Vistaprint test: fotoboek eindigt net iets lager dan vorig jaar

Vistaprint test: plus- en minpunten

Ook Vistaprint is inmiddels een vertrouwd gezicht in onze fotoalbum vergelijking. Het bedrijf is net als Albelli onderdeel van een Brits moederbedrijf (Cimpress). Vorig jaar eindigde men in de middenmoot en dit jaar hopen we natuurlijk op meer.

 

Website Vistaprint

Als je op de website van Vistaprint komt dan wordt je overweldigd door het grote aanbod aan zakelijke en consumentenproducten. Er lijkt weinig overzicht te zijn en het is helder dat de fotoboeken niet een van de belangrijkste producten voor het bedrijf is.

Na wat zoekwerk vinden we de fotoboeken en zien we dat er 8 verschillende formaten worden aangeboden. Platliggende boeken heeft men niet. Het is op het eerste gezicht niet helemaal helder wat je nu betaalt voor verzendkosten. Maar als je per fotoboek even doorklikt zie je dat toch makkelijk.

 

Prijzen Vistaprint fotoboek

De prijzen van Vistaprint zijn, net als bij Albelli hoog. Het enige product wat echt goed geprijsd is en zelfs concurreert met de goedkoopste aanbieders is het 21x21cm fotoboek. Vistaprint is dus een van de duurdere aanbieders.

 

Vistaprint test: Software

Vistaprint maakt gebruik van de software van Albelli. Dit softwarepakket is uitstekend en een van de beste pakketten die we in onze test zijn tegengekomen. Het is gebruiksvriendelijk en is beschikbaar voor Mac, Windows en online. Een iPad app zien we nog niet.

 

Bestellen en levertijd Vistaprint

Hoewel het bestellen bij Vistaprint prima verloopt raken we een beetje geïrriteerd door alle vragen die we krijgen tijdens het bestellen. We willen geen extra pen, visitekaartjes of een t-shirt (grapje). Misschien is het vanuit marketingoogpunt een prima idee om extra producten aan te bieden, maar klantvriendelijk voelt het voor ons niet.

Het leveren van een fotoboek door Vistaprint gebeurt snel. Want na 5 werkdagen hebben we het fotoboek thuis ontvangen.

 

Vistaprint test: fotoboek kwaliteit

Ook Vistaprint drukt haar boeken bij de Albelli drukkerij in Den Haag af.We ontvangen het boek onbeschadigd in een stevige verpakking.

De kwaliteit van het fotoboek wordt beoordeeld door ons panel. Zij hebben een aantal bevindingen over Vistaprint.

Zo is het boek niet helemaal recht ingeplakt en zijn er wat opmerkingen over de kleuren van de foto’s. De kaft is niet de mooiste die ons panel heeft gezien en huidtinten zijn wat aan de rode kant. Het boek krijgt van ons panel net geen 7.

 

Service Vistaprint

Waar Albelli goed scoorde op kwaliteit, valt dat bij Vistaprint iets tegen. Men reageert wel snel op e-mails, maar serviceopties zoals cursussen, afhalen en je fotoboek delen biedt men niet.

 

Conclusie Vistaprint test

Ook Vistaprint eindigt dit jaar een stukje lager in de test. De kwaliteit wordt iets lager ervaren dan andere jaren en ook de prijs valt tegen. Er zijn dit jaar net teveel aanbieders die gewoon beter uit onze vergelijking komen.

[yasr_multiset setid=0]

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Vistaprint fotoboek
Average rating:  
 0 reviews

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.