Smartphoto fotoboek maken

Beoordeling over Smartphoto

Smartphoto, voorheen Extrafilm, is een partij die het redelijk goed heeft gedaan in de fotoalbum test 2013. Men scoort overal redelijk goed en eindigt daardoor op de 9e plaats.

Op de website van Smartphoto is het ons al snel duidelijk dat men een origineel aanbod heeft voor het fotoalbum maken. Je kan een keuze maken uit 8 verschillende formaten fotoboeken. Covermogelijkheden zijn beperkt, namelijk hard- of softcover.

Bij Smartphoto krijg je standaard 26 pagina’s bij je fotoboek, maar een groot nadeel vinden wij het dat er slechts een maximum van 80 pagina’s in een fotoboek kunnen. Als je dus echt een uitgebreid fotoboek maken wilt, dan zal je ofwel heel veel foto’s per pagina moeten plaatsen of voor een andere aanbieder moeten kiezen.

Qua prijs zit Smartphoto echt aan de hoge kant ten opzichte van andere aanbieders. Wil je bijvoorbeeld een 21×30 fotoboek maken van 36 pagina’s, dan ben je bij Smartphoto liefst €47 kwijt, terwijl een vergelijkbaar boek bij HEMA (ook niet de goedkoopste) €42 en bij Webprint een kleine €30 kost.

Het fotoboek maken is toch beperkter bij online software

De online fotoalbum software werkt zoals de meeste online software gemakkelijk, maar heeft net als bij de andere aanbieders een groot nadeel: de beperkte mogelijkheden voor bijvoorbeeld foto- en tekstbewerking. Wel heeft Smartphoto veel extra’s in de vorm van achtergronden en kaders. Ook zijn er leuke thema’s die je kan gebruiken om een extra mooi fotoboek te maken.

Wanneer we ons fotoalbum bestellen gaat het grote wachten natuurlijk beginnen. Je bent toch altijd extra benieuwd naar je fotoboek. De levertijd van Smartphoto is met 6 werkdagen redelijk te noemen. Het merendeel van de aanbieders levert echter sneller.

We zijn gelukkig erg te spreken over de afdrukkwaliteit. Ons fotoalbum ziet er prima uit. Het kost wel wat extra, maar gelukkig was het het wel waard.

De service van Smartphoto is ook naar behoren. Na iets meer dan een werkdag krijgen we een reactie op onze vragen. Inhoudelijk prima: weer een tevreden klant.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Smartphoto
Average rating:  
 3 reviews
by Anonymous on Smartphoto

Zelf heb ik nog nooit problemen gehad met Smartphoto. Makkelijk om producten samen te stellen (fotoboek, canvas, forex, fotomokken, ...), en steeds korting op hun zaken dankzij de actiecodes van Smartphoto .

Ik heb al meerdere zaken besteld bij hun, en steeds werd alles ook goed geleverd. Stevig en degelijk verpakt, niets op aan te merken.

De afwerking zelf vind ook ook steeds goed. Scherpe afdrukken, mooie kleuren, knap.

by Anonymous on Smartphoto

Smartphoto is klantonvriendelijk. Je bestelt er iets en als het dan verkeerd loopt, is het de schuld van de klant. Kaders zijn beschadigd, foto's verkeerd afgesneden. NOOIT bestel ik daar nog iets. Ga vooral maar eerst het lijstje af, want ze bengelen overal aan het staartje. Zelfs wat vriendelijkheid betreft.

by Anonymous on Smartphoto

Ik heb een schitterend fotoboek gemaakt van onze vakantie in Frankrijk. Het was gemakkelijker dan ik had gedacht.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.