Vistaprint: kwalitatief prima, service en levertijd minder

Vistarprint komt prima uit de test wanneer het gaat om fotoalbum kwaliteit. Doordat men niet bij de goedkoopste aanbieders hoort en ook service en levertijd tegenvallen eindigt men op een teleurstellende 24e positie. 

 

Vistaprint eindigde vorig jaar op een 18e positie. Dat viel enigszins tegen ten opzichte van eerdere jaargangen van onze test. Dit jaar eindigt men wederom in dezelfde regionen van de test. 

Fotoboek maken bij Vistaprint: algemene informatie

Vistarpint is een wereldwijde leverancier van cadeauartikelen. Deze zichten zich met name op de zakelijke markt. Denk daarbij aan visitekaartjes, mokken, t-shirts, spandoeken etc. Voor haar lijn met fotoboeken heeft men al jarenlang een samenwerking met het Nederlandse Albelli. Wanneer je een fotoboek maakt met Vistaprint, dan werk je dus ook met Albelli software.

 

Software

Deze software is prima, zoals we bij Albelli al aangaven. Het is beschikbaar voor Windows en Mac platformen, maar ook voor de gebruiker die de voorkeur geeft aan software die niet gedownload hoeft te worden. Wel is dit pakket qua opties minder uitgebreid. We missen ten opzichte van de beste softwarepakketten in onze test nauwelijks opties. Het enige wat we niet vinden is de mogelijkheid om een themaboek te maken en een integratie met social media als Instagram. 

 

Prijs van de fotoboeken:

Vistaprint is op zich geen hele dure aanbieder. Er zijn echter een groot aantal leveranciers die de standaard fotoboeken goedkoper weten te leveren. Ook biedt Vistaprint geen platliggende fotoboeken aan.

 

Kwaliteit en levertijd Vistaprint fotoalbum

Vistaprint is een van de leveranciers die er het langst over doet om het fotoalbum geleverd te krijgen. Het duurt liefst 14 dagen (11 werkdagen) voordat we het fotoalbum thuis ontvangen.

Op kwalitatief gebied komt men prima uit de verf. Men eindigt dik in de top 10 volgens ons panel. Dat heeft mede te maken met een mooie kaft, met scherpe fotoafdrukken en goede kleuren. Ook de afwerking in het boek is goed. In het boek zijn de foto’s ook meer dan voldoende. 

 

Service

Waar Vistaprint het qua testresultaten een klein beetje laat liggen is op het gebied van service. Dat ligt overigens niet aan de test van de klantenservice, want die reageert is alle gevallen ruim binnen een dag. Ook zijn de prijzen op de website transparant. Maar van alle andere testcriteria die we bekijken, zijn er slechts enkele die Vistaprint ook biedt. Men heeft een spoedlevering en dat is misschien geen overbodige luxe, gezien de levertijd.  

  • Kwaliteit 75% 75%
  • Prijs 76% 76%
  • Software 83% 83%
  • Levertijd 60% 60%
  • Service 40% 40%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.