Fotofabriek Review door Tessa

Onze bezoeker Tessa deelde met ons de resultaten van het fotoboek dat zij maakte bij Fotofabriek. Lees hieronder haar bevindingen.

Let op: deze review is uit 2014. Mogelijk wijkt de kwaliteit, prijs en software af van de constateringen in deze review

Mijn Fotoboek

Ik maakte een fotoboek met de volgende specificaties:
Fotoboek:  Hardcover 21 *21
Papier:  Lay-Flat Briljant

Software

Fotofabriek werkt met een goede software voor zowel een “leek” in het maken van online fotoalbums als de meer gevorderde gebruiker. Door de keuze standaard-modus of expert-modus kun je op je eigen niveau werken. De expert-modus bied meer mogelijkheden voor de opmaak en fotobewerking wat het leuker maakt om zelf aan de slag te kunnen gaan. De lay-out van de software is gemakkelijk te lezen en het wijst eigenlijk voor zich waar je op moet klikken om een actie te kunnen uitvoeren.

De tips die automatisch op het beeldscherm te zien zijn wanneer je de foto’s en de pagina’s aan het opmaken bent zijn ook erg handig. De meeste tips zorgen ervoor dat je je net herinnert het puntje op de i te zetten of je aanstuurt nog net iets extra’s te kunnen doen. Erg handig in deze tijd waarin we meer foto’s maken met onze mobiele telefoons en tablet dan met een digitale camera is de aanduiding (met een groen of rood bolletje) of de resolutie wel voldoende is om een mooie foto te kunnen afdrukken. Wanneer het bolletje rood is of er staat naast het bolletje dat de foto een slechte resolutie heeft kun je op het gele driehoekje ernaast klikken om de pagina te valideren. Je ziet dan meteen welke foto’s aangepast dienen te worden.

Er zijn voldoende sjablonen om uit te kiezen en vanuit deze sjablonen is het makkelijk om zelf nog plaatsen voor foto’s en/of tekst toe te voegen. Nog wat meer variaties betreft de sjablonen zou wel welkom zijn. Evenals de achtergronden, frames , randen en textuur. Naar mijn mening zijn deze wat uit de tijd en missen er vooral felle, moderne kleuren. De clipart vind ik minimaal en om deze reden heb ik hiervan in mijn fotoboek ook weinig tot geen gebruik gemaakt. Dit is wel iets dat een fotoboek net wat meer kan opfleuren en een leukere presentatie kan weergeven.

Door de optie “uitlijnen” te gebruiken zorg je ervoor dat de foto’s mooi op dezelfde afstand van elkaar komen te staan. Het raster en de liniaal toevoegen in het venster is ook een optie maar het is dan meer puzzelen en precies kijken naar de lijntjes terwijl de optie uitlijning het werk voor je doet en jij alleen op de knop moet klikken. Ik werd op deze optie geattendeerd door de klantenservice nadat ik mijn fotoalbum had verzonden en de optie “extra controle” had aangevinkt. De medewerkers bekijken het door jou gemaakte album en geven opmerkingen en tips over wat er nog verbeterd kan worden. De extra controle kost wel een paar euro’s meer maar voor mij heeft dit mijn uiteindelijke fotoalbum wel beter uit de bus doen komen.

Papier/omslagkeuzes

Qua papier- en omslagkeuze geeft fotofabriek aardig wat keuzes. Er staat bij de verschillende opties ook uitgelegd wat een bepaalde soort papier en/of omslag inhoudt en wat dit voor je foto’s en fotoalbum doet. Ik heb door de duidelijke uitleg eindelijk een fotoboek die plat blijft liggen zodat je de foto’s per pagina gewoon plat helemaal kunt zien!

Na het album te hebben geüpload en je persoonlijke keuzes van papier, omslag tot aan het verwijderen van de barcode of cadeauverpakking toevoegen te hebben doorgevoerd kan het album verzonden worden. De feedback betreft de extra controle ontving ik binnen een paar uur en ondanks dat de levertijd werd geschat op 7 dagen kreeg ik het album op dag 5 na verzending van mijn order binnen. De status van de order is ook heel makkelijk te volgens op de site van fotofabriek wanneer je je inlogt. Ondanks mijn teleurstelling betreft de clipart ben ik zeer tevreden over de software, de bestelprocedure en het uiteindelijke resultaat van mijn fotoboek.

Eindoordeel

Prijs: 7
Kwaliteit: 9
Software: 8,5
Levertijd: 8
Service: 8