een mooie extra service.

 

Conclusie

HEMA presteert dit jaar weer naar behoren in onze test. Kwalitatief valt het boek in positieve zin op en ook de software is prima. De levertijd is goed en de prijzen zijn redelijk. Zo lang je de klantenservice niet nodig hebt, hoeft dit geen beperking te zijn. Heb je deze wel nodig, dan kan je het beste bellen. Een reactie op de mail kan weken duren.

[yasr_multiset setid=0]

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

HEMA
Average rating:  
 4 reviews
by Anonymous on HEMA
Hema fotoboek

Ongeveer een jaar geleden bij hema een fotoalbum laten maken. De foto's waren niet een klein beetje te rood, maar veel te rood! Hele album opnieuw laten afdrukken. Opnieuw te rood, maar nu iets minder. Is er sindsdien iets veranderd?? Ik zou hier niet opnieuw een album laten drukken!

by Anonymous on HEMA
een aanrader

Ja hoor, weer vernieuwde fotosoftware. Legio aanbieders claimen de beste goedkoopste handigste te zijn , en stunten met prijzen. En na het installeren van de software vaak toch niet zo handig waardoor het project vaak een vroege dood sterft of uit frustratie net niet helemaal goed wordt. Met enig voorbehoud de software dus binnengehaald, ja hoor, gelijk een update eroverheen, maar het ging vlot genoeg. De foto's had ik van te voren al uitgezocht en eerste meevaller was al dat ze op datum geselecteerd waren. Gebruikte foto's waren ook gemarkeerd, toch wel prettig. Geen tutorials gekeken, gelijk aan de slag en alles werkt prettig. Uitlijnnhulpen werken prima, soms net even te hardnekkig maar mag geen klacht waard zijn. Bijna alle foto's en foto kaders handmatig ingevoerd, ik miste de optie om per pagina ipv per twee pagina's een opmaak te kunnen kiezen, idem voor achtergrond maar daar was een oplossing voor 😉 pagina's toevoegen werkte ook prima, verwijderen ook. Bij het invoegen van tekst wat gezeur over formaat tekstkader, maar leuk veel lettertypes om te kiezen. Al snel een tevreden glimlach bij de controle en toen bestellen. Uploaden ging snel genoeg, bestelprocedure eenvoudig en de prijs per extra pagina voordelig. Boek opgehaald bij de HEMA, keurig verpakt en mooie kwaliteit. Ik vind de kleur instellingen wel wat vivid achtig, bij mensen toonde de huid wat rooiig bij bepaalde belichting, maar de kleuren in natuur en bij de honden zijn heel fris en de sneeuwfotos koel en wit,met voldoende detail in de sneeuw. Het boek is stevig, papierkwaliteit niet te zwaar of licht en de print toont voldoende diepte en is niet pixelig. Het verschil tussen de foto's uit de mobiele telefoon en de foto's uit de dsr op het zelfde formaat is naar verwachting aanwezig, maar de dsr foto's u verliezen geen detail door verkleining en de mobiele foto's behouden u tevens u genoeg kwaliteit. Een dikke voldoende en zeker een aanrader.

by Anonymous on HEMA
Mooi fotoboek

Omdat ik een bon van #TheInsidersNL had om een fotoboek te maken bij #MijnHEMAfotoboek, wist ik wat mij na mijn vakantie me te doen stond.

Het downloaden van het programma ging makkelijk en snel, dus nadat ik mijn foto's had uitgezocht kon ik aan de slag. In het begin vond ik het geen fijn programma, niets deed wat ik wilde en het liefst wilde ik ermee stoppen want het koste me zoveel tijd en frustratie. Maar later (na ongeveer 3 bldz/1,5 uur) kwam ik gelukkig achter steeds meer functies en werd het maken van mijn fotoboek steeds duidelijker, makkelijker en leuker. Het was echt even uitzoeken hoe het werkte en in het begin leek het alsof je niet veel keuzes (zoals randen) had. Later bleek dit toch het geval te zijn en waren er best veel leuke mogelijkheden, zoals fotolijstjes, mooie randen, speciale achtergronden etc. en misschien heb ik de helft nog niet eens ontdekt..

Soms als ik een rand om een foto wilde doen, versprong het formaat van mijn foto, dat was niet zo fijn en heb daar dan ook de randen weggelaten.

