Pixum fotoboek test: "slechts" een 9e plek

Pixum fotoboek test: iets lager dan andere jaren

De nummer 4 van vorig jaar is het aan haar stand verplicht om weer bovenin de test mee te gaan draaien. En dat lukt Pixum wederom in de Fotoboek Test 2017Pixum is een aanbieder die net als AH Foto en Kruidvat haar fotoboeken afneemt bij CEWE (ook in deze test door ons beoordeeld).Dat betekent dat men vergelijkbare fotoboeken aflevert en dat ook de software (vrijwel) gelijk is. Toch ontstaan er verschillen tussen deze aanbieders. Dat komt omdat niet ieder boek kwalitatief hetzelfde wordt afgeleverd. En omdat de prijzen en service van de diverse aanbieders nogal eens verschillen. Dat maakt het vergelijken van deze partijen dus zinvol.

 

Website Pixum

De website van Pixum is overzichtelijk. Je kan de diverse fotoproducten makkelijk vinden en ook nog eens met elkaar vergelijken. Wil je de fotoboeken op prijs en extra’s (kaft, afwerking, extra pagina’s) met elkaar vergelijken? Daarvoor heeft men ook een makkelijk overzicht samengesteld.

Bij Pixum kan je 9 verschillende formaten fotoboeken bestellen. Opvallend daarbij is dat het ook mogelijk is om fotoboeken te bestellen die fotochemisch worden afgedrukt, in plaats van via een (luxe) printer. Wil je een extra fraai boek, tegen een behoorlijke meerprijs, dan is dit een serieuze optie.

Prijzen Pixum fotoboek

De prijzen van de Pixum fotoboeken zijn prima. Maar er zijn ongeveer evenveel aanbieders die goedkoper zijn, als dat er aanbieders zijn die duurder zijn. Vergelijk je de 4 aanbieders die ook bij CEWE afdrukken onderling, dan kan je stellen dat Kruidvat goedkoper is en AH Foto en CEWE duurder zijn.

 

Pixum Softwarepakket

Het softwarepakket van CEWE is uitstekend. Een goede keuze van Pixum dus om hiervoor te gaan. De opties zijn uitgebreid en het programma is gebruiksvriendelijk. In de gehele test komen we geen pakket tegen dat zo compleet is.

Bestellen en levering

Het bestellen verloopt soepel. Je kan bij Pixum kiezen uit betaling via Credit card, Ideal, Paypal en achteraf. Dat zijn voldoende opties voor een ieder. Na onze betaling is het wachten op het fotoboek. Deze ontvangen we na 5 werkdagen.

 

Pixum fotoboek test: Kwaliteit

Als eerste kijken wij bij deze Pixum fotoboek test naar de wijze waarop deze wordt afgeleverd. Het fotoboek is ingepakt in een mooie stevige Pixum enveloppe, die ook nog eens door de brievenbus past. Wanneer we het fotoalbum uit de verpakking halen, dan zien we dat het boek ook nog in folie is verpakt. Netjes.

Het fotoboek zelf is op zich prima van kwaliteit. Wel zijn er diverse aandachtspunten. Zo is het boek niet netjes recht ingeplakt op de kaft. Daarnaast vallen foto’s waarop mensen en dus huidskleuren te zien zijn wat tegen. Deze lijken vrij rood te zijn. Ook is de kaft weliswaar mooi, maar lijken de foto’s over-geoptimaliseerd ten opzichte van het origineel.

 

Service

Op het gebied van service doet Pixum het prima. We benaderen deze leverancier meerdere malen per mail. We ontvangen in alle gevallen binnen de dag keurig netjes een antwoord. Daarnaast heeft Pixum wat extra servicepunten gescoord vanwege haar online cursussen. Haar optie om je fotoboek te delen met bekenden en de optie om een bewaarbox bij te bestellen.

 

Conclusie Pixum fotoboek test

Pixum presteert dit jaar ook weer goed in de fotoalbum test. Toch had er meer ingezeten als men op het gebied van kwaliteit wat schoonheidsfoutjes eruit had gehaald. Dat neemt niet weg dat je bij Pixum goed terecht kan voor het maken van een fotoboek.

[yasr_multiset setid=0]

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Pixum
Average rating:  
 0 reviews

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.