Review TicTacPhoto fotoboek door Anneke

Wij plaatsen regelmatig reviews van bezoekers van onze site. Anneke stuurde ons haar beoordeling over TicTacPhoto. Een relatief nieuwe aanbieder binnen onze fotoalbum test. Als jij ook een beoordeling wilt insturen, neem dan contact met ons op via onze contactpagina.

Let op: de review van Anneke is in 2015 geschreven. Mogelijk zijn de bevindingen niet meer actueel. Bekijk daarom ook zeker onze meest recente review over TicTacphoto. 

Hoe heb ik TicTacPhoto ervaren?

Vandaag heb ik het fotoboek van Tictac ontvangen. Deze had ik op 16-01-2015 besteld. Op 21-1 kreeg ik van Tictac dat het boek verzonden was. Daar het uit Brussel kwam duurde de verzending 3 dagen. Is te doen.

Software TicTacPhoto

Mijn beoordeling gaat allereerst naar de software. Ik heb de online versie gebruikt.
Het kiezen van layout verloopt niet helemaal prettig. Als je dan hebt gekozen kun je de foto moeilijk in en uitzoomen binnen het kader, dus het passend maken zoals jij wil verloopt moeizaam. Dit werkt heel irritant.

Als je even een poosje niet aan het boek werkt en je wil weer de draad oppakken dan moet je opnieuw inloggen, het is zaak om je project met regelmaat op te slaan, anders ben je het kwijt (ook wel logisch). Echter toen ik het project had afgerond en moest wachten en betalen, ontstonden er allerlei vage problemen. Je moest even goed moed houden om door te zetten. Irritant dat je iedere keer naar Nederlandse versie moet omschakelen. De foto’s uploaden verloopt ook niet echt vlot.
Gebruiksgemak van de software krijgt van mij een magere 6.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Dan de prijs-kwaliteit verhouding……. Het boek ziet er stevig uit. De bladzijden zijn ook stevig echter de glans op de pagina’s ervaar ik niet als prettig, misschien kun je beter een matte afdruk nemen, echter dit is ook persoonlijk.
Op het kaft achter zit een roze vlek die er niet hoort.

Wat mij dus absoluut zeer stoort is dat de foto’s niet scherp zijn afgedrukt. Ik heb een beetje gespeeld met verschillende (scherpte in) foto’s in te voegen en het resultaat is voor mij niet bevredigend. Ik wil scherpe afdrukken.
Zeer storend vind ik ook dat de kleuren niet ok zijn. Nagenoeg iedere foto is donkerder afgedrukt. Er hangt een zweem overheen die bruinig/okergeel is. Hierdoor hebben de foto’s geen levendige uitstraling meer. Ze zien er wat triest uit.

De foto’s die ik op de cover voor heb geplaatst is echter weer lichter, wazig van kleur. De foto op de cover heeft een matte uitstraling, terwijl de echte foto levendig en scherp is.

Het is te zien op de foto’s die ik heb gemaakt met het boek op de voorgrond en de software op de computer op de achtergrond (zie ook de schermafbeelding). De kwaliteit voor de scherpte en kleur afdrukken is voor mij absoluut onvoldoende en ik zal persoonlijk hier niet een afdruk/album meer bestellen (zie vooral foto van het huis op cover).

Ik zou ditzelfde boek wel eens willen zien en dan afgedrukt bij de Fotofabriek, want die is voor mij tot nu toe de absolute topper. De software mag best wel een beetje vervelend zijn, echter de meeste voldoening wil een mens toch hebben in de kwaliteit van afdrukken. Persoonlijk moet de kwaliteit van de afdruk het beste zijn en vind ik het meest belangrijke!

Voor iemand die daar geen eisen aan stelt (zoals mijn man die het boek best mooi vindt) zal het gauw prima zijn, maar of hij er dan met de software was uitgekomen, dat vraag ik mij af.