Tips en inspiratie

Fotoalbum laten maken?

11 juli 2019Geen reacties

Fotoalbum laten maken door een expert of met handige software

Onze website is in eerste instantie gericht op mensen die zelf graag een fotoboek maken willen. Toch zijn er best veel mensen die dit moeilijk vinden, of te veel tijd vinden kosten. Natuurlijk kan je een cursus volgen, waarmee je leert hoe je zelf een fotoalbum kan maken, maar je kan ook een fotoboek laten maken door een expert. Of gebruik maken van handige software die het werk voor jouw doet. 

Fotoalbum laten maken: aanbieders en prijzen

Als jij liever niet zelf een fotoboek maakt, maar dit door iemand anders wil laten doen dan zijn er diverse mogelijkheden. Zo kan je terecht bij een aantal aanbieders uit onze test of kan je bij een particulier of zakelijk bedrijf terecht. Aanbieders die bij ons bekend zijn en die voor jou een fotoboek kunnen maken zijn:

 

Fotoboek laten maken: waar op letten

Wil jij jouw fotoalbum laten maken door iemand anders, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten:

  • Waar afdrukken: vraag altijd na bij welke aanbieder de leverancier het fotoboek laat afdrukken en welk papier men gebruikt. Wij hebben in onze fotoalbum test een groot aantal aanbieders getest, dus als je wilt weten waar je de beste kwaliteit krijgt, neem dan zeker eens een kijkje.
  • Prijs: kijk goed naar de prijs die je betaalt voor het maken van een fotoboek. Het spreekt voor zich dat een aanbieder een vergoeding vraagt voor de dienst die men levert, maar pas op met hoge kosten omdat je bijvoorbeeld veel extra pagina’s in je fotoalbum wilt. Maak daar vooraf goede afspraken over, dat voorkomt een vervelende verrassing achteraf.
  • Kwaliteit: iedere aanbieder is uniek. Natuurlijk geldt dat ook voor de kwaliteit die men levert. Enerzijds hangt dit af van de drukkerij waar het geprinte boek vandaan komt, maar zeker zo belangrijk is de creativiteit en kwaliteit van degene die het fotoalbum voor jou gaat maken. Meestal kan je op de website van de betreffende partij wel een portfolio zien en bepalen of de stijl van de fotoboeken
  • Hoeveel werk heb je er zelf nog aan? Het kan namelijk best zijn dat je een fotoboek wilt laten maken van een bijzondere vakantie en daar tekst aan wilt toevoegen. Dan is het bijna niet mogelijk om een fraai fotoboek te maken, zonder ook deze informatie te delen met degene die het fotoboek voor jou gaat maken.
  • Levertijden: hoe lang duurt het voordat het fotoalbum klaar is en je deze in huis ontvangt? Vooral als je haast hebt, kan dit een belangrijk criterium zijn.

Fotoalbum laten maken: wat kost dat?

De prijzen voor het laten maken van een fotoboek lopen sterk uiteen. Bij MyPhotofun is dit geheel gratis, terwijl je bij Blurb en particuliere aanbieders hiervoor een vergoeding betaald. Toch zegt prijs niet alles. Iets kan misschien wel gratis zijn, maar dat betekent nog niet dat het goed is. Over het algemeen kunnen we stellen dat je ergens tussen de €30 en €40 kwijt bent voor het laten maken, daar komen de kosten voor het fotoboek zelf nog bij op.

Hopelijk hebben we je op weg geholpen met dit artikel over het laten maken van een fotoalbum. Mocht je tips of aanvullingen hebben, dan horen we het graag.

Alternatief: fotoboek laten maken door software

Veel programma's van aanbieders uit onze fotoalbum test hebben ook de mogelijkheid om via de automatische selectie een fotoboek samen te stellen. Het enige wat je in dat geval hoeft te doen, is de foto's selecteren die in je boek moeten. Je kan het fotoboek laten maken door de software. Het pakket dat dit het beste beheert is het pakket van Albelli. Een fotoalbum laten maken door dit pakket biedt wat extra voordelen. Zo zal het programma meteen aangeven of de foto's van voldoende kwaliteit zijn of niet. En doet men een voorstel over de foto's die je het beste wel of niet kan selecteren. Uiteraard ben je vrij om dit aan te passen. 

Geen reacties

Zelf een reactie schrijven

Zet het vinkje