Vistaprint fotoboek test 2018: kwalitatief een positieve verrassing

We zijn positief over de kwaliteit, maar hebben wat aantekeningen bij prijs, levertijd en “service opties”

Vistaprint fotoboek test

Vistaprint heeft een samenwerking met Albelli. Dat betekent dat men gebruik maakt van de software van Albelli en dat men ook haar boeken laat afdrukken in haar afdrukcentrale. Wel zijn er met name in het assortiment wat verschillen. Zo biedt Vistaprint bijvoorbeeld geen platliggende boeken aan en heeft men op servicegebied minder opties.

 

Prijzen fotoboeken Vistaprint

Vistaprint staat voor haar kantoorartikelen bekend als een prijsvechter. Voor de fotoboeken is dat zeker niet het geval. Men is zelfs vrij duur. Er is slechts 1 formaat fotoboek waarvoor Vistaprint een goede prijs hanteert en dat is het A3 liggend fotoboek. Voor dit boek is men een van de goedkoopste aanbieders in de markt.

 

Software

Over de software van Vistaprint kunnen we alleen maar positief zijn. Veel opties, erg gebruiksvriendelijk, veel achtergronden en opmaakmogelijkheden. Top!

 

Levertijd

Wil je een fotoboek maken bij Vistaprint, bereid je jezelf er maar op voor dat het even duurt voordat je deze ontvangt. In ons geval duurde het 11 dagen. Op Artscow na, is dat de langste levertijd van alle leveranciers. Wel kan je tegen extra betaling je product sneller laten leveren.

 

Vistaprint fotoboek test: Kwaliteit

Het fotoboek van Vistaprint is door ons panel beoordeeld op diverse criteria. Waar Albelli dit jaar iets minder positief beoordeeld is, heeft Vistaprint ons positief verrast. Men levert een boek met goed kleuren, die ook nog eens netjes is gemaakt. Er worden een paar kanttekeningen geplaatst bij de kaft, die wat aan de donkere kant is. Maar verder is er niets negatiefs te melden. Prima werk Vistaprint!

 

Service

De service-opties van Vistaprint kunnen op 1 hand worden genoemd. Je kan tegen bijbetaling je product sneller laten leveren, maar om dat nou service te noemen… Waar wij in negatieve zin door verrast worden is de klantenservice van Vistaprint. Men is telefonisch goed bereikbaar, maar via mail zeer slecht. We sturen enkele mailtjes en daarvan wordt er uiteindelijk slechts 1 beantwoord.

 

Conclusies over Vistaprint fotoboek test

Vistaprint levert een kwalitatief goed fotoboek. Daarover is geen discussie mogelijk. En ook de software van Vistaprint is prima. Maar de prijs die we daarvoor moeten betalen is wat ons betreft te hoog. En omdat ook de klantenservice en de levertijd tegenvalt eindigt Vistaprint slechts op een positie in de middenmoot van onze fotoalbum test 2018

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Tips Fotoalbum maken
Average rating:  
 0 reviews
  • Kwaliteit 77,9% 77,9%
  • Prijs 78% 78%
  • Software 86% 86%
  • Levertijd 68,6% 68,6%
  • Service 38% 38%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.