Simone stuurde ons haar ervaringen met betrekking tot Fotofabriek. Dank je wel voor het delen!

Wil je zelf ook een keer een review achterlaten? Dat kan natuurlijk. Neem dan via onze contactpagina contact met ons op.

 

Recensie Fotofabriek, liggend A4 fotoboek met harde kaft

Ik maakte een 64 pagina’s fotoboek bij Fotofabriek en wil graag wat vertellen over hoe ik de prijs, kwaliteit, service, levertijd en software heb ervaren.

Prijs

recensie fotofabriekDe prijzen van de fotoboeken zagen er prima uit. Geen schrikbarend dure artikelen heb ik zien staan en ook de totaalprijs van mijn complete fotoboek (64 pagina’s) viel me niets tegen. Daarbij had Fotofabriek ook een hele mooie aanbieding waarbij de korting opliep naarmate het boek meer pagina’s bevatte. De meerprijs van optionele toevoegingen waren niet buiten proportie en kon je gelukkig negeren als je tevreden was met de standaardeditie.

Kwaliteit

Toen het fotoboek bezorgd werd, was de algehele kwaliteitsindruk van het boek heel goed. Het boek was mooi en strak gebonden en ook de tekst stond mooi op de rug. Het boek eenmaal opengeslagen werd ik nog gelukkiger om al mijn mooie vakantie foto’s weer te kunnen aanschouwen. De kwaliteit was heel goed, de uitlijning in vergelijking met de software was perfect en zelf de foto’s met acceptabele kwaliteit komen heel goed uit. Jammer van de barcode die achterop het boek te zien is en die je er alleen tegen een meerprijs af kon laten halen…

 

 

recensie fotofabriek

Gebruiksgemak en mogelijkheden van de software

Het boek maken was eveneens goed te doen. Vanaf het begin staan er kleine memo’s met tips om het ontwerpen makkelijk te starten. Deze tips kun je wegklikken op het moment dat je het begrijpt. Hierdoor maak je de software gemakkelijk eigen en ben je in no-time bezig in je fotoboek. Voor diegene die de geen bijzondere dingen willen, is de standaard modus een uitkomst. De mooiste plaatjes sleep je in de sjablonen en met een paar klikken is je pagina af. Het goede van de software is dat je de schaduw, tekstgrootte etc. allemaal maar een keer hoeft in te stellen en vervolgens worden deze instellingen bewaard wanneer je bijvoorbeeld een nieuw tekstvak invoegt. Voor de meer geavanceerde fotoboeken, zoals ik die graag maak, biedt de expert modus meer mogelijkheden. Toch had ik nog graag extra uitlijningsmogelijkheden gezien waarbij je direct bij het verslepen van de foto ziet of het uitgelijnd is met de andere foto’s op de pagina. Ook het rechtzetten van de foto (het draaien van de foto in het frame) en de grootte van het frame aanpassen is niet makkelijk gemaakt. Helaas werd het programma redelijk traag toen mijn fotoboek groter werd maar of dit aan de software of mijn computer ligt laat ik graag in het midden.
Al met al werd ook ik na een aantal pagina’s gemaakt te hebben en wat trial-and-error, handig in deze software. Het biedt veel mogelijkheden wanneer je het boek helemaal zelf wilt ontwerpen maar ook voor de simpelere fotoboeken biedt het programma vele opties!

Levertijd

De levertijd was de allergrootste positieve verrassing van het hele fotoboek. Op zondagavond bestelde ik het boek en donderdag zat ik er al uitgebreid van te genieten tijdens de lunch!

Klantenservice

Ik heb de klantenservice van fotofabriek niet nodig gehad en kan hier dus geen oordeel over geven. De website was overzichtelijk en de software duidelijk genoeg om mijn droomboek te kunnen ontwerpen.

Eindcijfer 1-10

[yasr_multiset setid=0]

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.