Whitewall fotoboek: nieuwkomer in de test

Whitewall is één van de nieuwkomers in onze fotoalbum test 2019. Men levert een redelijke kwaliteit tegen een redelijke prijs. 

 

Het Whitewall fotoboek is een van de 4 nieuwkomers in onze fotoalbum test. We hadden vooraf geen enkel idee wat we konden verwachten van deze aanbieder en lieten ons dus verrassen. 

 

Fotoboek maken bij Whitewall: algemene informatie

Whitewall is een aanbieder uit Duitsland die bekend staat om haar samenwerking met galerieën en kunstenaars. In Nederland is men nog niet zo heel lang acties als aanbieder van fotoboeken. Haar producten worden in een eigen drukkerij gemaakt en vanuit daar verspreid naar klanten. Men biedt alleen “standaard” fotoboeken. Een platliggende variant is niet beschikbaar.

 

Whitewall fotoboek Software

De software van Whitewall is online te vinden. Dat heeft voordelen en nadelen. Voordeel is dat je foto’s in de cloud opgeslagen zijn en dat je niet afhankelijk bent van je eigen computer om een fotoboek te maken. Het nadeel van online pakketten is meestal dat de mogelijkheden in de software beperkter zijn. Whitewall biedt daarnaast ook de mogelijkheid om een PDF aan te leveren van een zelf ontworpen fotoboek. Dit kan je vervolgens laten afdrukken. Daarmee is men een van de weinige aanbieders in onze test die dit bieden.

De online software van Whitewall is een bekend pakket. Het is van softwareleverancier Taopix en wordt ook gebruikt door diverse andere aanbieders in onze fotoalbum test. Het programma is zeker niet slecht, werkt gebruiksvriendelijk en heeft redelijk veel opties. We missen de mogelijkheid om foto’s transparant te maken en het is jammer dat er geen paginanummers kunnen worden toegevoegd. Wel kan je, als je dat wilt, een themaboek samenstellen. 

 

Prijs van de Whitewall fotoboeken:

Wil je een Whitewall fotoalbum maken, dan is het natuurlijk fijn om te weten hoe de prijzen zijn ten opzichte van andere aanbieders. Whitewall blijkt een van de duurste leveranciers uit onze fotoalbum test. Wil je bijvoorbeeld een A4 liggend fotoboek maken met 24 pagina’s, dan betaal je €4 meer dan bij bijvoorbeeld Fotogoed en zelfs €8 meer dan bij Aldi. Voeg je 12 pagina’s toe aan jouw fotoboek, dan loopt het verschil nog veel verder op. Daarmee prijst men zich qua fotoboeken toch wel een beetje uit de Nederlandse markt. Tenzij de kwaliteit natuurlijk buitengewoon goed is. 

 

Kwaliteit en levertijd

Wij bestelden ons Whitewall fotoalbum samen met de andere 34 boeken op (vrijwel) hetzelfde moment. Whitewall deed er 6 dagen over om het boek bij ons te bezorgen. Dat is iets langer dan bij veel andere aanbieders. We legden het fotoboek voor aan ons testpanel. Zij beoordeelden, afzonderlijk van elkaar, het boek. Daarbij viel op dat de kwaliteit redelijk goed is, maar dat men zeker niet het beste fotoboek uit onze test levert. 

Wat we erg mooi vinden is dat er geen reclame of logo’s te vinden zijn op de kaft van het boek. Wel is het jammer dat het boek een witte rug heeft. De kaft zelf wordt door ons panel redelijk gewaardeerd. Tussen de andere boeken valt hij echter niet op in positieve of negatieve zin. De afwerking van het binnenwerk op de kaft is netjes. Ook de kleuren zijn meer dan voldoende, al zijn er boeken met betere kleuren en scherpere foto’s.  

 

Service

De klantenservice van Whitewall is helaas alleen in het Engels te benaderen. Het is een van de weinige aanbieders die geen Nederlandse ondersteuning biedt. We benaderden de klantenservice op verschillende momenten gedurende 2018 en 2019. De eerste keer krijgen we binnen 8 uur een reactie. Op een van onze andere mails moeten we nog steeds een reactie krijgen (we zijn inmiddels een halve maand verder). Dat kan natuurlijk niet.

Het is goed te zien dat de fotoalbum prijzen transparant op de website weergegeven zijn. Toch missen we best veel andere extra services. We vinden geen cursus/video ondersteuning voor de software op de website. Ook kunnen we geen spoedbestellingen plaatsen. Het is jammer dat we geen mogelijkheid geboden krijgen om ons bestelde fotoboek digitaal te delen. 

 

Conclusie over het Whitewall fotoboek :

Whitewall is een leuke aanvulling op onze fotoalbum test, maar komt niet in aanmerking voor een top 10 positie. Men is daarvoor wat te duur en de kwaliteit is niet dermate hoog dat dit een hoge positie verdiend. 

  • Kwaliteit 71% 71%
  • Prijs 69% 69%
  • Software 81% 81%
  • Levertijd 83% 83%
  • Service 65% 65%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.