TicTacPhoto fotoboek review

Vorig jaar dook TicTacPhoto voor het eerst op in onze fotoboek vergelijking. Deze BelgiTicTacPhoto 1sche aanbieder is ook actief in Nederland en eindigde vorig jaar op de 16e plek. Dat kwam met name doordat men eigenlijk overal gemiddeld scoorde, zowel op kwaliteit, levertijd als op software. De prijs was relatief hoog en de kwaliteit redelijk goed.

Wij hoopten dat men dit jaar wat beter zou scoren. En dat deed men, zeker op het gebied van kwaliteit. Maar daarover hieronder meer.

Software TicTacPhoto

De software van TicTacPhoto is zowel online als offline beschikbaar. Voor de offline variant geldt dat deze voor Windows als voor Mac te downloaden is. De software werkt redelijk eenvoudig en is een pakket dat we nog niet kenden. De opties zijn redelijk compleet, maar toch missen we enkele handigheidjes. Zo kan je bijvoorbeeld niet knippen en plakken en kan je ook geen foto’s wisselen tussen de diverse foto-posities op een pagina. Ook kan je niet wisselen van fotoboek formaat tijdens het fotoalbum maken.

Prijs TicTacPhoto

TicTacPhoto 4De belangrijkste reden dat we TicTacPhoto wat lager scoren in onze fotoalbum test is de prijs. TicTacPhoto is namelijk verre van de goedkoopste aanbieder in onze vergelijking. Daarbij komt ook nog dat men zeer beperkt is in het aanbod. Een gangbaar formaat als A4 staand is bijvoorbeeld niet leverbaar. Datzelfde geldt voor glanspapier en voor een layflat binding. Jammer.

Levertijd en kwaliteit TicTacPhoto

Wij bestelden een fotoboek bij TicTacPhoto en zagen dat het liefst 12 dagen duurt voordat het boek afgeleverd werd. Dat is erg jammer, want dat is veel langer dan menig ander aanbieder. De aflevering z elf was prima. In een herkenbare verpakking. Ook bleek hetgeen afgeleverd werd een echte verrassing. Ons panel oordeelde namelijk dat het dikke papier en de goed afgewerkte boek één van de mooiste uit onze test was. Het panel gaf onder andere het volgende terug: “prachtige kleuren, fraai papier” en “fijn dat er geen barcode op de buitenkant van het boek staat” 

Service TicTacPhotoTicTacPhoto verpakking

Een van de andere belangrijke criteria is de service. Bij TicTacPhoto kunnen we op dat gebied melden dat men ook de mogelijk tot spoedbestelling biedt. Gelukkig, want 12 dagen levertijd is wel lang. De klantenservice, die wij ook hebben getest reageert goed op vragen. Zo krijgen wij in alle gevallen in 1,5 dag een reactie en meestal zelfs sneller. Daarnaast vinden wij het prettig dat men laat zien aan kwaliteit te doen, want het fotoboek was voorzien van een kwaliteitsbriefje met handtekening.

Conclusie

TicTacPhoto is dit jaar de verrassing als het gaat om kwaliteit. Doordat de levertijd wat achter blijft, de software niet het compleetste pakket is en met name de prijzen hoog zijn, eindigt men niet in de bovenste regionen van de test. Neemt niet weg dat men een prima boek biedt.

Wil jij ook een fotoboek maken bij TicTacPhotoKlik dan hier voor de site van TicTacPhoto

[yasr_multiset setid=0]

Wil je ook een beoordeling over TicTacPhoto achterlaten? Doe dat dan hieronder.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TicTacPhoto
Average rating:  
 0 reviews

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.