Tips en inspiratie

Tip: pagina's verwisselen van plek

01 juli 2020Geen reacties

Software tip: fotoboek pagina’s verwisselen van plek

Bij het fotoboek maken loop je soms tegen een aantal praktische problemen aan, waarvoor je zelf niet direct een oplossing kan vinden. Vaak bieden softwarepakketten wel deze oplossingen, maar kan je deze niet direct vinden. Vandaar dat wij hier een reeks artikelen aan wijden, met vandaag: hoe verwissel je reeds gecreëerde pagina’s van plek in je fotoalbum?

Fotoboek pagina’s verwisselen van plek

Wellicht is het voor jou gesneden koek, maar wij liepen in het verleden nog wel eens tegen het volgende probleem aan. Je bent lekker bezig met je fotoboek en vervolgens kom je erachter dat je een gebeurtenis bent vergeten, waar je eigenlijk toch wel een of meerdere pagina’s aan wilt wijden. Eigenlijk wil je deze gebeurtenis op een logische plek toevoegen aan je fotoboek. Een andere situatie waar dit veel bij voor kan komen is als je gebruik maakt van de optie waarbij je het fotoboek automatisch laat vullen door het softwarepakket. Ook dan wil je soms pagina’s op een andere plek zetten.

Kan dat eigenlijk in het fotoboek pakket dat je op dat moment gebruikt? Het antwoord daarop is in de meeste gevallen ja. Hieronder vind je per aanbieder een korte uitleg over hoe je dat doet.

Fotoboek pagina’s verwisselen bij Albelli, Hema en Vistaprint

Het verplaatsen van een pagina van de ene plek naar een volledig andere kan je bij de Albumprinter software van Albelli en Vistaprint op een relatief eenvoudige manier doen. Om een pagina van plek te wisselen klik je onderin je scherm op de pagina die je wilt verplaatsen. Houd de muisknop ingedrukt en sleep de pagina vervolgens naar de gewenste plek in je fotoboek.

Albelli/Vistaprint: klik op de pagina en sleep deze naar de gewenste plek

Albelli/Vistaprint: klik op de pagina en sleep deze naar de gewenste plek

In de CEWE software (Pixum, AH Fotoservice, Kruidvat, CEWE)

De immens populaire software van CEWE biedt natuurlijk ook een optie om eenvoudig je pagina’s in je fotoboek te ordenen.Stel dat je gebruik maakt van de autoflow, waarbij het softwarepakket een voorstel voor een fotoalbum maakt, is het heel gebruikelijk dat je zelf nog de volgorde wilt aanpassen. Om een fotoalbum pagina van plek te wisselen ga je op dezelfde manier aan het werk als bij de software van Albelli. Klik onderaan de pagina op de pagina die je op een andere plek wilt zetten. Druk de muisknop in en sleep de pagina naar een andere plek.

CEWE: klik op de pagina en sleep deze naar de gewenste plek

CEWE: klik op de pagina en sleep deze naar de gewenste plek

Fotogoed en Fotofabriek

Het verplaatsen van een pagina bij Fotogoed en Fotofabriek werkt op dezelfde wijze als bij CEWE en Albelli. Je klikt bovenin op de pagina en sleept deze naar de nieuwe positie in je fotoalbum.

hetFotoalbum, Fotogeschenk en anderen

De Taopix software wordt door zeer veel aanbieders in onze test gebruikt. Onder andere bij Fotogeschenk, Blokker, MyPhotofun, Profotonet, Fotoboeknu en Fotoboeken.nl. Het verplaatsen van een fotoalbum pagina naar een andere plek gaat hier weer net iets anders. Klik bovenin de menubalk op “Pagina” en vervolgens op “Pagina’s Herschikken”. Selecteer vervolgens de pagina en sleep deze naar de nieuwe positie in het boek. Je kan eventueel ook de pijltjes daarvoor gebruiken.

Geen reacties

Zelf een reactie schrijven

Zet het vinkje