Software tip 6: Paginanummers toevoegen aan je fotoalbum

Vandaag schrijven we weer een nieuw artikel in onze reeks met software tips. Dit maal over het toevoegen van paginanummers. Stel nu dat je een uitgebreid fotoalbum maken wilt en dit wellicht ook wilt uitbrengen of als promotiemateriaal wilt gebruiken. Dan kan het erg prettig zijn om ook je pagina’s te voorzien van een nummering. Dat is zelfs een must als je een bijzonder uitgebreid boek wilt schrijven, die je bijvoorbeeld bij Blurb ook nog eens wilt uitbrengen.

Om paginanummers met de hand via de tekstmodule toe te voegen is monnikenwerk. Kan dat niet anders? Ja, veel aanbieders bieden in hun softwarepakket een mogelijkheid voor het geautomatiseerd toevoegen van paginanummers. Lees hieronder waar je dit bij iedere aanbieder kan vinden.

Blurb en paginanummers

De meeste mensen die een zeer uitgebreid fotoboek willen maken komen uit bij Blurb. Dit heeft een goede reden. Blurb is namelijk een van de weinige aanbieders waar je ruim 400 bladzijden kan toevoegen aan je fotoboek. Als je dan bijvoorbeeld een professioneel boek wilt uitbrengen en wilt verkopen, dan biedt men hier vele opties voor. Maar ja, een boek maken zonder paginanummers is een beetje vreemd. Bij Blurb heb je diverse opties voor het maken van je album. Wij geven hier even de manier weer waarop je paginanummers toevoegt in het BookWright programma. De handelingen die je moet doen zijn erg eenvoudig. Klik centraal bovenin op “Paginanummers”, kies je instellingen en sla op.

Blurb paginanummers

 

Natuurlijk werken niet alle programma’s zo makkelijk. Lees verder.

 

Fotofabriek en Fotogoed

Het softwarepakket van Fotogoed en Fotofabriek heeft ook een handige optie voor het toevoegen van paginanummers. Om de paginanummers aan jouw fotoalbum toe te voegen moet je bovenin het menu kiezen voor “Pagina” en vervolgens voor de optie “Pagina nummers”. Bij Fotofabriek kan je tot 200 pagina’s toevoegen. Bij Fotogoed is dat maximaal 160.

FF Paginanummers toevoegen

 

Paginanummers toevoegen aan je fotoboek bij Albelli

Bij Albelli, maar ook HEMA en Vistaprint, kan je een fotoboek met maximaal 120 pagina’s maken. Om paginanummers zichtbaar te krijgen doe je ongeveer dezelfde handelingen als bij bovengenoemde software. Ga bovenin je menu naar “Pagina” en vervolgens naar paginanummers.

Albumprinter Paginanummers toevoegen

 

Kruidvat, Pixum, Bol.com en Fotoalbum.nl

Deze aanbieders gebruiken de CEWE software. Andere bekende aanbieders met deze software zijn Albert Heijn en Mediamarkt. CEWE heeft het aantal pagina’s die je in een fotoalbum kan toevoegen gemaximaliseerd op 154 en dat is dus wel wat minder dan Blurb. Toevoegen van paginanummers aan je album is bij de CEWE software even wat meer zoeken. In het midden bovenin zie je drie kleine bolletjes staan. Klik daarop om een submenu zichtbaar te krijgen. In het midden van dit submenu staat de optie paginanummers invoegen.
CEWE Paginanummers toevoegen

 

 

De downloadvariant van de Foto.com software

Foto.com biedt zowel online als downloadbare (Windows) software. Voor beide varianten geldt dat je maar maximaal 60 pagina’s aan je fotoboek kan toevoegen. Dat kan je nog bijna met de hand…
Voor de online variant heeft men geen mogelijkheid om paginanummers toe te voegen. Kies je voor de Windows software, dan is er wel een optie. Ga op een bladzijde staan (niet op een foto) en druk op de rechtermuisknop. Onderin het keuzemenu staat “Opties pagina nummering”.

Fotocom Paginanummers toevoegen

 

Een heleboel aanbieders zonder opties voor paginanummering

Helaas zijn er erg veel aanbieders die geen optie hebben opgenomen voor paginanummering. Denk hierbij onder andere aan Webprint, Printthings, Topfotoalbum, Profotonet, Photobox, Henzo en Big Freddy.

 

Meer softwaretips

Heb je onze andere softwaretips al gezien? Lees bijvoorbeeld over het foto’s verplaatsen op een pagina. Of bekijk hoe je het bewerken van foto’s kan doen in elk pakket. Leer hoe je achtergronden uit een ander programma importeren kan of een eigen foto als achtergrond kunt toevoegen. Tenslotte hebben we een leuk artikel over het verplaatsen van pagina’s in je fotoboek.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.