Profotonet door Monique

Sinds enige tijd bieden wij ook bezoekers van onze site de mogelijkheid om fotoboeken te testen en hier een review over te schrijven. Monique maakte een fotoboek bij Profotonet en schreef hier onderstaande review over.

Let op: deze review is enkele jaren geleden geschreven. De inhoud kan uiteraard afwijken van de huidige situatie

Profotonet door Monique

Ik heb mijn bestelling bij Profotonet geplaatst op donderdag 21 augustus. Woensdag 27 augustus ontving ik het album in de bus. Een levertijd van 4 dagen, dat is netjes! Ter vergelijking. Ik bestelde maandag 25 augustus 2 kleine albums (easy pockets) bij Top-fotoalbum, daarvan ontving ik er 1 ook woensdag 27 augustus (2 werkdagen), maar op de andere zit ik nog te wachten. En ik bestelde op dinsdag een album bij Fotogoed en die hebben aangegeven op zijn vroegst woensdag 3 september te leveren (minimaal 6 werkdagen).

Ondanks dat ik zelf sinds een jaar ervoor kies albums mat af te laten drukken is dit album nu in glans. Het album heeft een flatlay binding, waardoor de foto’s over 2 pagina’s mooi doorlopen. Als ik het vergelijk met een album van Top-fotoalbum van 2 jaar geleden (ook in glans en flatlay) is de kwaliteit en kleuren van de foto’s vergelijkbaar. Wat ik bij Profotonet enerzijds beter vind is dat de pagina’s niet zo absurd dik zijn als bij Top-fotoalbum. Maar, dat lijkt tevens een nadeel op te leveren. Als je namelijk tegen de rand van de pagina’s kijkt blijkt dat ze helemaal gegolfd zijn! (zie foto) Of dat nou komt doordat het papier (nog steeds heel erg dik) wat dunner is dat weet ik niet. Ik vind dit jammer en niet professioneel er uit zien.

Ik vind de prijs bij Profotonet (61.50 euro voor een A4 album met hardcover met foto en 2 extra pagina’s) nogal hoog. Zeker gezien het feit dat het er dus ook nog eens niet perfect uitziet (gegolfde pagina’s)

Software

De software van Profotonet vond ik zeer prettig werken en is zeker ook geschikt voor de beginnende album maker. De software beschikt over verrassend veel kant en klaar opgemaakte pagina’s. (zie foto’s) Bij Fotogoed vind ik dat bijvoorbeeld zeer beperkt en heb ik bij het maken van mijn album 90% van de pagina’s helemaal zelf ingedeeld.

Wat erg veel extra werk oplevert, zeker bij meerdere foto’s op 1 pagina, waarbij dus alles mooi uitgelijnd moet worden. Bij Profotonet wat het niet nodig zelf pagina’s op te maken, want de keus was enorm en niet alleen van die standaard opmaken maar echt verrassende dingen erbij. Ook is het eenvoudig om pagina’s toe te voegen of te verwijderen.

De software en het bestellen werkt dusdanig handig dat ik geen klantenservice hierbij nodig heb gehad. Daar waar ik bij Fotogoed bijvoorbeeld wel tegen wat vragen aanliep.

Eindoordeel

Als de pagina’s dus niet gegolfd waren geweest zou ik Profotonet zeker aanraden voor het afdrukken van een album.

Mijn cijfers:

  • Prijs: 5
  • Kwaliteit: 7-
  • Levertijd: 8
  • Software: 9