TicTacPhoto fotoalbum test 2019

TicTacPhoto weet ook dit jaar niet te imponeren in onze test. Men is te duur en levert daarvoor niet genoeg kwaliteit. Wel complimenten voor de klantenservice. 

 

TicTacPhoto stelt al enkele jaren een beetje teleur in onze test. Men heeft één jaar een uitstekende positie behaald, maar sindsdien eindingt men voortduren onderin de testresultaten. Ook dit jaar zijn de resultaten niet veel anders.

 

Fotoboek maken bij TicTacphoto: algemene informatie

TicTacPhoto is een merk van het Belgisch bedrijf HEMERA PHOTO dat met eigen software en een eigen drukkerij richt op liefst 14 landen in Europa. Men biedt op fotoalbum gebied 11 verschillende formaten. Men biedt op dit moment alleen standarad fotoboeken. De platliggende variant zit nog niet in het assortiment.

 

Software

De software van TicTacPhotois in eigen beheer ontwikkeld. Dit pakket kan je op Windows en Mac of online gebruiken. Hoewel het qua opties zeker niet zo compleet is als de CEWE software of de software van Albelli, is het beter dan de offline pakketten die bijvoorbeeld Hetfotoalbum of Fotoboeken.nl gebruiken. Wij missen in het pakket nog een mogelijkheid om een themaboek te maken.

 

Prijs van de fotoboeken:

TicTacPhoto is relatief duur als we dit vergelijken met andere leveranciers uit onze test. Van alle formaten die men biedt is het A5 staand en A5 liggend fotoboek het best geprijsd. Wanneer we naar alle fotoboeken kijken, dan zijn er slechts een paar leveranciers die duurder zijn. 

 

TicTacphoto: kwaliteit en levertijd

De levertijd van TicTacphoto is lang. Het duurt 11 dagen voordat we ons boek ontvangen. Het boek is stevig ingepakt in een herkenbare TicTacphoto doos.

De kwaliteit van het boek laat volgens ons panel ook dit jaar weer te wensen over. De kaft behoort tot de minst mooie boeken uit onze test. De kleuren zijn erg dof. Ook binnenin het boek is de scherpte niet super en vallen de kleuren wat tegen. De afwerking van kaft op binnenwerk is uitstekend. 

 

Service

De service van Tictacphoto is goed. De keren dat we haar benaderen antwoorden ze binnen het half uur. Op de website kunnen we de prijzen van de fotoboeken vinden. Geen verrassingen gelukkig. We missen eigenlijk alleen een mogelijkheid om een cadeauverpakking toe te voegen. 

Conclusie over TicTacPhoto:

Men eindigt net als vorig jaar op een enigszins teleurstellende 29e plek. Dat kom dus met name door een teleurstellende prijs-kwaliteitsverhouding en een lange levertijd. 

  • Kwaliteit 68% 68%
  • Prijs 72% 72%
  • Software 79% 79%
  • Levertijd 66% 66%
  • Service 75% 75%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.