Handig dat je ook de keuze voor een bepaalde (vooraf ingestelde/automatische) layout kon maken, dit zorgde ervoor dat de foto's mooie verhoudingen kregen en goed op de pagina paste. Dit scheelt een hoop eigen gepuzzel en vaak net zo netjes, want het is best lastig om de hoogtes van de foto's precies gelijk te krijgen. Wel erg jammer dat de layout per 2 pagina's gaat en je er dan maar max. 7 foto's op kwijt kunt. Ik had zoveel foto's dat ik het met 7 foto's per 2 pagina's niet ging redden. Daarnaast maakt ik liever per enkele blad mijn fotoboek dan per 2, dus had dit graag anders gezien. Dit geldt ook voor de achtergronden. Uit achtergronden had ik volop keus en vond de achtergronden met de meerdere kleurtjes die zacht in elkaar over lopen heel mooi en een toevoeging voor mijn boek.

Het programma herinnert je er regelmatig aan om de boel op te slaan, dat is erg fijn, want dat zou ik anders vergeten. Iets minder handig is wel dat je na het opslaan van het boek je niet meer in je galerij kunt zien welke foto's je wel en niet gebruikt hebt.

Mijn boek heb ik inmiddels ontvangen en ik ben zeer tevreden! Een degelijk boek met mooie kwalitatieve glans foto's en een mooie fotokaft zowel aan de voor- als achterkant.

Op het einde zitten wel een paar lege pagina's, die je niet kon vullen.

Leuk formaat 15×20cm. Duidelijke mail met bevestiging bestelling en snelle, zorgvuldige levering.

Het boek vind ik niet goedkoop, de verzendkosten daarintegen wel.

Al met al, zeker een aanrader!

by Anonymous on HEMA
Een wat ingewikkeld maar heerlijk recept

Recept voor een Hema fotoboek

Ingredienten:

Hema software

Leuke digitale foto’s

Computer (Wij gebruikten Windows)

Behoorlijke hoeveelheid volharding

Behoorlijke hoeveelheid creativiteit

Gemiddelde hoeveelheid geduld

Voorbereidingstijd: variabel, bereidingstijd: 1-10 uur.

Bij het maken van een fotoboek komt toch nog wel wat kijken. Onderstaand tref je de uitleg voor en onze ervaring met het maken van een Hema fotoboek.

Allereerst zouden wij beginnen (tip!) met te bedenken welke foto’s je wilt gebruiken bij dit recept. Je kan er natuurlijk gewoon maar wat ingooien maar dan krijg je een ratjetoe van een gerecht en dat zou zonde zijn; de zorgvuldige keuze van de ingrediënten bepalen het succes van het resultaat. Maak een mapje(directory) aan waarin je de te gebruiken foto’s plaatst.

Ten tweede dien je de software te downloaden voor het maken van het fotoboek. Let hierbij op met welk apparaat je het boek gaat maken. Tip: gebruik geen Android, wij hebben dit geprobeerd maar dat was geen succes. Gebruik liever een Windows apparaat. Voor mensen met een Apple, zoek naar reviews die op Apple geënt zijn).

Wanneer je de voorbereidingen hebt getroffen, kun je aan het maken van het fotoboek beginnen. Wanneer je begint en al na 10 minuten denkt “gggrrrr, het werkt niet echt makkelijk en er zitten erg veel onlogische dingen in”, vergeet dan niet het ingrediënt volharding te gebruiken. Uiteindelijk komt het goed.

Wat bij ons tijdens het maken van het fotoboek vooral naar voren kwam was dat we het prettiger hadden gevonden dat er een soort virtual assistent in de software zou zitten voor de tips & tricks. Tijdens het maken van het fotoboek kan je kiezen tussen snel maken (alle geselecteerde foto’s worden direct in het fotoboek gezet en jij mag het aanpassen) of handmatig de foto’s inladen per bladzijde.

Het is erg leuk dat je via Instagram ook foto’s kan inladen, daarnaast is het leuk dat je allerlei plaatjes en achtergronden kan toevoegen aan de fotopagina’s. Wij hadden het overigens niet erg gevonden om wat extra te betalen voor extra plaatjes, macro’s of andere toepasselijke achtergronden. Wanneer je het fotoboek helemaal klaar hebt (vergeet niet, wanneer het recept in de oven gaat kan het niet meer worden aangepast, dus controleer het gehele proces nog een keer extra) duurt het nog een dag of 5 voor je kan zien hoe het fotoboek is geworden.

En dan is het zover: het fotoboek is klaar en dus kan je gaan proeven of het recept juist is geweest.

Wij zijn gelukkig blij met het resultaat maar hebben wel gemerkt dat het wellicht beter is niet op de ingrediënten te beknibbelen. Wij hadden namelijk een aantal pagina’s verwijderd (met uitleg van Hema YouTube) maar die zaten helaas leeg achterin het boekje en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Voor de rest ziet het er erg mooi uit en is het helemaal volgens onze smaak gemaakt. Er kan nu opgeschept worden en gedeeld worden met iedereen die wil proeven.

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.