Tips en inspiratie

Social Media Fotoboek

29 juni 2020Geen reacties

Social Media en het fotoboek maken

Social Media is inmiddels niet meer weg te denken uit ons leven. Er zijn niet veel mensen die nog nooit van Facebook, Twitter, Instagram of voorlopers als Hyves hebben gehoord. Eigenlijk best bijzonder, aangezien bijvoorbeeld Facebook pas sinds 2004 bestaat. Inmiddels gebruiken 1,23 miljard personen dit medium om de wereld op de hoogte te houden van hun belevenissen. Niet voor niets is social media dan ook een interessant fenomeen voor menig bedrijf, dus zeker ook voor fotoalbum aanbieder. We zien dan ook dat het aanbod fotoboeken tegenwoordig veelal uitgebreid wordt met de mogelijkheid om Social Media fotoboeken te maken.

Een social media fotoboek maken

In onze test van 2014 hebben wij al meegenomen in hoeverre het mogelijk was om foto’s vanuit Social Media te importeren. Wat destijds opviel is dat er slechts een handvol aanbieders, zoals HEMA  en Blurb deze optie geïntroduceerd hadden. Eigenlijk best raar, gezien het gebruik van social media. Een enorme kans dus. We zijn nu ruim 6 jaar verder en zien dat ook andere aanbieders social media en fotoboek maken combineren. Je kan inmiddels bij meer dan de helft van alle door ons geteste aanbieders foto's importeren vanuit de social media kanalen.

Er zijn zelfs partijen zoals Albelli die een volledig social media fotoboek aanbieden. Je kan daar vanuit Facebook en Instagram direct een social media fotoboek maken. Nu is men daar niet de eerste in, want Resnap biedt dit product al enige tijd. De werking is relatief eenvoudig. Je logt via de site van de aanbieder in, laat jouw foto’s in het fotoalbum programma inladen en het programma stelt jouw fotoalbum samen. Natuurlijk kan je ook nog extra teksten toevoegen en ook schuiven in de volgorde van foto’s.

Heeft het social media fotoboek de toekomst?

Of een social media fotoboek de toekomst heeft betwijfelen wij. Het is goed mogelijk dat mensen eenmalig een een fotoboek maken vanuit social media, maar hoe vaak zullen foto’s geplaatst worden die ook nog eens geschikt zijn om in een fotoboekje op  te nemen?

Zeker is wat ons betreft wel dat het een leuk aanvullend product is voor partijen die fotoboeken maken. Wil jij een social media fotoboek maken? Bekijk dan eens de sites van eerdergenoemde aanbieders.

Nieuwe aanbieders

Er zijn ook wat nieuwe aanbieders die een vergelijkbaar product aanbieden als Resnap: namelijk Once Upon en Popsa. Beiden richting zich op het maken van instant fotoboeken, met name via de telefoon. Wij hebben deze aanbieders niet getest en kunnen hier (nog) geen oordeel over vellen.

Geen reacties

Zelf een reactie schrijven

Zet het vinkje