Pixum fotoalbum test 2018: kwalitatief minder dan we gewend zijn

Pixum valt dit jaar wat tegen in onze test. Men is wat prijs betreft niet goedkoop of duur. Kwalitatief gezien laat men te veel liggen

Pixum fotoalbum test

Pixum is een echte oudgediende in onze fotoalbum vergelijking. We doen deze test nu al ruim 10 jaar en er is bijna geen jaar voorbij gegaan dat Pixum niet opgenomen was. In al die jaren was men een redelijke stabiele factor en stond men meermaals in de top 3. De laatste jaren is dit wat minder geworden. Dat komt met name doordat we steeds meer aanbieders hebben toegevoegd.

 

Prijzen fotoboeken Pixum

Pixum is een van de aanbieders die haar fotoboeken laat afdrukken bij CEWE. Dat betekent dat men niet heel veel speelruimte in haar fotoalbum prijzen heeft. Toch weet men de boeken iets goedkoper te leveren dan CEWE zelf. Als we de prijzen echter vergelijken met de overige aanbieders uit onze test, dan zien we dat Pixum zeker niet goedkoop is. Is men dan duur? Nee ook niet. Men hanteert “gemiddelde” prijzen.

 

Software

Ook de Pixum software wordt door CEWE geleverd. We zijn hier bij de reviews van CEWE en Kruidvat al op ingegaan. Samengevat kunnen we stellen dat het pakket zeer uitgebreid is, en ook nog erg gebruiksvriendelijk.

 

Levertijd

Het fotoboek van Pixum werd door ons op een zaterdag besteld. We ontvingen deze bijna een week later op de vrijdag. Men had dus 6 weekdagen hiervoor nodig. Er zijn relatief veel aanbieders die dit iets sneller weten te realiseren.

 

Kwaliteit van het Pixum fotoalbum

Het Pixum fotoboek is door ons panel vergeleken met de andere 33 fotoboeken. Daarbij vallen een aantal zaken op. Het boek is ten eerste niet netjes ingelijmd op de kaft. Dat is jammer, want daardoor lijkt het boek meteen slordig. Ook springt de streepjescode op de kaft in het oog. De kaft zelf oogt wat donker. Ook als we het vergelijken met de oorspronkelijke foto’s. Andere boeken lijken daardoor iets mooier.

De kleuren van de foto’s in het boek zijn mooi en springen er in positieve zin uit. Dat geldt ook voor huidskleuren. Toch overheerst een wat negatief gevoel door de kaft en slordigheden op het lijmwerk. Daardoor eindigt Pixum op het gebied van kwaliteit onderin in de middenmoot. Iets wat we zeker niet gewend zijn van deze aanbieder.

 

Service

De klantenservice van Pixum is telefonisch goed bereikbaar en weet ook op e-mails binnen 1 dag te reageren. Dat is prima! Op andere service-aspecten presteert Pixum ook naar behoren. Toch zijn er wel wat verbetermogelijkheden. Op de kaft van ons fotoboek prijkt een streepjescode en ook de binnenkant van het fotoboek bevat reclame-uitingen. Dat vinden wij persoonlijk niet mooi. Er wordt geen optie geboden om deze uitingen te verwijderen. Een gemiste kans.

 

Pixum fotoalbum test: eindconclusie

Pixum is een aanbieder die dit jaar ietwat tegenvallend presteert in onze test. Een 12e positie is natuurlijk niet slecht, maar er had meer ingezeten. Volgend jaar een nieuwe kans! Ga naar de website van Pixum voor goede aanbiedingen

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Pixum fotoboek
Average rating:  
 0 reviews
  • Kwaliteit 69% 69%
  • Prijs 76% 76%
  • Software 96% 96%
  • Levertijd 82,9% 82,9%
  • Service 69% 69%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.