Online fotoboek maken

Wil jij een online fotoboek maken en ben je geen voorstander van het downloaden van software? Dan zijn er diverse opties om toch een fraai fotoboek te maken. Wij lichten hier een aantal aanbieders voor je uit. Natuurlijk met onze bevindingen ten aanzien van online fotoboek software en kwaliteit.

Meerdere aanbieders voor het Online fotoboek maken

Online fotoboek maken

In onze fotoalbum test van 2018 hebben wij in totaal 34 fotoalbum aanbieders beoordeeld.

Een groot aantal aanbieders hebben een softwarevariant op de markt waarmee je een online fotoboek maken kan. Geen download, alleen maar uploaden naar de site en dan starten met jouw fotoalbum online.

 

De beste online fotoboek software

Als wij nogmaals naar onze fotoalbum vergelijking kijken en daarbij de download varianten vergeten, dan valt het op dat er een aantal aanbieders zijn die een goed pakket leveren en daarbij ook nog eens een kwalitatief goed fotoboek bieden. Wij lichten er hier een zestal uit, waarbij wat ons betreft HEMA en Albelli er bovenuit steken voor wat betreft het maken van een fotoalbum online.

 

1: HEMA HEMA is een aanbieder die wat duurder is dan menig concurrent. Dat is op zich jammer, want men levert een kwalitatief goed fotoboek. Daarbij is men ook nog eens een aanbieder die de software voor het fotoalbum maken online heeft staan. Dit pakket werkt eenvoudig en is voor online fotoalbum uitgebreid te noemen. Wat ons betreft een van de beste opties wanneer je een online fotoboek maken wilt.
2: Albelli Ook Albelli heeft ervoor gekozen om klanten via de site de mogelijkheid te bieden voor het maken van een fotoboek. Wij probeerden het online fotoboek pakket uit. Bij het online fotoboek maken valt het op dat het programma erg eenvoudig werkt. De opties zijn redelijk, zeker als het gaat om layout. Kijk je naar opties als het slepen van foto’s tussen posities en het eenvoudig plaatsen van een foto op de achtergrond, dan valt het toch een beetje tegen. Albelli biedt een prima kwaliteit voor het fotoboek. Daarmee is het wat ons betreft zeker een goede optie
3: Smartphoto Wil jij een online fotoalbum maken? Dan is Smartphoto wellicht een goed alternatief. Men biedt goed geprijsde fotoboeken die je kan maken via de website. Het pakket dat men aanbiedt voor het samenstellen van een online fotoalbum werkt gemakkelijk, heeft de meeste opties die je ook bij een download pakket vindt. Foto’s slepen tussen posities, je eigen foto als achtergrond instellen en integratie met facebook, picasa etc is allemaal mogelijk. Kwalitatief kwam men net iets lager dan een Albelli uit onze test, maar qua online software presteert men dus prima.
4: Fotogoed

 

Fotogoed is een aanbieder die zich niet alleen richt op het online fotoalbum maken, maar ook op de downloadversie. Wil je online een fotoboek maken, dan werk je in vrijwel dezelfde versie. Geen software om te downloaden, maar gewoon online aan jouw fotoboek werken. Om dat waar te maken heeft men een redelijk goed software pakket ontworpen. Men biedt voldoende lay-outmogelijkheden en heeft een aantal handige opties (bijvoorbeeld het verplaatsen van pagina’s en het tussentijds wijzigen van het formaat fotoboek). Qua prijs is men een zeer goed alternatief voor het wat duurdere Albelli. Qua kwaliteit presteert men ook goed.

5: Pixum 

Een online fotoboek maken bij Pixum is sinds enige tijd mogelijk. Voorheen had men alleen software die je moest downloaden. Het pakket is behoorlijk beperkt en valt ons wat dat betreft tegen. Men biedt wel een goede prijs-kwaliteitverhouding.

6: Foto.com

Een goedkopere aanbieder uit onze fotoalbum test is Foto.com. Deze aanbieder biedt haar klanten alleen de optie om online een fotoalbum te maken. En dat is wat ons betreft niet verkeerd. De meeste opties zijn aanwezig, al is de software wat minder uitgebreid als bij bijvoorbeeld Photobox. Maar daarentegen betaal je ook zo een tientje minder voor een fotoboek. Ben je van plan een fotoalbum online te maken bij Foto.com, besef je dan wel goed dat men kwalitatief echt wel wat minder is.

 

 

 

 

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.