Tips en inspiratie

Blog: de wondere wereld van de fotoalbum aanbieders

01 juli 2020Geen reacties

Door de bomen het bos zien

Op onze website testen wij zoals bekend fotoalbum afdrukservices. Onze fotoalbum test bestaat uit het jaarlijks bestellen van fotoboeken bij de aanbieders die we al in onze test hadden staan. Dit proberen we jaarlijks uit te breiden met nieuwe afdrukservices. Maar vanzelfsprekend kost het fotoboek maken ons ook de nodige tijd. Daarnaast zijn er honderden aanbieders in Nederland. Genoeg werk te verzetten dus…

Hoe gaan we te werk bij de selectie van aanbieders

Wij selecteren ieder jaar de aanbieders die we gaan testen. Dat begint meestal meteen na de publicatie van onze fotoalbum test. Om nieuwe aanbieders te vinden gebruiken we kanalen zoals: 

  • Google
  • De zoekfunctie op onze site, waarbij wij kunnen zien naar welke aanbieders jullie zoeken
  • Vragen / verzoeken die wij krijgen van jullie of van leveranciers zelf

De testcriteria:

Wij starten ieder jaar met de testcriteria van het jaar daarvoor. Soms verwijderen we criteria waar we achteraf niet zo blij mee waren. Maar meestal voegen we juist criteria toe op basis van vragen of tips die we vanuit jullie krijgen.

Wij merken dat wij steeds meer vragen vanuit onze bezoekers krijgen over afdrukservices en software. Waar mogelijk proberen we deze natuurlijk te behandelen. Het is ook erg leuk om onze bezoekers te helpen bij het fotoboek maken. Uit alle vragen die we krijgen proberen we af en toe een fotoboek tip te schrijven, waarmee we antwoord geven op deze vragen. Ook nemen we deze vragen vaak op in onze lijst met veelgestelde fotoboek vragen. In veel gevallen leidt dit zelfs tot uitbreiding van de test voor het volgend jaar.

Soms weten wij het ook niet meteen

Toch zijn er bij tijd en wijle ook vragen die wij niet kunnen beantwoorden. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met vragen over afdrukservices die wij nog niet getest hebben. Er zijn namelijk talloze aanbieders in Nederland. Wel duiken we waar mogelijk wel in de vraag en proberen alsnog een antwoord voor je te vinden. 

Betekent dezelfde afdrukcentrale ook dezelfde kwaliteit?

Grofweg kunnen wij al wel zeggen dat er erg veel aanbieders zijn die gebruik maken van elkaars software en drukkerij. Denk hierbij voornamelijk aan CEWE, waarvan onder andere Pixum, Kruidvat en Mediamarkt gebruik maken. Het feit dat deze partijen hun boeken bij dezelfde leverancier laten drukken, wil overigens niet zeggen dat de kwaliteit altijd hetzelfde is. Dit is sterk afhankelijk van de afspraken die gemaakt zijn met CEWE.

Er zijn ook aanbieders als Fotofabriek, Albelli en Fotogoed die een en ander in eigen beheer hebben ontwikkeld. Zij hebben een eigen / privé drukkerij die de fotoboeken print.

Stel vooral je vragen

Wij zijn er om jou te helpen. Dus heb je vragen voor ons? Stel deze dan via de contactpagina en wij proberen je verder te helpen.

Geen reacties

Zelf een reactie schrijven

Zet het vinkje