Pixum fotoalbum test 2019: kwalitatief een prima boek

Pixum eindigt iets hoger dan vorig jaar. Kwalitatief meer dan voldoende, maar wel relatief hoge prijzen

 

Pixum is samen met Albelli een van de leveranciers die al vanaf een van de eerste fotoalbum tests is opgenomen. In de eerste jaren eindigde men wel eens in de top drie. Dat is al enkele jaren niet meer het geval. Met name door de toename in het aantal aanbieders dat we vergelijken. Dit jaar valt men net buiten de top 10. 

 

Pixum Fotoalbum: algemene informatie

Net als Albert Heijn en Kruidvat laat het Duitse Pixum haar fotoproducten afdrukken bij CEWE. Men kiest daarbij voor een stabiele partner, die prima kwaliteit levert met een goed softwarepakket. 

 

Software

Het pakket van Pixum is gebruiksvriendelijk en mist nauwelijks opties. Wel worden er soms extra kosten gerekend om opties te gebruiken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het invoegen van wereldkaarten. Het pakket van Pixum kan je op alle platformen gebruiken. Wil je op tablet en telefoon werken, dan kan je het beste kiezen voor de Pixum app. 

 

Prijs van de fotoboeken:

Van de 4 leveranciers in onze test die haar fotoboeken door CEWE laten drukken is Pixum de duurste partij. Meestal is het verschil beperkt tot maximaal €1, maar het verschil is er. Ten opzichte van andere aanbieders is Pixum prijzig. Een A4 fotoboek van 36 pagina’s bestel je bij Pixum voor ongeveer €42 (incl fotocover en verzenkosten), terwijl dit bij Hetfotoalbum slechts €27 kost. Kijken we partijen met een vergelijkbare kwaliteit als Pixum, zoals Fotofabriek en Fotogoed  dan is men nog steeds €10 duurder. 

 

Kwaliteit en levertijd

De levertijd van Pixum is iets langer dan bij CEWE. We ontvangen na 7 dagen ons fotoboek thuis. Het is netjes ingepakt in een mooie Pixum verpakking. 

Uit de Pixum fotoalbum test 2019 blijkt dat men kwalitatief een goede keuze is. Men scoort prima cijfers van ons panel. De kleuren zijn goed, de foto’s scherp en de  afwerking van kaft op binnenwerk wordt goed beoordeeld. Wat echt niet mooi gevonden wordt is de witte rand op de rug van het boek. Dat maakt ook dat er uiteindelijk diverse aanbieders zijn die hoger scoren dan Pixum. 

 

Pixum fotoalbum test 2019: Service

Pixum is op haar website transparant over de prijzen van de fotoboeken. Op andere servicegebieden scoort men ook redelijk goed. Zo reageert de klantenservice de ene keer binnen een uur, terwijl het op een ander moment anderhalve dag duurt. 

Conclusie over Pixum:

Pixum verbetert zich iets ten opzichte van vorig jaar. Men scoort meer dan voldoende op kwaliteit, maar door de relatief hoge prijzen komt men tekort voor een top 10 positie. 

  • Kwaliteit 73% 73%
  • Prijs 72% 72%
  • Software 94% 94%
  • Levertijd 80% 80%
  • Service 70% 70%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.