Vistaprint fotoboek beoordeling

Vistaprint is een nieuwe aanbieder in onze fotoalbum test 2015. Dat maakt ook dat wij niet goed konden inschatten hoe men het zou gaan doen in de test. Vistaprint is sinds enige tijd het moederbedrijf van Albelli en Vistaprint review 2staat men name bekend om haar fotoproducten, niet eens zozeer om de fotoboeken. De Vistaprint fotoboek ervaringen zullen dan ook bij veel mensen nog moeten ontstaan. En dat gold zeker ook voor ons.

Net zoals iedere aanbieder hebben wij ook Vistaprint onderworpen aan onze uitgebreide test en haar beoordeeld op meer dan 90 criteria. Deze criteria worden uiteindelijk getotaliseerd naar de categorieën kwaliteit, prijs, levertijd, software en service.

Prijs Vistaprint fotoboeken

Vistaprint staat bekend om haar goede prijzen. Tenminste, als het gaat om producten als visitekaartjes en marketingproducten voor bedrijven. Maar wat veel mensen niet weten is dat men ook fotoboeken aanbiedt. Tegen best redelijke prijzen. Als we namelijk de fotoalbum prijzen van Vistaprint vergelijken met de andere aanbieders in onze test, dan zien we dat er maar 6 andere partijen zijn die goedkoper zijn dan Vistaprint. Daarbij moeten we wel vermelden dat men geen layflat boeken kan leveren. Jammer, want daardoor is men minder compleet in haar assortiment dan andere leveranciers.

Software Vistaprint voor Mac en Windows

De software die Vistaprint gebruikt is gelijk aan de software van Albelli. Dat betekent dus een compleet pakket, met veel opties en tevens gebruiksvriendelijk. Toch zijn er subtiele verschillen zichtbaar, die maken dat de software van Albelli wat beter is. Zo zijn er minder lay-out mogelijkheden, cliparts en achtergronden beschikbaar dan in het Albelli pakket.

De software kan je voor zowel de Windows pc als voor de Mac gebruiken. Daarnaast biedt men een online editor. Deze is wat minder uitgebreid, maar werkt wel handig. Vooral wanneer je geen zin hebt om een softwarepakket te installeren. Wij geven zelf echt de voorkeur aan de download versie.

Levertijd Vistaprint fotoboek

Het Vistaprint fotoboek maakten wij via de offline software en bestelden we op een woensdag. Het duurde ruim 10 dagen voordat we het fotoboek in huis hadden. Van alle aanbieders in onze fotoboek test, was dit toch wel een van de langste levertijden.

Kwaliteit Vistaprint fotoalbum

Vistaprint review 3Ons panel met daarin 9 bezoekers van onze site beoordeelden alle fotoboeken. Dat deden ze onafhankelijk van elkaar, zodat we een goed beeld krijgen van de kwaliteit, maar ook de persoonlijke voorkeuren van mensen. Over het Vistaprint fotoalbum was ons panel tevreden. Het bleek niet een van de allerbeste fotoboeken uit de test, maar zeker wel een goed boek. Opmerkingen die werden opschreven zijn: “goed boek, mooie kleuren”, maar ook “pagina’s moet je omvouwen om het boek goed open te kunnen doen, jammer”.

Service

Wij hebben op diverse onderdelen gekeken naar de service van Vistaprint. Daarbij kunnen we vermelden dat de klantenservice beschikt over een prima chatfunctie met vriendelijke medewerkers. Handig, wanneer je een snelle vraag hebt. Tevens reageert Vistaprint snel op e-mails. Over het algemeen binnen een paar uur. Men biedt alleen verder weinig extra’s, los van wat antwoorden op veelgestelde vragen op de site. Dus geen cursus, video’s of mogelijkheden tot een extra snelle bestelling. Wat wij het vermelden waar vinden en wat ons een beetje tegenviel was de grote hoeveelheid mails die wij na afloop van een bestelling krijgen. Ook de hoeveelheid andere producten die men gedurende het bestelproces aanbiedt is storend te noemen. Het zal ongetwijfeld goed werken voor Vistaprint, maar het zat bij ons in de irritatie zone.

Conclusie

Vistaprint doet het als nieuwkomer goed in onze test. Men levert een kwalitatief zeer redelijk boek, tegen goede prijzen. De software is compleet en de klantenservice is vriendelijk. Alleen is de levertijd wat langer dan bij andere aanbieders. Wil jij ook een fotoalbum maken bij Vistaprint? Klik dan hier om naar de site van Vistaprint te gaan.

[yasr_multiset setid=0]

Jouw persoonlijke beoordeling achterlaten over Vistaprint? Dat kan hieronder.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Vistaprint
Average rating:  
 0 reviews

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.