Tips en inspiratie

Tip: achtergronden importeren uit een ander programma

29 juni 2020Geen reacties

Hopelijk heb je wat gehad aan onze vorige tips over het slepen van foto’s van het ene kader naar het andere, het bewerken van foto’s in een fotoboek softwarepakket en het toevoegen van een eigen foto als achtergrond. Maar wat nu als je bij het fotoalbum maken liever standaard achtergronden gebruikt en deze zijn er niet? Daar gaan we het vandaag over hebben.

Software tips deel 4: achtergronden importeren uit een ander programma

Soms loop je tegen problemen aan bij het maken van een fotoboek. Zo waren wij laatst bezig met een fotoalbum in een softwarepakket en bleek dat er bijna geen achtergronden beschikbaar waren. Bij sommige aanbieders kan je vervolgens extra achtergronden downloaden, maar bij sommige aanbieders ook niet. Gelukkig zijn er dan trucjes die je kan toepassen om toch achtergronden te krijgen.

Ons probleem ontstond bij het softwarepakket van Fotoboeknu, die ook gebruikt wordt door hetFotoalbum, Fotogeschenk, Profotonet en Blokker.

Achtergronden importeren bij Fotoboeknu

Een van de nadelen van het softwarepakket van Fotoboeknu(en dat geldt overigens voor alle partijen die met dit pakket werken) is dat men zeer beperkt is in het aantal achtergronden. Na een beetje onderzoek en uitproberen zijn wij achter een trucje gekomen om het aantal achtergronden uit te breiden. Voorwaarde is wel dat je een ander fotoboek softwarepakket hebt geïnstalleerd, bijvoorbeeld die van Fotofabriek. Je gaat als volgt te werk:

  • Ga naar het tabblad “Achtergronden”.
  • Bekijk de folder waar de foto's zijn opgeslagen en open deze via de windows verkenner. 
  • Ga naar de software van Fotoboeknu
  • Klik rechtsonder op toevoegen en zoek de map met achtergronden op. 
  • Selecteer met CTRL + A alle bestanden en kies “Openen”. Je hebt vervolgens alle achtergronden geïmporteerd. Succes met het fotoalbum maken!
Geen reacties

Zelf een reactie schrijven

Zet het vinkje