Review Pixum fotoboek door Marion

Onze bezoekers kunnen ook zelf de eigen beoordeling achterlaten over een aanbieder. Marion schreef een uitgebreide review over haar ervaringen bij Pixum.

Let op: deze review is enkele jaren geleden geschreven. De informatie over Pixum is mogelijk verouderd. Bekijk dan ook zeker even de meest recente Pixum review

Review Pixum fotoboek

Ik had al wel eens eerder een fotoboek gemaakt, maar dat was al weer een hele tijd geleden en ik was benieuwd hoe het maken van het album via Pixum nu zou verlopen, zou er veel gewijzigd tussen het maken van de fotoboek enkele jaren geleden en nu?

Software voor de Mac

Ik heb de software gedownload, dit ging heel erg gemakkelijk, alles werd netjes en overzichtelijk aangegeven en de software stond dan ook heel snel op mijn Imac. Toen ik begon, zag ik even door de bomen het bos niet meer, wat ontzettend veel mogelijkheden! Ik ben toch maar gewoon begonnen met het inladen van de benodigde foto’s wat erg gemakkelijk en snel gebeurd was en ik moet zeggen toen ik alles stap voor stap ging bekijken werd het toch eigenlijk wel snel duidelijk!

Je kunt kiezen om je fotoboek zelf in te vullen, maar als je niet zo creatief bent, kun je je fotoboek ook laten vullen m.b.v. de assistent, je foto’s worden dan door het programma geïmporteerd in het fotoboek en je hoeft hier dan zelf niets aan te doen. Ik heb zelf de foto’s geïmporteerd in het fotoboek, omdat ik het leuker vind om dit zelf te doen.

Indelingen

Je kunt daarna kiezen uit een aantal indelingen van je pagina, het aantal foto’s kun je aanpassen en ook de vorm/grootte van de foto’s kun je nog zelf bepalen.
Ik vind het praktisch om zoveel mogelijk foto’s op een pagina te hebben, want je wilt natuurlijk een mooi, goed gevuld fotoboek met zoveel mogelijk herinneringen erin, maar het moet ook weer geen rommelig geheel worden. Fijn is dat je iedere keer kunt kijken hoe het wordt in het voorbeeld en het kunt blijven aanpassen totdat het naar je zin is. Een hele leuke mogelijkheid waarvan ik dan ook verschillende keren gebruik van gemaakt hebt is dat je een foto als achtergrond op de pagina kunt gebruiken, ik vind het vooral leuk om natuurfoto’s als achtergrond te gebruiken.

Cliparts

Ook kun je vele cliparts downloaden uit allerlei categorieën zoals bijvoorbeeld kerst, vakantie, geboorte e.d. Mocht er niets van je gading bijstaan, dan kun je nog extra clips downloaden, dit gaat erg gemakkelijk en is zo gebeurd. Verder kun je nog gebruik maken van de mogelijkheid om kaders om de foto’s te maken in allerlei kleuren en vormen waarbij je leuke resultaten krijgt. Ook bij de kaders en sjablonen kun je weer kiezen uit verschillende categorieën zoals bijvoorbeeld kerst, geboorte, verjaardag enz.

Kwaliteit en levertijd

Uiteindelijk toen ik tevreden was over het boek, kon ik het gemakkelijk bestellen, de levertijd was tot vijf werkdagen, ik heb het op vrijdag besteld en ik kreeg het dinsdag binnen, dus mooi op tijd! Het resultaat is zeer naar tevredenheid, de foto’s zijn mooi helder en duidelijk en het formaat van het boek is ook heel handzaam!

Al met al vind ik dat je bij Pixum een mooi fotoboek kunt maken met veel mogelijkheden om je creativiteit in je fotoboek kwijt te kunnen.
Het enige minpuntje vind ik de prijs, ik vind 35 euro voor zo’n klein fotoboek (A4 26 pagina’s) best duur!

Samengevat:

  • Prijs 4
  • Kwaliteit 10
  • Levertijd 8
  • Software 10