Je leest hier de fotoalbum test van 2015. Benieuwd naar de resultaten van het HEMA fotoboek in de test van 2016? Klik dan hier.

HEMA fotoalbum review: lees de HEMA fotoboek beoordeling

Voor onze fotoalbum test 2015 hebben wij natuurlijk ook weer HEMA  meegenomen. Hema 2015 2Dit omdat de HEMA toch inmiddels wel een van de grotere aanbieders in Nederland is op het gebied van fotoboeken. HEMA staat al sinds jaar en dag genoteerd in onze vergelijking. De posities waarop verschillen echter nog wel eens. Zo was het Hema fotoboek vorig jaar toch wel een beetje tegenvallend geëindigd op een 11e positie in onze test, maar stond men in 2012 nog op de 6e plek.

Dit jaar eindigt HEMA weer in de middenmoot van onze test, namelijk op de 9e positie. Wat wij erg positief vonden was de uitgebreide software en de kwaliteit. Dit compenseert voor een groot deel namelijk de matige service en de relatief hoge prijzen.

Prijzen Hema fotoboek

HEMA is van de ruim 20 aanbieders in onze fotoalbum test niet de duurste, maar zeker Hema 2015 4ook niet de goedkoopste. Als we van alle prijzen en alle aanbieders een gemiddelde prijs bepalen, dan is HEMA alleen voor het 40×30 liggend fotoboek goedkoper dan het gemiddelde. Bij alle andere formaten fotoboeken en afwerkingen is HEMA duurder

Software Hema fotoboek

De software die HEMA gebruikt om een fotoalbum te maken is de Albumprinter software van van Albelli. Het pakket staat erom bekend gebruiksvriendelijk te zijn en is qua opties zeker ook compleet. Qua software is het HEMA fotoalbum eenvoudiger dan Fotofabriek te hanteren, maar daar tegenover staat dat de opties wat minder zijn.

Integratie met social media is toegevoegd en het programma is rijk aan achtergronden, cliparts en kaders. De lay-out mogelijkheden hadden er wat ons betreft iets meer mogen zijn.

Hema verpakking

Mac software

Het is jammer dat de software voor de Mac minder compleet is als de Windows variant. Social Media importeren is niet mogelijk en het programma voelt wat minder gebruiksvriendelijk.

Levertijd

De levertijd van het HEMA fotoboek is erg goed. Wij bestelden het fotoboek op zondagavond en hadden deze woensdag al in de bus. Prima en veel sneller dan menig ander aanbieder.

Kwaliteit

Hema boven printthings onder

Fotoboek Hema boven, Printthings onder

HEMA laat haar fotoboeken voor een groot deel afdrukken bij Albelli. Zoals je hebt kunnen lezen was Albelli dit jaar op het gebied van kwaliteit een zeer positieve verrassing. Dat geldt helaas niet zo voor het boek van HEMA. Niet dat het Hema fotoboek daarmee tegenviel. Zeker niet, het was zelfs een goed boek, maar er waren best veel aanbieders die net iets beter scoorden. Het boek van Hema liet zich goed vergelijken enkele andere boeken en een opmerking die we terug kregen was: “veel vollere kleuren dan boek 15 (Print things). Goed te zien op wanneer je de foto’s op elkaar legt.” 

Service

Wat ons eerlijk gezegd erg tegenviel was de service van HEMA. Wij stuurden meerdere keren een email naar de klantenservice, maar kregen geen enkele keer een reactie terug. Erg jammer, want daardoor krijgen wij geen goed gevoel bij de service van HEMA. Wel heeft men voor haar klanten wat andere positieve servicepunten, zoals de zekerheid van een webshop keurmerk, het online delen van je fotoboek en fotoalbum cursussen.

Eindoordeel

Uiteindelijk kijken we met gemixte gevoelens naar HEMA. Het grootste warenhuis van Nederland geeft meestal waar voor je geld en dat wordt bekrachtigd door de goede software en kwaliteit. De matige klantenservice en de relatief hoge prijzen laten echter een wat wrange nasmaak achter, terwijl het Hema fotoboek dus wel goed is.

[yasr_multiset setid=0]

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Hema
Average rating:  
 0 reviews

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.