Tips en inspiratie

Tips voor een goedkoop fotoalbum maken

21 juni 2019Geen reacties

Wil je voordelig een fotoalbum maken? Dan heb je een aantal verschillende mogelijkheden en tips, die we graag voor je op een rij zetten. Het beste kan je deze tips voordat je een fotoboek maakt al bekijken. Dit kan namelijk behoorlijk schelen in de kosten en een teleurstelling voorkomen.

Vergelijk de prijzen

Wil je voordelig een fotoalbum maken? Vergelijk dan in ieder geval de prijzen van de verschillende aanbieders. Neem eens een kijkje op onze pagina met fotoalbum prijzen. De prijs van een fotoboek hangt af van diverse factoren.

Ga op zoek naar fotoalbum kortingen

op zich spreekt het voor zichzelf, maar zoek natuurlijk ook naar de beste fotoalbum kortingsacties. Wij hebben altijd een overzicht met actuele fotoalbum kortingen. Daarnaast is het handig om te weten dat sommige aanbieders gedurende bepaalde periodes per jaar extra goede kortingen hebben. Zo heeft Albelli vaak in mei een actie met bijna 50% korting, heeft Fotogoed in januari vaak de A4 boeken voor minder dan €10 en heeft Fotofabriek de A4 boeken in de maand februari voor onder de €10. 

De cover en uitvoering

Maak je bijvoorbeeld gebruik van een harde cover met een foto of is een fotoboek met een zachte cover of spiraal ook goed? Wil je het boek met een standaard cover of het liefst platliggend uitgevoerd hebben? Dan lopen de kosten gemakkelijk op.

Hoeveel pagina's wil je in je fotoboek?

Probeer uit te gaan van een bepaald formaat boek dat je op het oog hebt, met bijvoorbeeld 20 pagina’s. Probeer dit gelijk te houden bij de verschillende aanbieders, of de kosten terug te rekenen naar een prijs per pagina. Zoals je zult zien verschillen de fotoalbum prijzen, maar ook de fotoboek formaten enorm per aanbieder. Je kunt voordelig een fotoalbum maken en dus besparen wanneer je deze zaken goed in de gaten houdt. Het heeft geen zin om te betalen voor een boek van 36 pagina’s als je er toch maar 20 gaat gebruiken, niet? Je kan een voordelig fotoalbum maken door goed te kijken naar het aantal pagina’s dat je bij een aanbieder tot je beschikking krijgt. Zijn er bijvoorbeeld bijzondere kortingsacties op fotoboeken die deze maand gelden? Probeer geen extra pagina’s toe te voegen, aangezien de kosten dan gemakkelijk kunnen oplopen en een stuk hoger uit kunnen vallen.

Welke formaat boek wil je?

Wil je voordelig een fotoalbum maken? Dan is het daarnaast verstandig om het formaat te beperken, waarmee je werkt. Moet het per se een 30×30 cm fotoalbum zijn, of volstaat een 21×21 fotoboek ook? Op het moment dat je een groot formaat boek kiest lopen de kosten gemakkelijk op. Kies een kleiner formaat met meer pagina’s, of vergelijk de verschillende aanbieders op basis van hun kosten voor een bepaald aantal pagina’s. Je kunt op die manier een voordelig fotoalbum maken, waarmee je ervoor zorgt dat je die ene vakantie op een prachtige manier kunt vereeuwigen, of je de foto’s op een unieke wijze met vrienden kunt delen. Wil je toch gebruik maken van een groter exemplaar? Probeer het aantal pagina’s dan te beperken door bijvoorbeeld gemiddeld 4 – 6 foto’s op een pagina te plaatsen. Een groter boek biedt je die mogelijkheid, zonder dat de foto’s te klein worden om ze goed te kunnen bekijken. Je kunt wat dat betreft alsnog een voordelig fotoalbum maken, al is het verstandig om het formaat niet te groot te kiezen. Over het algemeen zijn dit type fotoboeken nou eenmaal duurder.

Let op verborgen kosten

Zorg er voor dat je goed op de hoogte bent van de verborgen kosten bij de verschillende aanbieders. Zo rekenen bepaalde aanbieders behoorlijke verzendkosten of verwerkingskosten bij een fotoboek.

Online of offline

Over het algemeen kunnen we stellen dat de aanbieders die een online fotoboek pakket hebben ook wat goedkoper zijn dan de partijen die een softwarepakket bieden waarmee je offline een fotoboek maken kan. Toch zijn er ook aanbieders die met een offline pakket goedkoop zijn, bijvoorbeeld HetFotoalbum en Fotogoed.

Waar je ook voor kiest, je zult altijd een internetverbinding nodig hebben om je fotoalbum online te bestellen.

Geen reacties

Zelf een reactie schrijven

Zet het vinkje