Voordelig fotoalbum maken

Wil je voordelig een fotoalbum maken? Dan heb je een aantal verschillende mogelijkheden en tips, die we graag voor je op een rij zetten. Het beste kan je deze tips voordat je een fotoboek maakt al bekijken. Dit kan namelijk behoorlijk schelen in de kosten en een teleurstelling voorkomen.

Vergelijk de prijzen

Wil je voordelig een fotoalbum maken? Vergelijk dan in ieder geval de prijzen van de verschillende aanbieders. Neem eens een kijkje op onze pagina met fotoalbum prijzen. De prijs van een fotoboek hangt af van diverse factoren.

De cover en uitvoering

Maak je bijvoorbeeld gebruik van een harde cover met een foto of is een fotoboek met een zachte cover of spiraal ook goed?
Wil je het boek met een standaard cover of het liefst platliggend uitgevoerd hebben? Dan lopen de kosten gemakkelijk op.

Hoeveel pagina's wil je in je fotoboek?
Probeer uit te gaan van een bepaald formaat boek dat je op het oog hebt, met bijvoorbeeld 20 pagina’s. Probeer dit gelijk te houden bij de verschillende aanbieders, of de kosten terug te rekenen naar een prijs per pagina. Zoals je zult zien verschillen de fotoalbum prijzen, maar ook de fotoboek formaten enorm per aanbieder. Je kunt voordelig een fotoalbum maken en dus besparen wanneer je deze zaken goed in de gaten houdt. Het heeft geen zin om te betalen voor een boek van 36 pagina’s als je er toch maar 20 gaat gebruiken, niet? Je kan een voordelig fotoalbum maken door goed te kijken naar het aantal pagina’s dat je bij een aanbieder tot je beschikking krijgt. Zijn er bijvoorbeeld bijzondere kortingsacties op fotoboeken die deze maand gelden? Probeer geen extra pagina’s toe te voegen, aangezien de kosten dan gemakkelijk kunnen oplopen en een stuk hoger uit kunnen vallen.

 

Welke formaat boek wil je?
Wil je voordelig een fotoalbum maken? Dan is het daarnaast verstandig om het formaat te beperken, waarmee je werkt. Moet het per se een 30×30 cm fotoalbum zijn, of volstaat een 21×21 fotoboek ook? Op het moment dat je een groot formaat boek kiest lopen de kosten gemakkelijk op. Kies een kleiner formaat met meer pagina’s, of vergelijk de verschillende aanbieders op basis van hun kosten voor een bepaald aantal pagina’s. Je kunt op die manier een voordelig fotoalbum maken, waarmee je ervoor zorgt dat je die ene vakantie op een prachtige manier kunt vereeuwigen, of je de foto’s op een unieke wijze met vrienden kunt delen. Wil je toch gebruik maken van een groter exemplaar? Probeer het aantal pagina’s dan te beperken door bijvoorbeeld gemiddeld 4 – 6 foto’s op een pagina te plaatsen. Een groter boek biedt je die mogelijkheid, zonder dat de foto’s te klein worden om ze goed te kunnen bekijken. Je kunt wat dat betreft alsnog een voordelig fotoalbum maken, al is het verstandig om het formaat niet te groot te kiezen. Over het algemeen zijn dit type fotoboeken nou eenmaal duurder.
Let op verborgen kosten

Zorg er voor dat je goed op de hoogte bent van de verborgen kosten bij de verschillende aanbieders. Zo rekenen bepaalde aanbieders behoorlijke verzendkosten of verwerkingskosten bij een fotoboek.

Online of offline

Over het algemeen kunnen we stellen dat de aanbieders die een online fotoboek pakket hebben ook wat goedkoper zijn dan de partijen die een softwarepakket bieden waarmee je offline een fotoboek maken kan. Toch zijn er ook aanbieders die met een offline pakket goedkoop zijn, bijvoorbeeld HetFotoalbum en Fotogoed.

Waar je ook voor kiest, je zult altijd een internetverbinding nodig hebben om je fotoalbum online te bestellen.

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.