Albelli en Hema gaan uit elkaar

In dit artikel een korte vooruitblik op één van de grootste wijzigingen sinds jaren in de Nederlandse fotoalbum markt. Na dit weekend gaat het namelijk gebeuren. HEMA laat haar fotoboeken niet meer drukken bij Albelli, maar stapt over naar een nieuwe leverancier. Hoewel Albelli het volume van HEMA vast zal missen, wrijft men zich toch ook zeker na dit weekend in de handen. Men heeft namelijk vanaf dat moment een grote pré ten opzichte van andere aanbieders: onafhankelijke testresultaten…

Albelli kwaliteit 2016

Albelli was zowel in 2015 als in 2016 beste in onze fotoalbum test op het onderdeel kwaliteit

Enige beste uit de Consumentenbond test

Albelli is na dit weekend de enige in Nederland die de titel “Beste uit de Consumentenbond Test” mag voeren. Zoals we al eerder hebben geschreven gaat deze test met name over afdruk- en boekkwaliteit en niet zozeer over prijs, service of levertijden. Maar kwaliteit is met recht ook één van de sterke punten van Albelli. En dat was het ook altijd van HEMA. In onze eigen (uitgebreidere) fotoalbum test van 2015 en ook in onze nieuwe fotoboek vergelijking kwam Albelli ook niet voor niets als beste op het onderdeel kwaliteit uit de test. HEMA weliswaar iets minder, maar scoorde altijd een ruime voldoende. Voor HEMA zal het zeker een uitdaging worden om zich na dit weekend te onderscheiden. En niet alleen op kwaliteit. Het is maar de vraag of de nieuwe afdrukcentrale de betrouwbaarheid, software, levertijden en kwaliteit van een Albelli kan evenaren. Wij achten dit onwaarschijnlijk.

Albelli (en anderen) profiteren

Waar de ene leverancier dus mogelijk wat marktaandeel gaat verliezen, profiteren anderen. Iedereen aast op de HEMA klant. En misschien Albelli wel het meest. Mensen zijn toch gewoontedieren en bij Albelli vinden de HEMA klanten de software die men gewend was, met dezelfde levertijden, iets betere kwaliteit (wat ons betreft) en zelfs iets goedkoper. Met een uitgebreid assortiment fotoboeken en andere producten, zoals wanddecoratie (foto op canvas, hout, aluminium) en andere fotoproducten kan het maar zo zijn dat Albelli verder gaat groeien. Het is vast geen toeval dat men juist op dit moment haar nieuwe Fotoalbum App opnieuw in de markt heeft gezet. Deze app was natuurlijk al een tijdje beschikbaar (zie ook onze eerdere review), maar er zijn nog steeds erg weinig aanbieders die een kwalitatieve app op de markt hebben en Albelli heeft dat wel. Om HEMA helemaal te vervangen als aanbieder hoeft Albelli het alleen nog maar mogelijk te maken om je oude HEMA fotoboek te kunnen importeren in de haar software. Contractueel afgedekt, toekomstmuziek of binnenkort al mogelijk? We zullen zien.

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.