FotoQuelle: mooi boek, fraaie kleuren!

Het FotoQuelle fotoalbum valt op door haar kwaliteit. Jammer dat er geen MAC software is

Foto Quelle fotoalbum

Vorig jaar namen we FotoQuelle voor het eerst op in onze fotoalbum test. Men eindigde toen net buiten de top 10, waarbij men opviel door de goede kwaliteit. Dit jaar laat men wederom goede resultaten zien en eindigt men op een knappe 4e plek!

 

Prijs fotoboeken FotoQuelle

FotoQuelle kent veel verschillende formaten fotoboeken, waarbij de ene helft beschikbaar is als standaard boek en de andere helft uitsluitend als fotoboek op fotopapier. Dat geldt ook voor het A4 liggende fotoboek dat wij bestelden.

De standaard boeken (21x21cm en A4 staand) zijn zeer goed geprijsd en behoren tot de goedkoopste boeken in onze test. Dat geldt voor alle verschillende diktes. De platliggende boeken zijn ook goed geprijsd, maar er zijn aanbieders die goedkoper zijn.

 

Software

De software van FotoQuelle is alleen maar beschikbaar voor Windows. Dat is wel een beetje jammer, zeker ook omdat er geen online variant beschikbaar is. Een Mac gebruiker heeft daarmee al een programma als Parallels of Bootcamp nodig om een fotoboek te maken. Qua opties is het pakket verder prima, maar zouden iets meer fotobewerkingsmogelijkheden en het wisselen van foto’s tussen twee kaders wel wenselijk zijn.

 

Levertijd FotoQuelle fotoalbum

FotoQuelle levert snel. Wij bestelden een fotoboek op een zaterdag en ontvingen deze slechts 4 weekdagen later in huis. In de fotoalbum test van 2018 zijn er maar een handvol aanbieders die dit sneller doen.

 

Fotoquelle Kwaliteit

Het fotoboek zelf is netjes ingepakt bij ons thuis bezorgd. Niet alleen in een stevige verpakking, maar ook het boek is nog extra ingepakt in beschermfolie.

Ook dit jaar valt FotoQuelle in positieve zin op als het gaat om kwaliteit van het fotoalbum. We hebben het dan met name over de kleuren van de foto’s. Zowel van gebouwen, landschappen als de kleuren van huidstinten. Al onze panelleden zijn hier tevreden tot zeer tevreden over. De aanmerkingen die ons panel heeft ten aanzien van FotoQuelle gaan met name over de afwerking van de binnenkant op de kaft. Dit is namelijk niet helemaal evenwijdig gegaan.

 

Service

De service van FotoQuelle is prima. Men reageert snel op klantvragen, heeft als één van de weinige partijen een ontwerpservice en men heeft voldoende diversiteit in betalingsmogelijkheden. Een (online) fotocursus zou een leuke extra zijn, maar die is er helaas (nog) niet.

 

Conclusie:

Over de gehele linie scoort FotoQuelle prima en dat leidt dit jaar tot een meer dan verdiende vierde positie. Compliment hiervoor!

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Fotoquelle fotoboek
Average rating:  
 0 reviews
  • Kwaliteit 82% 82%
  • Prijs 82% 82%
  • Software 80% 80%
  • Levertijd 91,4% 91,4%
  • Service 70% 70%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.