Pixum fotoboek maken

Pixum levert waar voor je geld

Pixum doet het al jaren goed in onze fotoalbum test. Ook in de fotoboek test 2012 scoort Pixum in de top 5. Met een prima fotoalbum afdrukkwaliteit, een ietwat hogere prijs en uitgebreide softwaremogelijkheden is Pixum een goed alternatief voor een ieder die een kwalitatief fotoboek maken wil.

Als je op de website van Pixum kijkt naar het aanbod fotoalbums, dan valt op dat deze redelijk ruim is. Je kan 8 verschillende fotoboeken bestellen. Wat ons nog meer opviel is het uitgebreide assortiment “overige fotoproducten“. Wil je een fotoalbum bestellen, dan kan je kiezen voor een harde cover, een softcover, spiraal, linnen en leer. Uitgebreide keuzemogelijkheden dus. Een volledig platliggend album bestellen is uiteraard ook mogelijk. Tevens kan je de foto’s laten afdrukken op hoogglans papier.

Bij een standaard Pixum fotoboek krijg je 26 pagina’s. Deze kan je tegen een meerprijs van €0,90 per twee pagina’s uitbreiden naar maar liefst 154 bladzijden. Hiermee is Pixum samen met Fotoalbum.nl uniek in deze test.

Uitgebreide software voor het fotoboek maken

De CEWE software van Pixum (ook gebruik door Post.nl en Fotoalbum.nl) is niet alleen erg uitgebreid qua mogelijkheden. Pixum Fotoboek makenMen heeft ook een standaard versie voor de MAC gebruiker. De softwaremogelijkheden en het gebruiksgemak zijn uitstekend, al vinden wij de fotobewerkingsmogelijkheden van Fotogoed wat uitgebreider. De achtergronden en fotomaskers maken dat je een prachtig fotoboek maken kan. Dit geeft wat ons betreft altijd net wat meer sfeer aan een fotoboek.

 

Leuke features:

  • de mogelijkheid om je fotoboek tussentijds van formaat te wijzigen
  • de thema-albums met speciale achtergronden en opmaak. Zo kan je een leuk babyalbum maken, met op de eerste pagina een foto van de geboorte en kenmerken als geboortegewicht, tijd van geboorte e.d.

Na het bestellen van ons fotoalbum moesten wij 5 werkdagen wachten. Dit is vergelijkbaar met een groot deel van de andere afdrukservices. Pixum fotoalbum makenDe kwaliteit van het fotoalbum is uitstekend. De foto’s zijn uitstekend van kleur en ook de afwerking van het album ziet er goed uit.

Als laatste hebben wij de Pixum klantenservice getest door een email te sturen. Wij kregen na twee werkdagen (iets langer dan bij de meeste aanbieders) een inhoudelijk antwoord, maar we vonden dit antwoord wat onduidelijk geformuleerd.

Al met al zijn wij zeer te spreken over het fotoboek maken bij Pixum. Wat ons betreft is deze partij zeker een aanrader!

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Pixum
Average rating:  
 3 reviews
by Anonymous on Pixum

Al bijna 10 jaar zijn wij een tevreden gebruiker van Pixum. Sinds 3 jaar laten we hier ook onze albums maken. De kwaliteit van de duurdere albums op echt fotopapier is subliem. Geprint is goedkoper, minder mooi, maar nog altijd berter dan veel andere aanbieders.

In het verleden zijn we wel eens niet tevreden geweest over de automatische fotobewerking (kun je automatisch instellen). Een mailtje naar de helpdesk gestuurd en binnen een week kregen we een volledig nieuwe levering. Gratis! Dat noem ik super service!

Enige minpunt van Pixum is de fotosoftware. Een enkele keer crasht die (Windows 7). Regelmatig tussentijds opslaan is ons advies. We zijn tussentijds ook wel eens het lettertype kwijtgeraakt. Verder zouden we wat meer mogelijkheden voor speciale effecten willen zien. Ik moet nu in photoshop aan de slag.

Alles bij elkaar opgeteld is Pixum super voor iedereen die veel waarde hecht aan goede kwaliteit tegen een mooie prijs.

by Anonymous on Pixum

Erg leuke en nuttige site! Helaas klopt wat mij betreft de uitspraak in deze recensie niet dat bij Pixum geen platliggend album te bestellen is. Ik heb in 2009 of 2010 een album afgedrukt op foto papier bij hen besteld waarbij een foto over 2 bladzijden keurig plat en zonder de naad van het binden geleverd wordt. Enige nadeel is dat bij dit type papier een album van maximaal maar 82 pagina's mogelijk is.

by Anonymous on Pixum

Ik vond het erg leuk om jullie beoordelingen te lezen. Zelf ben ik tevreden over Pixum. Ik heb er al een paar boeken besteld en tot dusver ben ik blij met de boeken. Het enige wat ik een beetje jammer vind ik dat ik meestal minstens een week moet wachten op mijn boek.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.