Pixum fotoalbum test 2015: knappe 4e plek

Pixum is een aanbieder die al jarenlang meegenomen wordt in onze fotoalbum test. Tot dusver eindigde men steevast in de bovenste regionen van onze vergelijking. Vorig jaar was Pixum de nummer 5 in onze fotoalbum vergelijking van 2014. De sterke punten waarop men voorgaande jaren goed scoorde waren prijs, service en met name software.Pixum review 2015 7

Ook dit jaar was de software onmiskenbaar een van de sterkste punten. En ook op de andere onderdelen presteert men goed, waardoor Pixum als 4e eindigt in onze fotoboek test 2015.

Prijs Pixum fotoboek

Pixum is een aanbieder die het op het gebied van prijs niet slecht doet. Dat wil zeggen: er zijn absoluut aanbieders die goedkoper zijn, maar Pixum is van alle partijen die we hebben meegenomen in onze vergelijking ongeveer de 10e aanbieder. Ten opzichte van de gemiddelde prijs voor een fotoalbum is men ongeveer 1 tot 3 euro goedkoper.

Pixum Software is van CEWE en dus goed

Pixum is een aanbieder die haar boeken laat afdrukken bij CEWE en ook de software van CEWE gebruikt. Deze software is één van de meest vernieuwende pakketten op de markt en daarmee ook één van de compleetste pakketten. Opties als slepen van foto’s van het ene kader naar het andere is standaard. Ook kan je eenvoudig foto’s vanuit social media inladen en is het bijvoorbeeld mogelijk om het formaat van je fotoboek tussentijds aan te passen naar een groter of kleiner formaat. Met name op lay-out, achtergronden en cliparts is dit pakket het meest uitgebreid van allemaal en dus aanrader bij het fotoalbum maken.

Mac software identiek aan Windows
De software van CEWE, die door Pixum gebruikt wordt, is wat ons betreft een van de beste softwarepakketten op de markt. Voor Mac is deze identiek aan de Windows versie en zelfs de beste die je wat ons betreft kan kiezen voor Macintosh.

Levertijd

Vorig jaar vonden wij met 8 dagen de levertijd van Pixum een beetje tegenvallen.Pixum verpakking Ook dit jaar is Pixum niet veel sneller geworden, wel iets, namelijk 7 dagen. Want wij bestelden het album voor de kerst en kregen deze pas net na het nieuwe jaar binnen. In vergelijking met veel van de andere aanbieders, waarbij we in dezelfde periode bestelden, is dat toch wel wat langer. Een HEMA fotoboek heb je al in 3 dagen.

Kwaliteit

Belangrijk onderdeel bij het fotoboeken vergelijken is natuurlijk het oordeel over de kwaliteit van een fotoboek. Daarvoor schakelen wij een aantal bezoekers van onze site in, die vervolgens alle fotoboeken gaan beoordelen. Dat doen ze onafhankelijk van elkaar, zodat er een goed beeld ontstaat over hoe men de kwaliteit van een aanbieder waardeert,

Pixum review 2015 2

Licht streepje aan binnenkant is wat minder fraai

Voor het Pixum fotoboek bleek dat de kwaliteit goed is. Men eindigt als 7e op het onderdeel kwaliteit en dat is keurig. Ons panel gaf aan dat het boekjes netjes afgewerkt. Toch vind t een deel van onze reviewers ook dat papier aan de binnenkant wat minder oogt, vooral door het lichte streepje dat te zien is.

Service Pixum

Bij alle aanbieders hebben wij gekeken naar diverse service aspecten, waaronder de klantenservice. Wij hebben zowel gebeld als gemaild. Met name de reactie op de email viel ons tegen. Zo werd een van onze emails niet eens beantwoord. Men biedt voor haar gebruikers een online webcursus aan, waarbij je leert hoe je de software kan gebruiken en leuke tips mee krijgt.
Het plaatsen van een spoedbestelling bij Pixum is helaas niet mogelijk, wat toch wel fijn zou zijn, gezien de relatief lange levertijd.

Eindoordeel

Pixum was vorig jaar nog 5e in onze test, maar redt dat helaas dit jaar niet. Pixum review 2015 6Men scoort namelijk op zowel prijs, als op service minder. Gelukkig maakt de gebruiksvriendelijke en zeer complete software veel goed.
Wil jij ook een fotoboek maken bij Pixum? Bezoek dan de site van Pixum.

[yasr_multiset setid=0]

Wil je beoordelingen van andere gebruikers zien of zelf je review over Pixum achterlaten? Kijk dan hieronder.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Pixum
Average rating:  
 0 reviews

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.