Social Media en het fotoboek maken

Social Media is inmiddels niet meer weg te denken uit ons leven. Er zijn niet veel mensen die nog nooit van Facebook, Twitter, Instagram of voorlopers als Hyves hebben gehoord. Eigenlijk best bijzonder, aangezien bijvoorbeeld Facebook pas sinds 2004 bestaat. Inmiddels gebruiken 1,23 miljard personen dit medium om de wereld op de hoogte te houden van hun belevenissen. Niet voor niets is social media dan ook een interessant fenomeen voor menig bedrijf, dus zeker ook voor fotoalbum aanbieder. We zien dan ook dat het aanbod fotoboeken tegenwoordig veelal uitgebreid wordt met de mogelijkheid om Social Media fotoboeken te maken.

Een social media fotoboek maken

In onze test van 2014 hebben wij al meegenomen in hoeverre het mogelijk was om foto’s vanuit Social Media te importeren. Wat destijds opviel is dat er slechts een handvol aanbieders, zoals HEMA  en Blurb deze optie geïntroduceerd hadden. Eigenlijk best raar, gezien het gebruik van social media. Een enorme kans dus. We zijn nu ruim een half jaar verder en zien dat ook andere aanbieders social media en fotoboek maken combineren. Er zijn zelfs partijen zoals Fotofabriek die een volledig social media fotoboek aanbieden. Je kan daar vanuit Facebook en Instagram direct een social media fotoboek maken. Nu is men daar niet de eerste in, want Resnap biedt dit product al enige tijd. Het is dan ook niet vreemd dat Fotofabriek dezelfde software gebruikt als Resnap.

De werking is relatief eenvoudig. Je logt via de site van de aanbieder in, laat jouw foto’s in het fotoalbum programma inladen en het programma stelt jouw fotoalbum samen. Natuurlijk kan je ook nog extra teksten toevoegen en ook schuiven in de volgorde van foto’s.

Heeft het social media fotoboek de toekomst?

Of een social media fotoboek de toekomst heeft betwijfelen wij. Het is goed mogelijk dat mensen eenmalig een een fotoboek maken vanuit social media, maar hoe vaak zullen foto’s geplaatst worden die ook nog eens geschikt zijn om in een fotoboekje op  te nemen?

Zeker is wat ons betreft wel dat het een leuk aanvullend product is voor partijen die fotoboeken maken. Wil jij een social media fotoboek maken? Bekijk dan eens de sites van eerdergenoemde aanbieders.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.