Fotoquelle fotoboek test: top 10

Het Fotoquelle fotoalbum eindige vorig jaar heel hoog en ook dit jaar staat men weer in de top 10. Het is dat er wat aandachtspunten op kwaliteit waren, anders was een top 5 positie zeker mogelijk geweest. 

Fotoquelle was vorig jaar een van de grootste verrassingen uit onze fotoalbum test. Dat kwam door de uitstekende score die ons testpanel gaf over het fotoboek. Dit jaar eindigt men iets lager, maar nog steeds in de top 10 van de fotoalbum test 2019.

 

Fotoquelle fotoboek test: algemene informatie

Fotoquelle is een keten die zich vaak koppelt aan lokale fotowinkels en fotografen. Men biedt een zeer divers portfolio aan fotoproducten. Haar fotoboeken worden in veel verschillende formaten geleverd en kunnen zowel platliggend als “normaal” afgedrukt worden. 

 

Software

De software van FotoQuelle is beschikbaar voor Mac en Windows. Het betreft een wat verouderde variant van de Taopix software. De mogelijkheden in dit pakket zijn beperkt. Zowel op het gebied van fotobewerking als op het gebied van teksten. Een aanbieder kan hier nog wel extra pagina-indelingen, cliparts en fotokaders aan toevoegen. FotoQuelle heeft deze mogelijkheid benut en onderscheid zich daarmee ten opzichte van andere aanbieders met deze software, zoals Hetfotoalbum, MyPhotofun en Fotoboeken.nl.

Wanneer je een vooraf ingesteld themaboek wilt maken, dan kan je beter een andere leverancier zoeken. FotoQuelle levert dit niet. Ook opties als het wisselen van foto’s tussen twee kaders zijn er niet. 

 

Prijs van de fotoboeken:

Het aanbod fotoboeken bij FotoQuelle is redelijk goed. Toch missen wij de A5 staande en liggende boekjes. Qua prijsstelling valt men niet tegen. De platliggende boeken zijn iets duurder dan bij de goedkoopste aanbieders in onze test, maar met een score net buiten de top 10 valt het zeker niet tegen. 

In onze test zijn wij uitgegaan van de standaard prijzen op de website en in de software. Het kan uiteraard zijn dat er vanwege kortingsacties elders betere deals mogelijk zijn. 

 

Fotoquelle fotoboek test: kwaliteit en levertijd

De levertijd is lang. We moeten 8 dagen wachten voordat het boek thuis geleverd wordt. 

Over de kwaliteit van het fotoboek van FotoQuelle zijn de meningen in ons testpanel dit jaar enorm verdeeld. Over een onderdeel is iedereen het eens: de afwerking van het binnenwerk is niet goed gegaan en zit er scheef in. De platliggende binding is mooi, maar de witte hinge in het midden wordt zeer divers gewaardeerd. Dit leidt tot enkele lagere beoordelingen.

De huidskleuren in het boek ogen wat te rood. Verder zijn de foto’s kwalitatief goed en ook scherp afgedrukt. 

 

Service

De klantenservice van FotoQuelle reageert ook dit jaar weer prima op onze klantvragen. In alle gevallen binnen een halve dag en een keer zelfs binnen het half uur. Wat wij persoonlijk erg jammer vinden is dat de prijzen op de website niet transparant zijn. We kunnen nergens vinden wat de prijs is voor een extra pagina in het fotoboek. In de software is dat overigens wel duidelijk. 

 

Fotoquelle fotoboek test: conclusies

Het Fotoquelle fotoboek eindigt dit jaar iets lager dan vorige jaar. Dat komt met name door een paar aandachtspuntjes op kwalitatief gebied en door een relatief lange levertijd. Laat je echter niet afschrikken, want men staat nog steeds in de top 10 in onze test en in de top 10 op het gebied van kwaliteit.

  • Kwaliteit 75% 75%
  • Prijs 80% 80%
  • Software 78% 78%
  • Levertijd 86% 86%
  • Service 69% 69%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.