smartphoto fotoalbum maken: goede score op kwaliteit en levertijd

Men presteert goed op kwaliteit en levertijd, maar laat het wat liggen op prijsniveau.

smartphoto fotoalbum maken

Ook smartphoto is een oudgediende in onze fotoalbum test. Tot begin 2018 stond men bekend als Webprint, maar inmiddels heeft men een naamswijziging ondergaan en heet men smartphoto. Men eindigde al eens op de derde plek. Sinds dat Webprint is overgenomen door smartphoto is men echter wat achteruit gegaan. Dit heeft met name te maken met de prijzen die aanzienlijk hoger zijn geworden dan voorheen.

 

Prijzen smartphoto fotoalbum:

De prijzen van de standaard fotoboeken van smartphoto zijn aan de hoge kant. Zo betaal je voor een basis 21x21cm, A4 staand of A4 liggend fotoboek met 24 pagina’s al snel €10 meer dan bijvoorbeeld bij Fotofabriek of hetFotoalbum. Het A3 liggend fotoboek is wel gunstig geprijsd.

Waar smartphoto in positieve zin opvalt is op het gebied van de platliggende fotoalbums. De prijzen van deze fotoboeken zijn goed. Er zijn slechts enkele aanbieders die dit goedkoper weten te doen.

 

Software

De software van smartphoto is uitsluitend op internet te vinden. Dat heeft voor- en nadelen. Een voordeel is dat je relatief eenvoudig je account zou kunnen delen met anderen, zodat je samen een fotoboek kan maken. Nadelen zijn dat de softwaremogelijkheden beperkter dan bij een downloadvariant. Dat is bij de software van smartphoto zeker ook het geval. Met name de fotobewerkingsmogelijkheden zijn zeer summier.

 

Levertijd

Wat levertijd betreft kunnen veel aanbieders een voorbeeld nemen aan smartphoto. We krijgen namelijk binnen 4 weekdagen ons boek al thuisgeleverd. Daarmee is smartphoto een van de snelste leveranciers van Nederland.

 

Kwaliteit

Wil je een Webprint fotoalbum maken, dan is kwaliteit natuurlijk een belangrijk criterium. Dat gekdt zeker ook voor ons. Vandaar dat we dit onderdeel ook laten beoordelen door meerdere mensen.

smartphoto valt dit jaar in positieve zin op als het gaat om kwaliteit. De kleuren van de foto’s zijn goed. Foto’s komen op een mooie manier terug in het fotoboek en daar zijn we blij mee. Er zijn een aantal aandachtspunten. Zo is het binnenwerk niet 100% recht ingelijmd op de kaft. Dat is jammer, want was dit goed geweest, dan was smartphoto nog hoger geëindigd op het gebied van kwaliteit. Een ander verbeterpuntje voor smartphoto is het grote logo dat op de achterzijde van de kaft wordt gedrukt. Dit doet echt afbreuk aan het geheel.

 

Service

Een onderdeel waar smartphoto ook goed op presteert is klantenservice. We nemen diverse malen contact op en worden razendsnel geholpen. Goed werk! Uiteraard zijn er ook verbeterkansen. Zo kunnen we bijvoorbeeld geen logo’s/reclame verwijderen van de kaft, zijn er geen cursussen te volgen en kunnen we het boek niet laten inpakken als cadeau.

 

Conclusie smartphoto

smartphoto levert een goede prestatie op het gebied van kwaliteit en levertijd. Maar men is wel relatief duur en heeft beperkte software. Dit geheel maakt dat men helaas dit jaar niet verder komt dan een positie in de middenmoot van onze test.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Tips Fotoalbum maken
Average rating:  
 0 reviews
  • Kwaliteit 74,5% 74,5%
  • Prijs 70% 70%
  • Software 81% 81%
  • Levertijd 88,6% 88,6%
  • Service 65% 65%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.