Smartphoto fotoalbum test 2019

smartphoto levert een kwalitatief goed boek tegen een redelijk goede prijs. Helaas is er op service vlak en op software nog het een en ander te verbeteren

 

smartphoto heeft sinds vorig jaar ook in Nederland de naam van Webprint overgenomen. Onder de naam Webprint eindigde men vorig jaar als 17e in onze fotoalbum test. Dit jaar is men iets lager geëindigd. smartphoto biedt diverse formaten fotoboeken, die allemaal standaard als platliggende boeken worden aangeboden. 

 

Software

De software van smartphoto is uitsluitend online te vinden en is qua opties niet slecht, maar zeker ook niet het allerbest. Wat smartphoto goed doet is de variatie aan themaboeken die men aanbiedt. Deze zijn vooraf opgemaakt en leveren een leuk startpunt op voor een ieder die een themaboek maken wil. 

 

Prijs van de fotoboeken:

Omdat de fotoboeken van smartphoto standaard platliggend zijn uitgevoerd is men in vergelijking met leveranciers die geen platliggende boeken bieden relatief duur. Gelukkig nemen we dit jaar ook meerdere dikte platliggende boeken mee in onze vergelijking. Daardoor eindigt Smartphoto wat hoger in onze prijsvergelijking. Wil je een platliggend fotoboek bestellen, dan is Smartphoto qua prijs concurrerend. 

 

Kwaliteit en levertijd

De levertijd van Smartphoto valt een beetje tegen. Het duurt 9 dagen (7 werkdagen) voordat het fotoboek thuis wordt afgeleverd. Dat is langer dan bij de meeste andere leveranciers. 

De kwaliteit van het smartphoto fotoboek is niet slecht, maar zeker niet uitmuntend. Het platliggende boek oogt op het eerste gezicht mooi, maar de kaft wordt door ons testpanel wat lager gewaardeerd als bij andere aanbieders. Waarschijnlijk heeft dat te maken met het logo dat (te) prominent aanwezig is en afbreuk doet aan de achterzijde. De afwerking van het boek is redelijk, maar het binnenwerk is wel iets scheef ingeplakt. De kleuren van de foto’s zijn goed en de foto’s an sich redelijk scherp. Het valt op dat zwart wit foto’s aanzienlijk minder mooi zijn dan bij andere aanbieders. 

 

Service

Op servicegebied is ons beeld wisselend. De klantenservice heeft meestal anderhalve dag nodig om te reageren. De prijzen op de website zijn niet volledig transparant. Want nergens staat vermeld dat er €0,99 verwerkingskosten worden gerekend. Dit is niet het enige wat ontbreekt. Want een cursus is niet te vinden en ook kunnen we bijvoorbeeld ons boek niet als cadeau laten inpakken. We is men een van de weinige partijen die een bewaarbox voor een fotoboek biedt. 

Smartphoto test conclusies:

smartphoto komt tekort voor een plek in de top 10 van onze test. Deels heeft dat te maken met de fotoalbum prijzen die niet laag zijn. belangrijkste oorzaak is echter de software en service die wat achterblijft bij het merendeel van de andere aanbieders. 

  • Kwaliteit 73% 73%
  • Prijs 77% 77%
  • Software 78% 78%
  • Levertijd 74% 74%
  • Service 64% 64%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.