Saal Digital: top 3 positie

Deze aanbieder levert een uitstekend boek tegen een prima prijs. Wil je een platliggend fotoboek bestellen? Dan is dit de partij met een van de beste prijs-kwaliteitsverhoudingen

 

Saal Digital staat voor het derde jaar in onze test en eindigde altijd ergens in de top 10. Men levert uitstekende kwaliteit fotoboeken, die ook nog eens standaard platliggend zijn. 

 

Algemene informatie over Saal Digital en haar fotoboeken

Saal Digital is een Duitse aanbieder die langzaam maar zeker zowel de Duitse als de Nederlandse markt aan het veroveren is. Dan doen ze door zich te richten op de veeleisende klant. Men biedt haar fotoboeken standaard aan op platliggend papier en heeft voor de professionele fotograaf extra softwaremogelijkheden. Zo is Saal Digital een van de weinige partijen in de markt waar je zelf je fotoboek kan aanleveren op PDF. 

 

Software

Saal Digital ontwikkelt haar eigen software en dat maakt het pakket uniek ten opzichte van andere aanbieders. De software is beschikbaar voor Mac en Windows en werkt via Adobe Air. Men biedt ook een mogelijkheid om PDF’s aan te leveren.

Het Windows/Mac programma werkt over het algemeen makkelijk, alleen zou het fijner zijn wanneer de pagina-indelingen makkelijker te vinden zijn. Nu is het gesorteerd op thema, waarbij de omschrijving niet altijd erg logisch is. In het pakket missen we een integratie mogelijkheid met Facebook/Instagram. Ook kan je kan geen kant en klare standaard themaboeken inladen. Men heeft wel enorm veel layouts in een bepaald thema. Dit komt bijna op hetzelfde neer. 

 

Prijs van de fotoboeken:

Voor standaard platliggende boeken met kwalitatief goed papier hanteert Saal Digital uitstekende prijzen. Ten opzichte van leveranciers die geen platliggende boeken aanbieden verliest men wel wat in prijs. Toch zou iedereen het moeten overwegen om die kleine meerprijs te betalen. Men levert namelijk een goed product. 

 

Kwaliteit en levertijd

De kwaliteit van het Saal Digital fotoboek is zeer goed. Men drukt haar boeken op kwalitatief goed papier. Ons testpanel blijkt ook zeer tevreden over de kwaliteit. Partijen als CEWE, Albelli en Photobox kunnen een voorbeeld nemen aan Saal Digital als het gaat om het stijlvol wegwerken van de barcode. Men heeft een kleine QR code aan de linkerzijde van de achterkant staan. Dit valt nauwelijks op. 

De foto’s zijn bijzonder scherp, de afwerking van het binnenwerk van het fotoboek op de kaft is prima en de kleuren op zowel kaft als in het boek zijn goed. De huidskleuren krijgen een iets lagere beoordeling. Toch is het boek dermate goed dat ons panel het bij de top 3 van beste fotoboeken schat.

 

Service

Wat wij persoonlijk erg jammer vinden is dat er niet in het Nederlands contact kan worden gezocht met de klantenservice. Dit is erg vreemd, wanneer je jouw product wel in Nederland aan biedt. Saal Digital is daarin samen met Artscow de enige partij. We hebben dus in het Engels en in het Duits contact gezocht. Hier reageert de klantenservice snel en adequaat op. Beide gevallen binnen een paar uur. De prijzen op de website van Saal Digital zijn transparant en dus weet je waar je aan toe bent. 

Conclusie:

Het Duitse Saal Digital biedt een uitstekend boek tegen een prima prijs. In de high end klasse van fotoboeken is dit een zeer geduchte concurrent van Profotonet. Tussen alle aanbieders presteert men ook goed, want men eindigt in de top 3 van onze fotoalbum test

  • Kwaliteit 81% 81%
  • Prijs 75% 75%
  • Software 84% 84%
  • Levertijd 83% 83%
  • Service 69% 69%

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvang fotoboek aanbiedingen, tips en nieuwtjes

Je hebt je succesvol ingeschreven. Je ontvangt zo een bevestigingsmail, waarmee je je definitieve akkoord kan geven.