Vistaprint fotoalbum test 2015

Vistaprint is onderdeel van hetzelfde bedrijf, als waar Albelli onder valt. Vistaprint fotoalbumDat schept op voorhand verwachtingen, aangezien Vistaprint in de fotoalbum test 2015 op een verdienstelijke 5e plek eindigde. Dat kwam destijds door een goede prijs-kwaliteitsverhouding en door de prima software (idem aan Albelli). Dit jaar eindigt men echter wat lager. Vistaprint heeft blijkbaar dit jaar wat wijzigingen doorgevoerd die we gelijk terugzien in het eindresultaat.

 

Prijs Vistaprint Fotoalbum

De belangrijkste wijziging ten opzichte van de voorgaande test is dat Vistaprint haar prijzen fors heeft verhoogd. Vorig jaar rekende men nog geen kosten voor een foto-omslag, dit jaar is dat wel het geval. Dat maakt dat Vistaprint zichzelf een beetje uit de markt prijst. Koop je een fotoboek van 24 pagina’s, dan ben je namelijk al snel €5 (voor een 21x21cm) tot €20 (bij een 30x30cm boek) meer kwijt.

 

Software Vistaprint

Voor de software geldt dat Vistaprint een goede keus heeft gemaakt om de Albumprinter software (van Albelli) te gebruiken. Dit is een prima pakket met veel opties. Samen met de pakketten van CEWE (Bol.com, Pixum en Kruidvat)

 

Levertijd Vistaprint fotoalbum

De levertijd die Vistaprint hanteert lijkt je op de site enigszins af te schrikken. Vistaprint bindingToch is dat nergens voor nodig. Het zal wel een marketing-truc. We krijgen het Vistaprint fotoboek op de 6e weekdag na bestellen thuisgestuurd. Dit in plaats van de gecommuniceerde (veel) langere periode. Wat erg vreemd hierbij is dat het fotoalbum ingepakt is in een Albelli verpakking. Raar! Natuurlijk zullen ze de fotoboeken ook afdrukken bij Albelli, maar als je bestelt bij Vistaprint, mag je toch ook aannemen dat je een pakket van Vistaprint ontvangt.

 

Kwaliteit

De kwaliteit van het Vistaprint fotoboek is door ons panel onderzocht. Zij vonden het boek over het algemeen prima met mooie kleuren en een stevige binding, maar hadden wel wat op en aanmerkingen. Zo was de aanhechting van het schutblad op de kaft niet helemaal netjes gedaan. Het zat enigszins scheef. Verbeterpunt voor het Vistaprint fotoalbum. Toch kunnen we wel stellen dat Vistaprint behoor bij de aanbieders die een redelijk goed boek levert. 20 van de 30 andere aan bieders scoren op kwaliteit lager dan het Vistaprint fotoalbum.

Vistaprint fotoboek

Service

Voor ons bestaat service uit een aantal onderdelen. Hoe benader je jouw klant, hoe toegankelijk ben je en welke extra opties biedt je jouw klant. Bij Vistaprint kan je via mail en chat contact zoeken. Dat werkt redelijk snel. Mails worden binnen een dag beantwoord en meestal zelfs binnen een uur. Qua betalingsmogelijkheden is men ook goed voorzien, want er zijn genoeg opties. Wat ons wel een beetje tegenstaat is de grote hoeveelheid schermen en aanbiedingen waar we in terecht komen onderweg naar onze betaling. Dat is echt zonde en wat ons betreft zelfs vervelend.

Al met al eindigt Vistaprint dit jaar wat lager dan vorig jaar. Belangrijkste redenen zijn de gestegen prijzen en de iets lagere score op service. De kwaliteit was wel goed, al waren er diverse aanbieders die beter scoorden.

[yasr_multiset setid=0]

 

Actie van de maand

Albelli

Fotoalbum aanbieders

Over Tips Fotoalbum Maken

Over Tips fotoalbum maken: wij vergelijken fotoboeken

Tips fotoalbum maken is een initatief van ervaren gebruikers van fotoalbum software. Tips fotoalbum maken wil haar ervaringen delen om voor de nieuwe gebruiker de drempel te verlagen om zelf online fotoalbums maken. Sinds 2007 voeren wij jaarlijks de fotoalbum maken test uit. Sinds 2009 publiceren we deze ook op internet en dit jaar is deze fotoalbum test uitgebreider dan ooit.
Op deze website staan verder allerlei tips die het samenstellen van een fotoboek nog leuker en makkelijker voor je maken. Adviezen voor de beste foto-albumsites, een fotoalbum test, tips om de kwaliteit van je fotoboek te verbeteren, fotoboek maken en fotoalbum kortingen. Een fotoalbum vergelijk geeft u inzicht en zorgt ervoor dat je het beste fotoboek maken kan. Start meteen met het fotoboek maken na het lezen van onze fotoboek vergelijking en fotoalbum test.
Wij houden je via deze website op de hoogte van onze ervaringen bij het fotoalbum maken. Heb jij ervaringen bij het Fotoboek maken voor ons? Heb jij nog goede tips, vragen of opmerkingen voor tips fotoalbum maken? Wij stellen feedback op deze website over fotoboek maken op prijs!
Mail dan naar info@tipsfotoalbummaken.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.