TicTacPhoto test 2018: teleurstellend dit jaar

TicTacPhoto valt dit jaar erg tegen. Met name op gebied van kwaliteit en prijs

TicTacPhoto test 2018

Een beetje teleurstellend dit jaar is TicTacPhoto. Deze aanbieder scoorde nog niet zo heel lang geleden een top 3 positie op het gebied van kwaliteit in onze fotoalbum test. Dit jaar eindigt men als 31e. De redenen hiervoor lichten we hieronder toe.

 

Prijzen voor de fotoalbums van TicTacPhoto

TicTacPhoto is geen goedkope leverancier. De fotoboeken die je kan laten afdrukken bij deze Belgische aanbieder zijn al snel €10 duurder dan bij andere aanbieders. Eigenlijk zijn er maar een handvol aanbieders die duurder zijn.

 

Software

De software van TicTacphoto is beschikbaar in zowel een online als een offline variant. Daarnaast heeft men een app voor de telefoon en tablet. De online software van Tictacphoto werkt via Flash. Dit programma wordt niet geadviseerd door Google Chrome en ook niet door Firefox, dus wordt deze standaard geblokkeerd. Dit is wel uit te schakelen.

De offline software is qua opties uitgebreid en werkt gemakkelijk. Wat ons betreft hadden er nog wat meer pagina-sjablonen mogen zijn, maar in de basis heeft men er voldoende om een gevarieerd boek te maken. We missen eigenlijk geen noodzakelijke optie. Extra’s zoals koppeling met social media profielen zou leuk zijn, maar is geen must. Een prima pakket.

 

TicTacPhoto test: levertijd

Wij bestelden in het weekend een fotoboek van TicTacphoto. Het duurde 7 weekdagen voordat we deze thuis ontvingen. Dat is niet slecht, maar kan uiteraard sneller. Wil je een fotoboek maken en deze het liefst snel in huis, dan kan je misschien beter bij bijvoorbeeld Printsy bestellen.

 

Kwaliteit

Waar TicTacPhoto dit jaar echt een beetje tegenvalt is op het gebied van kwaliteit. Dat zijn we eigenlijk niet gewend van deze aanbieder. Het boek heeft in de basis een aantal goede aspecten. Zo is het boek netjes ingepakt in een stevig doos en daarnaast nog in plastic. Ook is het papier tussen binnenwerk en eerste pagina erg fraai. Het geeft het boek een luxe uitstraling. De kleuren in het boek zijn redelijk goed, al zijn er boeken met mooiere kleuren. Dit is goed te zien wanneer er meerdere boeken naast elkaar liggen. Zo wordt een van de personen in ons boek wat te geel afgedrukt.

Over het binnenwerk, de kaft en de binding komen behoorlijk wat opmerkingen binnen van ons testpanel. De kaft is in vergelijking met andere boeken wat minder fraai. Het oogt te licht. Het inlijmen van het binnenwerk op de kaft is niet helemaal netjes gebeurd.

 

Service

Op servicegebied presteert TicTacPhoto al jaren goed. Men reageert snel op e-mails. De chatfunctie is echter niet altijd bereikbaar. Op het Youtube kanaal zijn behoorlijk wat workshops/instructiefilmpjes opgenomen. Deze lossen veelgestelde vragen op en fungeren als het ware als een cursus.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TicTacPhoto fotoboek
Average rating:  
 0 reviews
  • Kwaliteit 64,4% 64,4%
  • Prijs 64% 64%
  • Software 83% 83%
  • Levertijd 80% 80%
  • Service 74% 74%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.