Tips en inspiratie

Online fotoboek maken

11 juli 2019Geen reacties

Online fotoboek maken via de website van een aanbieder

Wil jij een online fotoboek maken en ben je geen voorstander van het downloaden van software? Dan zijn er diverse opties om toch een fraai fotoboek te maken. Wij lichten hier een aantal aanbieders voor je uit. Natuurlijk met onze bevindingen ten aanzien van online fotoboek software en kwaliteit.

Online fotoboek maken

Online fotoboek maken

Fotoboek maken online of via software?

Een vraag die regelmatig bij ons gesteld wordt is of wij het beter vinden om een fotoalbum te maken via de software of een fotoboek maken online via een online programma van een aanbieder. Deze vraag is moeilijk te beantwoorden. Dit omdat het erg afhankelijk is van wat je verwacht van een fotoalbum programma.

Meerdere aanbieders voor het Online fotoboek maken

In onze fotoalbum test hebben wij in totaal 37 fotoalbum aanbieders beoordeeld. Een groot aantal aanbieders hebben een softwarevariant op de markt waarmee je een online fotoboek maken kan. Geen download, alleen maar uploaden naar de site en dan starten met jouw fotoalbum online.

De beste online fotoboek software

Als wij nogmaals naar onze fotoalbum vergelijking kijken en daarbij de download varianten vergeten, dan valt het op dat er een aantal aanbieders zijn die een goed pakket leveren en daarbij ook nog eens een kwalitatief goed fotoboek bieden. Wij lichten er hier een zestal uit, waarbij wat ons betreft HEMA en Albelli er bovenuit steken voor wat betreft het maken van een fotoalbum online. Ook het online programma van CEWE is erg goed.

1: HEMA 

HEMA is een aanbieder die wat duurder is dan menig concurrent. Dat is op zich jammer, want men levert een kwalitatief redelijk goed fotoboek. Daarbij is men ook nog eens een aanbieder die de software voor het fotoalbum maken online heeft staan. Dit pakket werkt eenvoudig en is voor online fotoalbum uitgebreid te noemen. Wat ons betreft een van de beste opties wanneer je een online fotoboek maken wilt.

2: Albelli 

Ook Albelli heeft ervoor gekozen om klanten via de site de mogelijkheid te bieden voor het maken van een fotoboek. Wij probeerden het online fotoboek pakket uit. Bij het online fotoboek maken valt het op dat het programma erg eenvoudig werkt. De opties zijn redelijk, zeker als het gaat om layout. Kijk je naar opties als het slepen van foto’s tussen posities en het eenvoudig plaatsen van een foto op de achtergrond, dan valt het toch een beetje tegen. Albelli biedt een prima kwaliteit voor het fotoboek. Daarmee is het wat ons betreft zeker een goede optie

3: Smartphoto

Wil jij een online fotoalbum maken? Dan is Smartphoto wellicht een goed alternatief. Men biedt goed geprijsde fotoboeken die je kan maken via de website. Het pakket dat men aanbiedt voor het samenstellen van een online fotoalbum werkt gemakkelijk, heeft de meeste opties die je ook bij een download pakket vindt. Foto’s slepen tussen posities, je eigen foto als achtergrond instellen en integratie met facebook, picasa etc is allemaal mogelijk. Qua online software presteert men dus prima.

4: Fotogoed

Fotogoed is een aanbieder die zich niet alleen richt op het online fotoalbum maken, maar ook op de downloadversie. Wil je online een fotoboek maken, dan werk je in vrijwel dezelfde versie als de downloadvariant. Je hoeft geen software te downloaden, maar kan gewoon online aan jouw fotoboek werken. Om dat waar te maken heeft men een redelijk goed software pakket ontworpen.

Men biedt voldoende lay-outmogelijkheden en heeft een aantal handige opties (bijvoorbeeld het verplaatsen van pagina’s en het tussentijds wijzigen van het formaat fotoboek). Qua prijs is men een zeer goed alternatief voor het wat duurdere Albelli. Qua kwaliteit presteert men ook goed.

5: Fotoalbum.nl

Een online fotoboek maken bij Fotoalbum.nl is sinds enige tijd mogelijk. Je maakt daarbij gebruik van een online programma dat gebruiksvriendelijk is, maar duidelijk nog in ontwikkeling is. Het pakket is behoorlijk beperkt en valt ons wat dat betreft tegen. Men biedt wel een goede prijs-kwaliteitverhouding.

6: Foto.com

Een goedkopere aanbieder uit onze fotoalbum test is Foto.com. Deze aanbieder biedt haar klanten alleen de optie om online een fotoalbum te maken. En dat is wat ons betreft niet verkeerd. De meeste opties zijn aanwezig, al is de software wat minder uitgebreid als bij bijvoorbeeld Photobox. Maar daarentegen betaal je ook zo een tientje minder voor een fotoboek. Ben je van plan een fotoalbum online te maken bij Foto.com, besef je dan wel goed dat men kwalitatief echt wel wat minder is.

Kies het juiste fotoalbum programma

Wil je bijvoorbeeld jouw foto’s uitgebreid verwerken, desnoods aanpassen en bewerken en daarna pas een fotoboek maken? Dan is het verstandig om te kiezen voor een aanbieder die geen online software aanbiedt. Partijen als Fotofabriek, CEWE of Albelli bieden uitgebreide software met talloze bewerkingsmogelijkheden.

Heb je hier niet zo’n behoefte aan en volstaat een simpeler programma of wil je direct foto’s in een album zetten om deze meteen te bestellen? Dan kan je wellicht beter een online fotoalbum maken.

Voordelen fotoboek maken online

Ga je een online fotoboek maken, dan zijn er diverse voordelen. Je hoeft geen software te installeren en kan vaak meteen beginnen met het samenstellen van jouw fotoalbum. Daarnaast hoef je geen extra downloads van achtergronden en  kaders te doen.

De meeste aanbieders waar je een online fotoboek maken kan, gebruiken een programma waarbij je foto’s eenvoudig kan slepen in het fotoboek. Daarmee maak je binnen de kortste keren een prachtig fotoalbum. De software van de diverse aanbieders die alleen online werken, denk aan Smartphoto, Photobox of Foto.com, wordt wel steeds geavanceerder. Zo biedt het online programma van CEWE tegenwoordig al een groot deel van de opties die je ook vindt in de traditionele offline software.

Fotoalbum maken online: intuïtief en gebruiksvriendelijk

Een belangrijk voordeel van software waarmee je een online fotoalbum maken kan is dat deze vaak erg gebruiksvriendelijk is. Door het intuïtieve karakter kan eigenlijk iedereen snel en eenvoudig aan de slag en de mooiste fotoboeken maken. Dit in tegenstelling tot offline software waar je toch vaak iets beter thuis moet zijn met de computer.

Een fotoalbum maken online kan tegenwoordig ook steeds vaker op de tablet. Zo kan je een fotoboek maken op de Ipad bij meerdere aanbieders. Omdat wij zelf wat gevorderde gebruikers zijn, zullen wij momenteel nog vaker kiezen voor de variant waarbij je software download. Als de ontwikkeling van de online fotoalbum software zich doorzet, dan kan dit maar zo veranderen.

Geen reacties

Zelf een reactie schrijven

Zet het vinkje