Tips en inspiratie

Tip: Paginanummers toevoegen

01 juli 2020Geen reacties

Software tip 6: Paginanummers toevoegen aan je fotoalbum

Vandaag schrijven we weer een nieuw artikel in onze reeks met software tips. Ditmaal over het toevoegen van paginanummers. Stel nu dat je een uitgebreid fotoalbum maken wilt en dit wellicht ook wilt uitbrengen of als promotiemateriaal wilt gebruiken. Dan kan het erg prettig zijn om ook je pagina’s te voorzien van een nummering. Dat is zelfs een must als je een bijzonder uitgebreid boek wilt schrijven, die je bijvoorbeeld bij Blurb of Solentro ook nog eens wilt uitbrengen.

Om paginanummers met de hand via de tekstmodule toe te voegen is monnikenwerk. Kan dat niet anders? Ja, veel aanbieders bieden in hun softwarepakket een mogelijkheid voor het geautomatiseerd toevoegen van paginanummers. Lees hieronder waar je dit bij iedere aanbieder kan vinden.

Blurb en paginanummers

De meeste mensen die een zeer uitgebreid fotoboek willen maken komen uit bij Blurb. Dit heeft een goede reden. Blurb is namelijk een van de weinige aanbieders waar je ruim 400 bladzijden kan toevoegen aan je fotoboek. Als je dan bijvoorbeeld een professioneel boek wilt uitbrengen en wilt verkopen, dan biedt men hier vele opties voor. Maar ja, een boek maken zonder paginanummers is een beetje vreemd. Bij Blurb heb je diverse opties voor het maken van je album. Wij geven hier even de manier weer waarop je paginanummers toevoegt in het BookWright programma. De handelingen die je moet doen zijn erg eenvoudig. Klik centraal bovenin op “Paginanummers”, kies je instellingen en sla op.

Fotofabriek en Fotogoed

Het softwarepakket van Fotogoed en Fotofabriek heeft ook een handige optie voor het toevoegen van paginanummers. Om de paginanummers aan jouw fotoalbum toe te voegen moet je bovenin het menu kiezen voor “Pagina toevoegen” en vervolgens voor de optie “Pagina nummers”. Bij Fotofabriek kan je tot 200 pagina’s toevoegen. Bij Fotogoed is dat maximaal 160.

Paginanummers toevoegen aan je fotoboek bij Albelli

Bij Albelli, maar ook Vistaprint, kan je een fotoboek met maximaal 120 pagina’s maken. Om paginanummers zichtbaar te krijgen doe je ongeveer dezelfde handelingen als bij bovengenoemde software. Ga bovenin je menu naar “Pagina” en vervolgens naar paginanummers.

Kruidvat, Pixum, CEWE

Deze aanbieders gebruiken de CEWE software. Andere bekende aanbieders met deze software zijn Albert Heijn en Mediamarkt. CEWE heeft het aantal pagina’s die je in een fotoalbum kan toevoegen gemaximaliseerd op 154 en dat is dus wel wat minder dan Blurb. Toevoegen van paginanummers aan je album is bij de CEWE software even wat meer zoeken. Rechts bovenin zie je drie keuzes staan. Klik op bewerken om een submenu zichtbaar te krijgen. In bovenin dit submenu staat de optie paginanummers invoegen.

Een heleboel aanbieders zonder opties voor paginanummering

Helaas zijn er erg veel aanbieders die geen optie hebben opgenomen voor paginanummering. Denk hierbij onder andere aan Profotonet, Photobox, hetFotoalbum, MyPhotofun en Fotogeschenk

Geen reacties

Zelf een reactie schrijven

Zet het vinkje