Tips en inspiratie

Albelli en Hema gaan uit elkaar

09 juli 2020Geen reacties

Albelli en Hema zijn uit elkaar

Inmiddels al een verouderd artikel, maar toch ontvangen we nog regelmatig een vraag rondom de voormalig samenwerking tussen HEMA en Albelli. 

Vanaf februari 2016 laat HEMA laat haar fotoboeken niet meer drukken bij Albelli. Men stapte in eerste instantie over naar een onbekende leverancier (Webprint?), maar drukt sinds enige tijd haar fotoboeken af bij Fujiprint.

 

Albelli nu enige beste uit de Consumentenbond test

Albelli is na dit weekend de enige in Nederland die de titel “Beste uit de Consumentenbond Test” mag voeren. Zoals we al eerder hebben geschreven gaat deze test met name over afdruk- en boekkwaliteit en niet zozeer over prijs, service of levertijden. Maar kwaliteit is met recht ook één van de sterke punten van Albelli. En dat was het ook altijd van HEMA. In onze eigen (uitgebreidere) fotoalbum test van dat jaar en ook in onze fotoboek vergelijking van 2016 kwam Albelli ook niet voor niets als beste op het onderdeel kwaliteit uit de test.

HEMA weliswaar iets minder, maar scoorde altijd een ruime voldoende. Voor HEMA zal het zeker een uitdaging worden om zich na dit weekend te onderscheiden. En niet alleen op kwaliteit. Het is maar de vraag of de nieuwe afdrukcentrale de betrouwbaarheid, software, levertijden en kwaliteit van een Albelli kan evenaren. Wij achten dit onwaarschijnlijk.

Albelli (en anderen) profiteren

Waar de ene leverancier dus mogelijk wat marktaandeel gaat verliezen, profiteren anderen. Iedereen aast op de HEMA klant. En misschien Albelli wel het meest. Mensen zijn toch gewoontedieren en bij Albelli vinden de HEMA klanten de software die men gewend was, met dezelfde levertijden, iets betere kwaliteit (wat ons betreft) en zelfs iets goedkoper. Met een uitgebreid assortiment fotoboeken en andere producten, zoals wanddecoratie (foto op canvas, hout, aluminium) en andere fotoproducten kan het maar zo zijn dat Albelli verder gaat groeien.

Het is vast geen toeval dat men juist op dit moment haar nieuwe Fotoalbum App opnieuw in de markt heeft gezet. Deze app was natuurlijk al een tijdje beschikbaar, maar er zijn nog steeds erg weinig aanbieders die een kwalitatieve app op de markt hebben en Albelli heeft dat wel.Om HEMA helemaal te vervangen als aanbieder hoeft Albelli het alleen nog maar mogelijk te maken om je oude HEMA fotoboek te kunnen importeren in de haar software. Contractueel afgedekt, toekomstmuziek of binnenkort al mogelijk? We zullen zien.

Geen reacties

Zelf een reactie schrijven

Zet het vinkje