Tips en inspiratie

Hoe maak je goede foto's voor je boek?

21 juni 2019Geen reacties

Hoe maak je goede foto’s voor je fotoboek?

Het maken van een mooi fotoalbum begint bij het maken van goede foto’s. Want zonder goede foto’s kan je nog zo je best doen op een fotoboek, maar dan is de kans redelijk groot dat het niet wordt wat je er wellicht wel van had verwacht. Om deze reden hebben wij enkele tips voor je toegevoegd. Hieronder onze fototips om van een goed foto-album het beste fotoalbum te maken.

Tip 1: Zorg voor oogcontact

Oogcontact op een foto is erg belangrijk, net als in het dagelijks leven. Het kan een foto tot leven brengen en net dat beetje extra aan een fotoalbum geven.

Tip 2: Neem geen drukke achtergrond

Als je een foto maakt. Kies dan voor een simpele achtergrond. Dan komt alle aandacht op jouw onderwerp en springt je foto er dus nog meer uit.

Tip 3: Denk aan het daglicht

Het daglicht kan erg bepalend zijn voor je foto. Het helpt om ook overdag een flitser te gebruiken. Het voelt onnatuurlijk, maar haalt de schaduwen uit het gezicht van jouw favoriete oma, waardoor de foto echt beter wordt.

Tip 4: Let op het tijdstip van de dag

Het tijdstip voor het maken van een foto is heel belangrijk. Dit omdat het licht elk moment van de dag anders is. Fotograferen in de ochtend of het einde van de dag heeft onze voorkeur, omdat het licht schitterend is en de schaduwen mooi.

Tip 5: Houd je onderwerp dichtbij

Probeer altijd maximaal twee meter afstand van jouw onderwerp te houden (uitzonderingen daargelaten). Je wilt immers je foto volledig vullen.

Tip 6: Plaats het onderwerp niet in het midden

Veel mensen maken een foto met daarop het onderwerp in het midden. Wellicht logisch om te doen, maar door jouw onderwerp net naast het midden te plaatsen komt jouw foto veel meer tot leven.

Tip 7: Fotografeer niet horizontaal, maar ook in de lengte

Ken je dat? Je houdt het fototoestel meestal in de normale stand. Maar door af en toe te fotograferen in de lengte kan je hele leuke effecten krijgen.

Fotografeer in de lengte

Fotografeer in de lengte

Tip 8: Probeer je onderwerp in de juiste positie te zetten

Probeer je foto te regisseren. Misschien wat minder spontaan, maar als je de mogelijkheid hebt kan je wel een extra dimensie geven aan je foto. Een paar aanwijzigingen kunnen voldoende zijn en maken dat je foto tot leven komt.

Tip 9: Neem onverwachte foto’s

Misschien een beetkje tegenstrijdig met tip 8, maar als je onderwerp niet weet dat je fotografeert worden je foto’s veelzijdiger. Iemand die aan het werk is in de tuin, aan het spelen op de schommel of een praatje maakt kan ook erg leuk zijn.

Geen reacties

Zelf een reactie schrijven

Zet het vinkje