Fotoboek maken bij HEMA

HEMA fotoboek maken: ook dit jaar goed

Ook dit jaar hebben wij HEMA meegenomen in de fotoalbum test. En ook dit jaar presteert HEMA uitstekend en eindigt men bovenin de middenmoot. De belangrijkste pluspunten van Nederlands favoriete warenhuis zijn de kwaliteit en de prima software. Wat ons een beetje tegenvalt, net als in de fotoboek test 2012 is de prijs. HEMA is namelijk echt duurder dan het merendeel van de aanbieders in onze test. Toch adviseren wij HEMA aan een ieder die een fotoboek maken wil.

Eerste indruk bij HEMA goed

Als wij een kijkje nemen op de website van HEMA dan is het ons al snel duidelijk welke fotoboeken aangeboden worden. Het geheel is overzichtelijk en daar houden wij van. De software is eenvoudig te downloaden, al blijft het vervelend dat je je emailadres moet achterlaten voordat je het programma download. HEMA biedt overigens meerdere opties voor het fotoboek maken. Zo kan je via de website een fotoalbum maken, via de software (waar meerdere versies van zijn), maar kan dit sinds kort ook via een heuse app. Hiermee is HEMA een van de weinige aanbieders in Nederland en loopt men dus vooruit op de troepen. Misschien wel een heel verstandige keuze, omdat steeds meer mensen foto’s op hun Ipad hebben staan.

Makkelijke en uitgebreide fotoalbum software

De software diee wij gebruikten voor het maken van een HEMA fotoboek werkte erg eenvoudig. Het is dezelfde software als Albelli gebruikt. Leuke opties bij deze software zijn onder andere de mogelijkheid om je formaat fotoalbum tussentijds te wijzigen, de standaard spellingscontrole en de vele achtergronden die je kan invoegen. Ook is het fijn dat je internet afbeeldingen kan inladen als je hier behoefte aan hebt.

Fotoboek maken: goede kwaliteit, matige prijs

De kwaliteit van een HEMA fotoboek viel ons in de fotoalbum test van vorig jaar al op. Deze is namelijk prima en ook dit jaar bleek dit zo te zijn. Toch is het de vraag of deze goede kwaliteit opweegt tegen de prijs die je moet betalen als je een fotoalbum maken wilt. De prijsstelling van HEMA is namelijk behoorlijk wat hoger als bij de meeste andere aanbieders in de test. Dit scheelt al snel €3-€5 op een fotoboek van 36 pagina’s. Op zich is dit best verrassend, omdat HEMA voor haar andere producten juist bekend staat om de goede prijsstelling en niet voor niets de bekendste Hema fotoboek makenwinkel van Nederland is. De belangrijkste reden voor de hoge prijs is de fotocover, waar je al snel €5 tot €10 extra voor moet betalen. Wil je geen fotocover, dan is de prijsstelling prima.

Wij bestelden een HEMA fotoboek van 21×21 cm met daarin mooie vakantiefoto’s die wij ooit gemaakt hebben. Zoals gezegd werkte de software erg makkelijk en hadden wij relatief snel ons fotoalbum af. Nadat we de betaling hadden afgerond ontvingen wij een email met een link naar ons fotoalbum. Erg leuk om zo alvast te genieten van het eindresultaat en deze te kunnen delen met vrienden en familie.

Het HEMA fotoboek ontvingen wij na een razendsnelle 4 werkdagen in huis en ook dit jaar zijn wij weer blij met de afdrukkwaliteit, want de kleuren zijn schitterend en de afwerking van het fotoalbum is ook goed.

Goede klantenservice voor fotoboek maken

Niet geheel onverwacht, maar ook de klantenservice van HEMA presteert dit jaar goed in onze fotoalbum vergelijking. Wij stuurden een email met daarin een vraag en kregen na iets meer dan 1 dag (in het weekend) een prima antwoord. Los van deze prima service zijn wij ook blij met de andere servicemogelijkheden die HEMA biedt. Zo zijn er een aantal video’s, waarmee de software wordt uitgelegd en biedt men ook een aantal online cursussen waarmee ze leren hoe je een fotoboek maken kan.

Ook dit jaar is HEMA een aanrader, al blijft de prijsstelling wat ons betreft een beetje jammer.

Benieuwd naar de fotoboek beoordelingen van andere afdrukservices? Kijk hier.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

HEMA
Average rating:  
 5 reviews
by Anonymous on HEMA
Hema zeer teleurstellend

Ik ben altijd enthousiast geweest over de fotoboeken van Hema/Albelli, ik heb in totaal 194 bladzijden foto's in mijn fotoboeken geteld en dat zegt dus wel iets.

Jammer van de nieuwe software, veel minder mogelijkheden dan met de oude software waar je (o.a.) je eigen indeling kon ontwerpen en opslaan, maar toch - een goede kwaliteit verwachtend-, ben ik doorgegaan met het ontwerpen van mijn nieuwe fotoboek.

Daar heb ik nu Heel veel spijt van, de kwaliteit is beneden alle pijl. De kleuren lijken niet op die van de originele foto's en afgaande op de kleur van onze gezichten op de foto-album foto's lijken we tijdens ons leuke weekend de meest vreselijke ziektes onder de leden te hebben, van geelzucht tot vlektyfus.

Heel lelijk. Nooit meer een Hema fotoboek voor mij.

by Anonymous on HEMA
Nooit meer

Noooooiiiit meer een Hema fotoboek voor mij. Bijna een jaar aan een dagboek-fotoalbum gewerkt, veranderen ze zomaar de software, kan ik er níet meer bij. Ben er ziek van. En Hema heeft niet de intentie er iets aan te willen doen. Ze gaan er vast vanuit dat het wel over gaat waaien.

De Consumentenbond is momenteel met HEMA en Albelli hierover in overleg. Hopelijk volgt een oplossing

by Anonymous on HEMA
Nieuwe software,jammer dan...

Hema is gestopt met de software en alle opgeslagen albums zijn dus 'kwijt'. Niet meer te openen.

Hema heeft inderdaad andere software. Een groot gemis wat ons betreft. Wel heeft men hier via nieuwsbrieven over gecommuniceerd, maar dat neemt niet weg dat het erg vervelend is.

by Anonymous on HEMA

bestel hier nooit meer een album. Albums zijn erg duur, album besteld en 2 dagen later is een actie ingegaan...hema zegt zogenaamd niets meer te kunnen betekenen, niet klantvriendelijk. Ga liever naar een ander die wel een goede service levert

by Anonymous on HEMA

Mooi albmum, makkelijke software en snelle lebering

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.